Městští radní na posledním jednání schválili sloučení oblastí Erbenova a Jugoslávská do jedné. Tamní obyvatelé tak po vyřízení oprávnění na základě principu květinky odstaví auta v okolí třídy Kapitána Jaroše a Bratislavské.

Při rekonstrukci Lesnické do ulice nesmí žádná doprava, což řidičům komplikuje možnosti parkování v okolí.

Vzrostlé lípy lemují silnici ve Vodově ulici.
Opravy Vodovy a nejdelší lipová alej: obavy o osud i skácení kvůli parkování

„V oblasti Erbenova nyní rezidentní parkování neplatí. Dočasně do ní včleníme oblast Jugoslávská. Lidem z širokého okolí lokality zatížené rekonstrukcí se tím otevře možnost vyřídit si oprávnění, což jim umožní parkovat v oblastech třída Kapitána Jaroše a Bratislavská, kde dosud mohli nechat svá auta jen v placeném režimu návštěvníků,“ přiblížil městský radní pro dopravu Petr Kratochvíl.

Oblasti rezidentního parkování v okolí rekonstruované Lesnické ulice.Zdroj: MMB

Lidé si musí vyřídit povolení pro rezidenty nebo abonenty. Nově se tahle možnost dotkne Brňanů bydlících konkrétně mezi Lesnickou, Provazníkovou a horní části Merhautovy.

Změna oblasti začne platit od 1. února, v platnosti bude pouze po dobu rekonstrukce. Ta má skončit v prosinci letošního roku.

Modré zóny začnou v lokalitě platit v příštím roce. „V harmonogramu pro příští rok jsme první. Postupně modré zóny pokryjí celé Zábrdovice, Husovice a Černá Pole. Lesná zatím není v plánu," uvedla radní Brna-severu pro dopravu Nikola Staňková.

Šofér chtěl hlídce ujet na letních pneumatikách.
Policejní honička v Bílovicích: pirát ujížděl na letních gumách, dostal smyk

Oblasti rezidentního parkování v okolí rekonstruované Lesnické ulice.Zdroj: MMB