Hlavní obsah

Cestující v USA napadli zaměstnance aerolinek. Se společností už si nezalétají

Novinky, Michael Švarc

Doživotní zákaz létání se společností Spirit Airlines si vysloužili tři cestující. Před nástupem na let z Detroitu do Atlanty totiž napadli zaměstnance aerolinek, kteří chtěli zjistit, zda příruční zavazadla pasažérů odpovídají předepsaným rozměrům. Slovní přestřelka rychle přerostla v potyčku, po které musel být jeden ze zaměstnanců hospitalizován.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

K incidentu na detroitském letišti došlo v neděli a předmětem sporu byl rozměr příručních zavazadel, uvádí server CNN. Tři agenti u odletové brány je chtěli překontrolovat, vůči tomu se cestující ohradili a začali být agresivní. Přestože se zaměstnanci snažili situaci uklidnit, byli napadeni poté, co zavřeli dveře do letadla, aby pasažérům znemožnili nástup.

„Takové násilné chování je absolutně nepřijatelné a na letištích ani v jiných odvětvích nemá co dělat,“ uvedl mluvčí společnosti Spirit Airlines Field Sutton. Dva ze zaměstnanců vyvázli s lehčími zraněními, zato třetí musel být hospitalizován. „Všichni ze Spirit Airlines přejeme našim zaměstnancům rychlé zotavení a děkujeme jim za jejich kuráž a profesionální chování,“ doplnil mluvčí.

Dva z cestujících policie zatkla, třetí byl propuštěn. Všichni tři ovšem dostali doživotní zákaz létání se společností Spirit Airlines, uzavřel Sutton.

O obdobné incidenty není v poslední době nouze. Společnost Delta Air Lines zase na takzvaný blacklist umístila cestující, kteří na letišti obtěžovali či napadli republikánské senátory.

Trumpovi fanoušci nebudou smět kvůli obtěžování senátorů létat

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám