Hlavní obsah

Děti na 1. stupni se vrátí do škol, požaduje KSČM za prodloužení nouzového stavu

Novinky, ČTK, jas, ber
Aktualizováno

Komunisté podpoří prodloužení nouzového stavu o 30 dnů za podmínky, že se od 1. února vrátí do škol žáci 1. stupně základních škol, posledních ročníků základních škol a studenti maturitních ročníků. Novinářům to řekl komunistický poslanec Zdeněk Ondráček.

Živě: Jednání Poslanecké sněmovnyVideo: psp.cz

 
Článek

Jde podle něj o nepřekročitelnou podmínku. Dalšími pak jsou úprava fungování lyžařských středisek zejména o jarních prázdninách a diskuse o legislativních úpravách vzhledem k epidemii koronaviru.

KSČM chce také s vládou jednat o rozvolnění provozu obchodů a služeb a o ukončení zákazu nočního vycházení. O podmínkách podle Ondráčka komunisté informovali příslušné ministry a jednali o nich i s premiérem Andrejem Babišem (ANO).

Komunisté vládě patrně pomohou s prodloužením nouzového stavu

Domácí

Podle předsedy sněmovního klubu Kováčika musí ve čtvrtek ve Sněmovně zaznít jasné přísliby splnění podmínek jeho strany. Aby bylo možné kontrolovat jejich dodržení, chtějí komunisté dobu prodloužení zkrátit.

Zda vláda nakonec podmínkám KSČM vyhoví, zatím není jasné. Zřejmě se o tom bude ještě v průběhu dne jednat.

Mluvčí ministerstva školství Aneta Lednová uvedla, že je návrat žáků prioritou resortu. „Jsme si ale vědomi toho, že návratem žáků 1. stupně dojde ke zvýšení počtu sociálních kontaktů. Proto pokud má být toto opatření provedeno již v tuto chvíli, je nutné jej vykompenzovat opatřeními v jiné části společnosti či ekonomiky, například v průmyslu nebo ve firmách,” sdělil Novinkám.

Vláda chce navrhnout prodloužení nouzového stavu o dalších 30 dnů. Komunisté jsou ochotni podpořit jeho prodloužení do 14. února.

Anketa

Souhlasíte s otevřením prvního stupně základních škol?
Ano
71,3 %
Ne
28,7 %
Celkem hlasovalo 29178 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám