Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Česko

Bude Kalousek kandidovat na prezidenta nebo do Senátu? Hlasujte v anketě

Miroslav Kalousek foto:  Petr Topič, MAFRA

Spoluzakladatel TOP 09 a bývalý ministr financí Miroslav Kalousek v úterý složil poslanecký mandát. Odborníci se ale shodují, že jeho odchod není definitivní - jde spíš o určitou pauzu. Co bude s jedním z nejvýraznějších a zároveň nejkontroverznějších politiků posledních desetiletí dál?
  16:05

Kalousek složil mandát poslance, ve sněmovně končí po 22 letech. Na závěr se některým omluvil

Miroslav Kalousek byl jistě velmi schopným politikem. V poslední době ale jeho šarm a rétorické schopnosti často přehlušovaly sklony k prchlivosti, až nadřazenosti. Kalousek má v sobě obojího vrchovatě, jak nezastíral ani Karel Schwarzenberg, též spoluzakladatel TOP 09. Uznával, že jeho nejbližší politický kolega vykazuje při dokonale zvládnuté strategii taky autoritářské chování – nikdy však vůči němu samotnému, jak píšeme v podrobném prémiovém ohlédnutí za Kalouskovou politickou érou.

Co ale bude s Miroslavem Kalouskem dál? Bude usilovat o nějakou jinou politickou metu, například o prezidentský post, nebo se stáhne do ústraní jako někdejší předseda ČSSD Bohuslav Sobotka? Zkuste si tipnout v následující anketě.

Kam míří Miroslav Kalousek?

celkem hlasů: 770

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00středa 27. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

Bude kandidovat na prezidenta379
Stane se politickou šedou eminencí161
Zúčastní se voleb do Senátu147
Stane se poradcem Andreje Babiše49
Stáhne se do ústraní23
Rozmyslí si to a pokusí se o návrat do sněmovny11
Autor: