Dagmar Havlovou znají všichni. Podívejte se na její dceru, nejkrásnější českou soudkyni

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
dagmar havlova 1
Zdroj: Profimedia

I když jste dcera slavné herečky, nemusíte jít vždycky v jejích stopách. Tak to je i v případě Niny Veškrnové, dcery herečky a bývalé první dámy Dagmar Havlové-Veškrnové, která se věnuje advokacii.

S tatínkem Niny Radvítem Novákem se tehdy patnáctiletá Dagmar Veškrnová seznámila ještě na škole. Ten později vzpomínal, že byla hrozně hubená a že při učení buď jedla, nebo pletla. Právě pletení je možná dalo dohromady, protože ho jednou bodla drátem, když jí nechtěl dát opsat písemku.

Láska jejího života?

Pak spolu studovali herectví, ale protože se v roce 1975 vzali, byli za to vyloučeni z JAMU. Dcera Nina se narodila o rok později. S Novákem se herečka rozvedla už o pět let později, ale vztah spolu měli stále dobrý. Důkazem toho je fakt, že když herec v roce 2015 zemřel, Havlová o něm mluvila jako o velké osudové lásce.

Bývalý herec měl ale poslední roky svého života problémy se srdcem, které ho přivedly do nemocnice. V posledních chvílích u něj seděla právě Dáša, přestože manželé byli jen pět let. V náročných chvílích byla po boku maminky vždycky její dcera Nina. Ta jí udělala už i několikanásobnou babičkou.

Zdroj: CNC_Martin Hykl / CNC / Profimedia

Zvládá obě role stejně dobře

Kromě maminkovské role se ale Nina věnuje i práci. A rozhodně to není herečka jako její maminka. Nina se rozhodla věnovat úplně jinému odvětví, a tím je právničina. Studovala na Právnické fakultě, ale už čtyři roky po jejím absolvování šla na mateřskou s dvěma dcerami, Sofií a Stellou.

Když se z mateřské vrátila, prezident Miloš Zeman ji jmenoval soudkyní. A v roce 2015, kdy se tak stalo, rozhodně nebyla jedinou zástupkyní něžného pohlaví, která by se o tuto významnou funkci ucházela. Mezi nováčky bylo celkem dvacet jedna žen. Dcera slavné herečky tak s pomocí maminky zvládá skvěle obě role – maminkovskou i pracovní.

S tatínkem měla hezký vztah

Nina se ve svých čtyřiceti pěti letech naplno věnuje své práci a samozřejmě rodině. Když v roce 2015 zemřel její milovaný tatínek, Nina se z toho zhroutila. S otcem měla krásný vztah a jeho smrt pro ni byla velkým šokem. I z toho důvodu, že on se choval hezky i k jejímu nevlastnímu otci, bývalému prezidentovi Václavu Havlovi, který zemřel v roce 2011.

Nina ostatně měla hezký vztah i s Havlem a vždycky jej respektovala. Po jejím boku tak teď věrně stojí hlavně její maminka, které jako by z oka vypadla. Obě dvě vypadají ve svém věku skvěle. Je jasné, po kom má Nina tak dobré geny.

Autor: Barbora Turková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články