Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sport

Zidane o ostudné porážce Realu: To se ve fotbale stává, tragédii z toho dělat nebudu

Kouč Realu Madrid Zinedine Zidane foto: Reuters

Madrid - Trenér fotbalistů Realu Madrid Zinédine Zidane vyřazení ve třetím kole Španělského poháru se soupeřem ze třetí ligy za ostudu nepovažuje. Francouzský kouč po středeční porážce 1:2 po prodloužení s Alcoyanem také prohlásil, že odvolání z funkce se neobává.
  11:25

Real se sice v prvním poločase ujal vedení, ale hráči Alcoyanu deset minut před koncem vyrovnali. Zidane postupně poslal na hřiště i hvězdy v čele s Karimem Benzemou nebo Edenem Hazardem, ale „Bílému baletu“ nepomohlo ani vyloučení domácího Ramóna Lópeze v prodloužení.

Zklamaný Karim Benzema.
Real Madrid v utkání Ligy mistrů

Alcoyano i v oslabení dokázalo přidat druhý gól a Real prožil nejhorší vystoupení v poháru od roku 2009, kdy vypadl s třetiligovým Alcorcónem. „To se ve fotbale občas stává, není to ostuda,“ citovala agentura Reuters Zidana. „Beru za to plnou odpovědnost, ale nebude z toho dělat tragédii,“ dodal.

„Hráči do toho dali všechno, měli jsme několik šancí, ale když je neproměníte, tak se může tohle stát. Soupeřův brankář předvedl dva, tři skvělé zákroky a druhý gól nám prostě nebyl souzen. Kdybychom ho dali, tak by zápas vypadal úplně jinak,“ prohlásil.

Osmačtyřicetiletý Zidane také uvedl, že i když Real vyhrál jen jedno z posledních pěti soutěžních utkání, odvolání se neobává. Ve španělské lize patří madridskému celku druhé místo se ztrátou čtyř bodů na Atlético Madrid, které však odehrálo o dva zápasy méně.

„Mluví se o tom po každé porážce. Jsem za výsledky odpovědný a co se má stát, to se stane, takže jsem v klidu,“ řekl Zidane. „Ale nesmíme zapomenout, že až na pár posledních zápasů hrajeme dobře,“ dodal.

pam ura

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!