Hlavní obsah

Benzin zdražil, vrátil se nad 28 korun za litr

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohonné hmoty v uplynulém týdnu zdražily. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 stojí v průměru 28,12 koruny, před týdnem byl o 20 haléřů levnější. Nafta v průměru zdražila o pět haléřů na 27,28 koruny za litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Článek

Meziročně benzin zlevnil o 4,20 koruny z 32,32 koruny za litr. Aktuálně je téměř o třináct procent levnější než před rokem.

Nafta za rok zlevnila o 4,75 koruny z 32,03 koruny. V procentuálním vyjádření se její cena meziročně snížila o 14,8 procenta.

Nejlevnější paliva natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde litr benzinu vyjde v průměru na 27,64 koruny. Naftu tam prodávají průměrně za 26,81 koruny za litr.

Okamžité dopady dohody o brexitu: Ropa zlevňuje

Ekonomika

Naopak nejdražší paliva nabízejí čerpací stanice v Praze – průměrně za 28,87 koruny. Naftu řidiči v metropoli načerpají za 28,27 koruny za litr.

Cena severomořské ropy Brent stoupala ve středu krátce před 17:30 SEČ o 0,9 procenta na 56,38 dolaru za barel. Americká lehká ropa WTI ve stejnou dobu zdražovala o 0,8 procenta na 53,42 dolaru za barel.

Kandidátka na americkou ministryni financí Janet Yellenová v úterý vyzvala zákonodárce, aby byli co do výdajů na pomoc ekonomice poškozené pandemií velkorysí. Pokles dolaru, který poté následoval, podle analytiků zvýšil i ceny ropy.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 20. lednu

Reklama

Související články

Pohonné hmoty od minulého týdne zdražily

Pohonné hmoty v Česku v týdnu zdražily. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se u čerpacích stanic nyní prodává v průměru za 28 korun, což je o šest...

Výběr článků

Načítám