Hlavní obsah

Všechny nové peugeoty dostanou výkonné verze

Novinky, Daniel Havlina

Francouzská automobilka Peugeot potvrdila spekulace o tom, že všechny nové modely dostanou i výkonné varianty od divize Peugeot Sport.

Foto: Peugeot

Peugeot 508 PSE

Článek

Tradiční automobilka ze země galského kohouta se má v příštích letech snažit o rozšíření své nabídky. Výkonný ředitel firmy Jean-Phillipe Imparato se v nedávném rozhovoru pro server Auto Express rozpovídal o tom, jaké jsou jeho plány k dosažení stanovených cílů. Mimo jiné pak i o uvedení více ostrých Peugeotů na trh.

508 PSE je nejvýkonnější produkční Peugeot v historii

AutoMoto

Imparato například potvrdil, že Peugeot brzy zahájí výrobu modelu 508 PSE, který bude znamenat začátek éry nových výkonných peugeotů. Další vozy budou následovat, zřejmě včetně sportovně laděné varianty nadcházející generace 308, která se ve standardní verzi představí letos.

„U každého automobilu počínaje modelem 508 se budeme snažit vytvořit i výkonný model. Začneme na začátku roku 2021 s modelem 508 Peugeot Sport Engineered. Nechceme, aby přechod na elektromobilitu byl nudný, chceme se bavit,“ uvedl Imparato pro Auto Express.

Život s plug-in hybridním Peugeotem 3008: Když jsou nabíječky daleko

Testy

Plug-in hybridní Peugeot 508 PSE se stane vrcholem moderního sedanu od francouzské automobilky, který pohání přeplňovaný motor 1,6 litru doplněný hned dvěma elektromotory, na každé nápravě jedním. Vozidlu takový pohon propůjčí výkon 355 koňských sil a točivý moment 520 Nm. Pod kapotou bude také osmistupňová automatická převodovka a pohon všech kol.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Peugeotu 2008 GT: Stylovka především

Dokud jsem se nesvezl s Peugeotem 2008, vnímal jsem ho jako hezčí a průjezdu polní cestou schopnější verzi povedené 208. Po týdnu za volantem však musím...

Výběr článků

Načítám