Hlavní obsah

Počet turistů v Japonsku loni kvůli pandemii rekordně klesl

Počet zahraničních turistů v Japonsku loni kvůli pandemii klesl o 87,1 procenta, což je nejvýraznější propad od roku 1964, odkdy jsou k dispozici srovnatelné údaje. Celkem zemi navštívilo 4,12 milionu turistů, nejméně za 22 let. S odvoláním na japonský úřad pro cestovní ruch o tom dnes informovala agentura Kjódó.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Předloni počet turistů v Japonsku vystoupil na rekordních 31,88 milionu. Původně bylo cílem vlády přilákat za rok 2020 ze zahraničí 40 milionů turistů, místo růstu na rekord však přišel rekordní pád.

Pandemie nemoci covid-19 zasáhla cestovní ruch po celém světě, neboť omezila pohyb lidí a mnoho vlád zavedlo omezení vstupu do země. Japonská vláda na konci minulého měsíce zakázala vstup většině cizinců a minulý týden dočasně zakázala vstup do země všem cestujícím, kteří v Japonsku nemají trvalý pobyt.

Španělsku rapidně ubyli turisté. Nejhůře jsou na tom Kanárské ostrovy

Cestování

Japonsko loni mělo pořádat letní olympijské hry, ty ale byly kvůli pandemii odloženy na letošní rok. Konat se mají na přelomu července a srpna. Stále ale není jisté, zda je bude Japonsko pořádat. Rozhodnutí vláda pravděpodobně učiní koncem března.

Podle údajů americké Univerzity Johnse Hopkinse, která sleduje vývoj pandemie globálně, bylo v Japonsku zjištěno více než 343 tisíc případů nemoci covid-19. Přes 4700 lidí tam s touto nemocí zemřelo.

Nejvíce fotogenickou destinací je Tokio. Praze patří 21. příčka

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám