Hlavní obsah

Prezidentský účet na twitteru už má pod kontrolou Biden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Společnost Twitter předala oficiální účty prezidenta a viceprezidenta Spojených států Joeovi Bidenovi a Kamale Harrisové, kteří ve středu složili slavnostní přísahu. Na rozdíl od situace před čtyřmi lety ale účty dostali bez dosavadních sledujících. Noví odběratelé ale přibývají rychle. Po dvou hodinách od inaugurace má Bidenův účet přes 2,5 a účet Harrisové dokonce více než šest milionů sledujících.

Foto: Tom Brenner, Reuters

Americký prezident Joe Biden v Bílém domě

Článek

Twitterový účet @POTUS, jehož uživatelské jméno je zkratkou pro funkci prezidenta Spojených států, vznikl za Baracka Obamy. V roce 2017 jej převzal Donald Trump, který ale používal převážně soukromý účet @realDonaldTrump. Ten sledovalo 88 milionů lidí, po vpádu Trumpových příznivců do Kapitolu na počátku ledna jej ale společnost Twitter trvale zablokovala kvůli „nebezpečí dalšího podněcování k násilnostem”.

Prezident Spojených států amerických Joe Biden. Zvítězil při třetím pokusu

Volby USA

Biden ve středu ve skutečnosti nezískal hesla ke starému účtu. Twitter se totiž rozhodl, že „povýší” Bidenův dosavadní soukromý účet na prezidentský. Stejně postupoval i v případě Harrisové.

V prvním příspěvku na twitteru ve funkci prezidenta Biden napsal, že Spojené státy nesmí ztrácet čas v boji s výzvami, kterým čelí. „Proto nyní zamířím do Oválné pracovny, abych se hned pustil do práce,” uvedl.

Kamala Harrisová: Kdo je Bidenova viceprezidentka, která přepisuje dějiny

Volby USA

Viceprezidentka Kamala Harrisová, která získala po Mikeovi Penceovi účet @VP, napsala, že jí je ctí být viceprezidentkou. „Připravena sloužit,” píše v tweetu připnutém v záhlaví.

Kromě Bidena a Harrisové získala po své předchůdkyni Melanii Trumpové twitterový účet také nová první dáma Jill Bidenová. Na účtu @FLOTUS ji sleduje již před 860 000 lidí.

Předání moci na twitteru bude složitější než při nástupu Trumpa

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Hacker uhádl Trumpovo heslo. Potrestán nebude

Nizozemská prokuratura našla hackera, který uhádl heslo twitterového účtu amerického prezidenta Donalda Trumpa. Potrestat ho ale nehodlá, neboť se podle ní...

Výběr článků

Načítám