Ako Richard Müller nahrával album 55? Pozrite si krátky dokument

Zákulisie nahrávania albumu 55, ktorý Richard Müller vytvoril s Ondřejom Brzobohatým a Petrom Uličným, približuje krátky dokumentárny film s podtitulom Punkový dokument o šansónovom albume legendy populárnej scény.

21.01.2021 11:00
Richard Müller Foto:
Pri procese tvorby albumu 55 zachytil Richarda Müllera a jeho spolupracovníkov režisér Miro Mráz.
debata

Filmový pohľad na nahrávanie albumu vytvoril režisér Miro Mráz. „Na spoluprácu ma prizval Ondřej. Film vznikal punkovo, takpovediac, na kolene. Celé sme to nakrúcali len preto, že sa nám chcelo a bola príležitosť zvečniť fascinujúcu udalosť,“ priblížil genézu filmu Mráz.

„Svoj voľný čas a prostriedky do tohto dielka venovalo niekoľko skvelých ľudí, za čo som im veľmi vďačný. Len málo ľuďom sa podarí nazrieť tvorcom do kuchyne, ale teraz sa na tento proces môže pozrieť každý,“ hovorí režisér.

Dokument poskytuje nevšedné pohľady na legendárneho Richarda Müllera, ale aj výpovede autora hudby albumu 55 Ondřeja Brzobohatého i výpovede autora textov Petra Uličného. Fanúšikovia speváka sa dozvedia napríklad aj to, či sa na albume nachádza text, ktorý Brzobohatý nechcel zhudobniť, aký je Müllerov liek na hlavu v smútku, či má na albumovom počine 55 Richard aj vlastný autorský text, alebo čo si Ondřej Brzobohatý myslí, že je najhoršie na práci speváka či vôbec verejne známej osobnosti.

Dokument je dostupný slovenským aj českým divákom na Mall.tv (https://sk.mall.tv/…opovej-sceny).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Müller #Peter Uličný