Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sport

Voráček připravil tři góly, Krejčí asistoval u dvou branek. Philadelphie podlehla Bostonu až po nájezdech

Philadelphia vedla po dvou třetinách 2:0. Začátek třetí části ale patřil Bostonu, který slepenými góly vyrovnal. foto: Reuters

New York - Hokejový útočník Jakub Voráček přihrál ve čtvrtečním utkání NHL na tři branky Philadelphie, která ale podlehla v Bostonu 4:5 po nájezdech. Kladenský odchovanec se mohl zapsat i mezi střelce, zahodil ale v prodloužení velkou šanci a v penaltovém rozstřelu neuspěl v první sérii s bekhendovým blafákem. Za vítěze si připsal dvě asistence David Krejčí. Oba čeští útočníci za bezbrankového stavu rozezvučeli i brankovou konstrukci.
  7:17

Philadelphia vedla po dvou třetinách 2:0. Při druhém gólu vyslal Voráček pár sekund po vypršení přesilové hry z pravé strany puk na hranici brankoviště, kde ho usměrnil James van Riemsdyk za záda Tuukky Raska. Začátek třetí části ale patřil Bostonu, který slepenými góly vyrovnal. První trefu týmu připravil Krejčí. Český centr našel přihrávkou z otočky před brankou Jacka Studnicku, jenž nastoupil na místě zraněného Ondřeje Kašeho, a dal svůj první gól v NHL.

Kladenský odchovanec se mohl zapsat i mezi střelce, zahodil ale v prodloužení...
Kladenský odchovanec se mohl zapsat i mezi střelce, zahodil ale v prodloužení...

Philadelphia se ve 48. minutě znovu ujala vedení, Voráčkova přihrávka se odrazila od brusle Travise Sanheima do branky. Boston ale dalšími dvěma rychlými góly otočil. U vyrovnávací trefy asistoval Krejčí, který byl součásti přesilovkové kombinace. Domácí tím potrestali faul na Jakuba Zbořila, který byl druhým nejvytěžovanějším bekem týmu. Český obránce, který po třech letech na farmě dostává větší prostor v NHL, si připsal za 21 a půl minuty čtyři srážky a dva kladné body do statistiky +/-.

Philadelphia vyrovnala v 57. minutě. Gólová akce se podobala té z konce druhé

Voráček neunesl kritiku, jeho vulgární výpad zahýbal NHL. Fanoušci mu tleskají, experti tápou

 třetiny na 2:0, s tím rozdílem, že tentokrát ji Voráček s van Riesmdykem stihli ještě v přesilové hře. V prodloužení nechali Flyers vyniknout Raska, který nejdříve chytil teč Voráčka i jeho následnou dorážku. Po přihrávce kladenského odchovance střílel do poloodkryté branky Kevin Hayes, ale finský gólman se rychle přesunul a betonem zasáhl. V rozstřelu se prosadil jen Jake DeBrusk.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!