Air Bank sníží úrok na spořicím účtu

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 21. 1. 2021 | 21 komentářů
Air Bank sníží úrok na spořicím účtu

Zdroj: Shutterstock

Air Bank od 1. dubna sníží úrok na spořicím účtu

Pro část vkladu do 250 tisíc korun klesne bonusová sazba z 0,6 % na 0,4 %, pro případnou část vkladu od 250 tisíc do jednoho milionu korun zůstává 0,1 %. A část vkladu nad milion korun se už nebude úročit vůbec (dosud byla bonusová sazba 0,1 %).

Bonus dává Air Bank za měsíce, kdy pětkrát zaplatíte její kartou v jakékoliv výši. Základní sazba je nulová, takže kdo nesplní podmínku pro získání bonusu, nemá žádné úročení.

Nejvyšší úrok na spořicím účtu bez složitých podmínek na jeho získání nabízí momentálně Hello bank. Tam lze získat jednoduché spoření s roční úrokovou sazbou ve výši 1 % na vklady do 200 tisíc korun. Případná část vkladu nad tuto hranici se neúročí vůbec.

Ať se vám vrátí co nejvíc

Dvě banky lákají na 3 % na spořicím účtu. Jde ale o komplikované nabídky. Komerční banka dá tento úrok do konce roku 2021, když zároveň budete investovat do podílových fondů. Raiffeisenbank na 3 % láká nové klienty a ti ho pak dostanou, když budou aktivně využívat běžný účet a 3% úrok je jen na půl roku. Podrobnosti jsme popsali v tomto textu:

Banky se snaží v době nízkých úrokových sazeb klienty naučit investovat. Air Bank tak klientům spolu s oznámením o chystaném snížením úroku připomíná, že má v nabídce podílové fondy bez vstupního poplatku a že chystá investice do úvěrů na Zonky přes bankovní aplikaci. Air Bank i Zonky patří do skupiny PPF.

Konkurenční ČSOB dnes oznámila, že její smíšený fond ČSOB Bohatství se dostal přes hranici 30 miliard korun spravovaného majetku a je tak největším fondem v Česku. Smíšené fondy jsou u Čechů dlouhodobě nejoblíbenější, tento konkrétní od ČSOB investuje přes 40 % peněz do akcií, přes 50 % do dluhopisů a zbylých 6 % nechává na vkladech. Vstupní poplatek má 1,5 % – to znamená, že když investujete 1000 korun, vezme si za to banka 15 korun. Aktuální roční výnos fondu je 4,3 %, za posledních deset let je průměrný roční výnos na 3,93 %. Výnosy u fondů jsou po odečtení takzvaných správcovských poplatků, které si investiční společnosti berou za obdhospodařování peněz.

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 21 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

21. 1. 2021 21:01, Tomáš Marný

TOP 3 garance... Ale z opačné strany.

+19
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

22. 1. 2021 17:51, Škodolibka domácí

Už bylo na čase. Žádná banka, pokud chce být rozumný hospodář, přece nemůže za této tržní situace a nastavených sazbách ČNB udržovat úročení depozit takto nesmyslně vysoko. Podle úročení se teď krásně poznají solidní a nesolidní banky.

-17
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (21 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Nejlepší spořicí účty a termínované vklady. Úroky klesají, kdo dá víc?

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Nejlepší spořicí účty a termínované vklady. Úroky klesají, kdo dá víc?

Banky dál snižují úročení na spoření. Kam se teď podívat, když si chcete vyšší úroky udržet co nejdéle?

Česká spořitelna přestala nabízet vkladní knížky. Založí je poslední banka

7. 4. 2024 | Petr Kučera

Česká spořitelna přestala nabízet vkladní knížky. Založí je poslední banka

Česká spořitelna definitivně přestala zakládat vkladní knížky pro nové zájemce. Dříve založené knížky neruší. Poslední bankou, která novou vkladní knížku založí, zůstává ČSOB.

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

4. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

Zatímco například peníze z běžných a spořicích účtů míří po smrti majitele do dědictví, s penzijním či životní pojištěním je to komplikovanější. Životní úspory, mnohdy v řádech statisíců... celý článek

Spořicí účty: úroky klesají i v KB, Max bance a Creditas

3. 4. 2024 | Petr Kučera

Spořicí účty: úroky klesají i v KB, Max bance a Creditas

Banky pokračují ve snižování úrokových sazeb na spořicích účtech.

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

28. 3. 2024 | Petr Kučera

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

Air Bank od 12. dubna sníží úročení na svém spořicím účtu. Další pokles pak avizuje na 2. května, kdy ukončí dosavadní marketingovou akci.

Partners Financial Services