Bundesliga - preview 18. kola

22.01.2021, 08:54, aktualizováno 24.01.2021, 08:39
Previews
Robert Lewandowski (© AFP)
Jasného favorita má úvodní nedělní bundesligový zápas mezi Schalke a Bayernem Mnichov, neboť jde o souboj posledního s vedoucím celkem tabulky. Hoffenheim sehraje důležité střetnutí s Kölnem, v němž oba týmy budou chtít znovu bodovat...
Schalke 04 - Bayern Mnichov  (neděle 15:30)
Není to tak dávno co fotbalisté Schalke a Bayernu sváděli napínavé bitvy o bundesligový mistrovský titul. Časy se ale mění a v současnosti obě mužstva bojují na úplně jiných frontách a favorit vzájemného utkání je tak jasnější než kdy dřív.

Problémy klubu z Gelsenkirchenu nemají konců. Světlo na konci tunelu vysvitlo v 15. kole, kdy Schalke překvapivě jasně rozdrtilo Hoffenheim 4:0 a připsalo si první vítězství v sezóně. Avšak ani to mužstvo vedené v aktuální sezóně už čtvrtým trenérem nenakoplo a hned v následujících zápasech se prohrami s Frankfurtem a Kolínem všechno vrátilo do starých kolejí, které čím dál jasněji vedou k sestupu z elitní soutěže. Přehodit výhybku se mají pokusit navrátilci Sead Kolašinac a Klaas-Jan Huntelaar, nečeká je však nic jednoduchého. Aktuální ztráta Schalke na pozice zajišťující záchranu totiž činí už propastných deset bodů.

A asi i ti nejvěrnější fanoušci by byli upřímně překvapeni, pokud by se v 18. kole tato ztráta ztenčila. Do Veltins Areny totiž přijede Mnichovská mašina, dlouholetý suverén německého fotbalu, který na podzim v prvním kole nebohé Schalke roznesl 8:0. Bayern lize vládne se čtyřbodovým náskokem, v novém roce však si však ani Flickova družina neodpustila překvapivé zkraty. Nejdřív Mnichované nezvládli úvod zápasu s Mohučí, se kterou ve druhém poločase museli otáčet dvoubrankovou ztrátu, v následujícím utkání naopak sami vedení o dva góly ztratili, když prohráli v Mönchengladbachu. Největší senzací pak bylo pohárové vyřazení na půdě druholigového Kielu. Během posledního týdne pak Bayern sice získal 6 bodů, výhry nad Freiburgem a Augsburgem však rozhodně nebyly tak jednoznačné, jak se možná čekalo.

To však nic nemění na tom, že plný bodový zisk se od Bayernu očekává i nyní. Schalke na ligovou výhru nad Bayernem čeká už téměř jedenáct let, bilance posledních čtyř vzájemných zápasů činí hrůzostrašné skóre 0:17.

Mnohem hůře na tom modrobílí jsou i zdravotně. Kvůli zranění jim budou chybět útočníci Skrzybski a Pacencia, záložník Bentaleb a obránce Ludewig. Vrátit by se ale mohli obránce Sané a záložník Schöpf, vůbec poprvé by se v zápasové nominaci mohl objevit i veterán Huntelaar. Bayern naopak ze stabilních členů prvního týmu nebude postrádat nikoho, trenér Flick by tak po náročném týdnu mohl některé opory nechat odpočívat a dát prostor i hráčům ze širšího kádru.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Becker, Kabak, Nastasic, Kolasinac - Mascarell, S. Serdar - Raman, Uth, Harit - Hoppe
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Pavard, J. Boateng, Alaba, Hernandez - Kimmich, Goretzka - Gnabry, T. Müller, Coman - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 17.90 - 9.11 - 1.16
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
TSG Hoffenheim - 1. FC Köln  (neděle 18:00)
Hráči Hoffenheimu i Kolína v minulém kole po delší době slavili vítězství, nyní si formu otestují ve vzájemném střetnutí. A fanoušci mohou jen doufat v podobný zápas jako v prvním kole aktuální sezóny, kdy se v Kolíně do posledních minut odehrávalo pětigólové drama.

To nakonec v nastaveném čase ve prospěch Hoffenheimu zkompletováním hattricku rozhodl Andrej Kramarić. Ten je zatím jedním z mála pozitivních elementů jinak utrápeného mužstva a do odvety s Kolínem půjde opět ve skvělé formě. V úterý se totiž dalšími dvěma zásahy na půdě berlínské Herthy podílel na ukončení lednové střelecké impotence svého týmu, který tak v novém roce získal první vítězství.

Kromě probuzení útočné síly si trenér Sebastian Hoeness pochvaloval zejména zlepšení hry v obraně, což byla v dosavadním průběhu sezóny pro tým ze Sinsheimu velká slabina. V posledních dvou zápasech se však Hoenessově svěřencům podařilo udržet čisté konto.

"Od začátku roku jsme strávili spoustu tréninkového času zdokonalováním práce v defenzivě a nyní za to sklízíme ovoce. Naše hra je celkově mnohem stabilnější, proti Hertě se mi líbilo, jak hráči reagovali na ztráty míče. Tým bojoval jako jeden celek, útočníci se poctivě vraceli a obránci velmi dobře kryli své soupeře," nešetřil chválou osmatřicetiletý trenér.

První vítězství v novém roce v týdnu oslavil také Kolín, když o na půdě Schalke rozhodl o výhře 2:1 střídající záložník Thielmann až ve třetí minutě nastaveného času. A také Die Geißböcke tímto zápasem ukončili dlouhé čekání na vstřelený gól, které v jejich případě trvalo dokonce celých pět zápasů. K udržení bundesligové příslušnosti však podobných výsledků budou Kolíňané potřebovat víc, ze šestnáctého místa momentálně na bezpečí ztrácí dva body.

Uniknout ze sestupové propasti se v Sinsheimské PreZero Areně pokusí bez zraněného útočníka Anderssona, dlouhodobě mimo hru je záložník Kainz. Domácí však budou čekat s mnohem početnější marodkou ve svých řadách. Mimo hru je totiž hned šestice hráčů, jmenovitě to jsou Akpoguma, Bičakčić, Geiger, Hübner, Stafylidis a Vogt.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Posch, K. Adams, Nordtveit, R. Sessegnon - Samassekou - Rudy, Baumgartner - Kramaric - Bebou, Dabbur
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Ehizibue, Cestic, Bornauw, J. Horn, Katterbach - Skhiri - Hector, Drexler - M. Wolf, Duda
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.85 - 3.79 - 4.51
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Tým Petera Bosze po několika zaváháních musel opustit vedoucí pozici v tabulce. Teď však opět nahání minimálně druhé RB Lipsko. Wolfsburg na páté příčce však ztrácí pouhé tři body. Zároveň nutno připomenout, že půjde o zápas dvou celků, které dokázaly nejdéle ze všech držet v aktuální sezoně neporazitelnost.

Vlci poprvé padli až ve 12. kole, kdy v Mnichově těsně nestačili na Bayern. Od té doby nestačili pouze na Borussii Dortmund. V minulém kole jim los přidělil trápící se Mohuč, kterou dokázali po gólech Bialeka a Woutera Weghorsta porazit 2:0. Pro holandského střelce to přitom byla už dvanáctá přesná trefa v sezoně.

"Byl to dnes hodně bojovný zápas. My jsme si ale šli za vítězstvím odhodlaněji. Bylo hodně důležité, že jsme skórovali jako první. Zároveň musím pochválit defenzivu. Mohuči jsme prakticky nic nedovolili a celý duel jsme byli velmi soustředění. Podle mého názoru je to zasloužená výhra. Jsem rád, že přišla proti velmi nepříjemnému a fyzicky skvěle vybavenému soupeři," hodnotil sedmý tříbodový zisk Oliver Glasner.

Před střetnutím s Leverkusenem musí řešit absence kvůli koronaviru, protože jinak se v této fázi soutěže zranění fotbalistům Wolfsburgu spíše vyhýbají. Na rozdíl od domácích, v jejichž dresu budou chybět Exequiel Palacios, Paulinho, Santiago Arias, Mitchell Weiser a zřejmě i Alario s Bellarabim. Hrát může také posila z Manchesteru United Timothy Fosu-Mensah.

Die Werkself poprvé padli na konci minulého roku v nešťastném klání s Bayernem Mnichov. Následovala porážka od Frankfurtu a Unionu Berlín. Proti Dortmundu však v minulém kole předvedla Boszova skvadra velmi kvalitní výkon, díky kterému se situace na pohárových příčkách zase o něco více zdramatizovala.

"Musím svému týmu složit obrovský kompliment. Dnes jsme podali famózní týmový výkon. Bojovali jsme o vítězství a až do poslední minuty jsme se koncentrovali na hru. Druhý gól jsme měli přidat už v prvním poločase. V tom druhém to byla otevřená partie, kterou jsme nakonec zvládli," pochvaloval si kouč Bayeru, který zároveň bude chtít oplatit Vlkům domácí porážku 1:4 z května 2020.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - L. Bender, Tah, Tapsoba, Wendell - Aranguiz - Wirtz, Amiri - Diaby, Alario, Bailey
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - R. Baku, Lacroix, Brooks, Paulo Otavio - X. Schlager, Arnold - Philipp, Gerhardt, R. Steffen - Weghorst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.14 - 3.75 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SC Freiburg - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Oba sousedé v tabulce si v letošní sezóně nevedou špatně. Okupují příčky ve středu tabulky, v podstatě nemají daleko k těm, co zaručující pro příští ročník evropské poháry, především jsou však bezpečně vzdáleni od sestupového pásma. Přesto by Freiburg i Stuttgart potřebovaly po dvou kolech bez vítězství konečně naplno zabrat, aby si své postavení ještě více vylepšily.

Obě mužstva totiž během uplynulých dvou zápasů vytěžila pouze jeden bod. Zatímco domácí nejprve nestačili venku na Bayern a následně remizovali s Frankfurtem, hosté plichtili před týdnem s Mönchengladbachem, přičemž ve středu utrpěli poměrně nečekaně vysokou porážku na půdě Bielefeldu. Hledat favorita v jejich nynějším měření sil je vlastně nemožným úkolem.

Tohle malé derby o Bádensko-Württembersko by vážně mělo nabídnout pořádně vyrovnanou bitvu. "Samozřejmě chceme vyhrát. Ale potřebujeme předvést opravdu kvalitní výkon," mínil domácí kouč Christian Streich, jemuž budou chybět zranění Amir Abrashi, Mark Flekken a Kwon Čchang-hun. "Věřím, že budeme moci hrát se stejnou intenzitou jako proti Eintrachtu."

Stuttgartský trenér Pellegrino Matarazzo nemůže počítat se zdravotně indisponovaným Hamadim Al Ghaddiouim, Maximem Awoudjou, Lilianem Egloffem a Clintonem Molou. "Byl bych radši, kdyby Stuttgart na hřišti Arminie zvítězil. Protože teď bude velmi, velmi soustředěný," říkal Streich. "Musíme hrát jednoduše a být na míči klidnější," vytyčil cíle.

Domácí stratég ujistil své fanoušky, že soupeře má dobře nasledovaného. A ví, odkud může jeho svěřencům hrozit největší nebezpečí. "Nicolás González a Silas Wamangituka Fundu jsou extrémně rychlí, obratní a efektivní před bránou," upozorňoval. "Doufám, že tohle klání bude dlouho velmi těsné. V tu chvíli totiž můžeme vsítit rozhodující branku," zakončoval.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Müller - Lienhart, Schlotterbeck, Gulde - Kübler, Santamaría, Höfler, Günter - Sallai, Grifo - Demirovič
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Kobel - Stenzel, Anton, Kempf - Endo, Sosa - Wamangituka, Mangala - Castro, Didavi - González
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.16 - 3.65 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FSV Mainz 05 - RB Lipsko  (sobota 15:30)
Porážka s Dortmundem a remíza ve Wolsburgu vystřídala v Lipsku výhra ve vloženém kole nad vždy nepříjemným Unionem. Byla by pro saský výběr opravdu velká škoda, kdyby složitě vydolované tři body pokazil nějakým nezdarem proti předposlední Mohuči. Ta dosud vyhrála jen v jednom případě za celý ročník, padla v Bundeslize už čtyřikrát z posledních pěti kol.

Svěřenci trenéra Juliana Nagelsmanna budou v tomto utkání plnit roli favorita, a pokud chtějí ještě ze své aktuální druhé pozice prohánět vedoucí Bayern, na nějž ztrácejí celkem čtyři body, potřebují zkrátka nezaváhat. Hostující stratég by každopádně svého protivníka nechtěl podceňovat: "Hru Mohuče lze totiž jen těžko odhadnout. Vždyť už má čtvrtého trenéra."

Achim Beierlorzer, Jan-Moritz Lichte, dočasně dosazený Jan Siewert a nově Bo Svensson, to je výčet letošních koučů Die Nullfünfer, pokud máme být konkrétní. Vedení domácího klubu se zkrátka snaží mužstvo restartovat, jak jen to jde, zatím ovšem marně. "Dosud vyzkoušelo spoustu taktických systémů. Já mám určitě v hlavě plán, jak uspět," ujišťoval Nagelsmann.

Benjamin Henrichs, Ibrahima Konaté, Konrad Laimer ani nová posila Dominik Szoboszlai se v sestavě Die Roten Bullen neobjeví, nově přitom na jejich marodku přibyl Yussuf Poulsen, jenž ve čtvrtek opustil trénink kvůli nespecifikovaným zdravotním potížím. "Celou sezónu hrajeme na opravdu dobré úrovni. Mí hráči ze sebe vždy vydali vše," těšilo Nagelsmanna.

Jeho tým se bude muset údajně poprat také s nerovným terénem. V Opel Aréně prý není trávník ve vůbec ideálním stavu. "Tahle skutečnost jednoznačně ovlivní oba týmy," povídal lipský lodivod. "Už během utkání ve Wolfsburgu jsme věděli, že hřiště nebude odpovídat našemu stylu fotbalu. Vypořádáme se však s těmi nepříjemnostmi, protože chceme vyhrát."

Pierre Malong, to by měla být jediná absence na straně Mohuče. Aspoň zprávy z tohoto pohledu jsou pro ní pozitivní. "Jsem velmi spokojený s celkovou fyzickou kondicí svého mančaftu. Nevšiml jsem si v posledních zápasech, že by byli unavení," říkal spokojeně Nagelsmann. "Pořád hodně běháme, hrajeme ve vysokém tempu. A takto i body sbíráme."
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Niakhaté, Bell, Hack - Öztunali, Mwene - Barreiro - Latza, Kohr - Burkardt, Quaison
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Orban, Upamecano, Halstenberg - Mukiele, Sabitzer, Adams, Angeliňo - Haidara, Daniel Olmo - Forsberg
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.00 - 5.01 - 1.42
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Augsburg - Union Berlín  (sobota 15:30)
Die Fuggerstädter totiž prohráli všechny tři poslední bundesligové mače. Na méně slavný z berlínských klubů mají dobré vzpomínky, jelikož na podzim minulého roku ho dokázali poprvé po deseti rokách porazit. Die Eisernen však v minulém kole těsně nestačili na Lipsko a rozhodně budou chtít udělat maximum pro to, aby v tomto zápase bodovali.

"Kdo ten zápas viděl, tak musí uznat, že vítězství pro Lipsko je asi zasloužené. Ale k remíze jsme měli opravdu blízko," hodnotil stručně utkání v Red Bull Areně trenér poraženého týmu Urs Fischer. Union pod jeho vedením však dokázal v aktuálním ročníku obrat o body už nejednoho favorita a o to více hráči berlínského klubu věří, že s WWK Areny neodjedou s prázdnou.

Chybět stále budou Joel Pohjanpalo, Anthony Ujah a Max Kruse. Sheraldo Becker by měl být po zranění kotníku plně k dispozici, avšak na odehrání plné porce minut to nevypadá. Christian Gentner se v týdnu teprve po zranění lýtka zapojil k tréninku. Grisha Prömel a Nico Schlotterbeck by měli také být zcela fit. Na svou šanci objevit se mezi třemi tyčemi dál trpělivě čeká Loris Karius, nicméně Andreas Luthe zůstává trenérovým oblíbencem.

Na opačné straně barikády nadále hájí augsburskou svatyni Rafal Gikiewicz. Platilo to i v minulém kole, kdy jeho tým doma těsně nestačil na Bayern. O jedinou branku utkání se postaral ve 13 minutě Robert Lewandowski, když proměnil pokutový kop. Není divu, že Heiko Herrlich měl poté hodně o čem mluvit.

"V prvním poločase jsme pracovali výborně ve hře bez balonu a nenechávali soupeři prostor pro kombinaci. Každý ale ví, že kvalita Bayernu je obrovská, takže před námi byl opravdu nelehký úkol. Ta penalta byla podle mě sporná, nicméně za stavu 0:1 jsme pořád byli ve hře. Nabádal jsem svoje hráče, aby i ve druhé půli hráli odvážně, což také udělali, jak dokazuje poměr střel. Myslím, že za náš výkon bychom si alespoň bod zasloužili. Sice se nezadařilo, ale věřím, že i tenhle výsledek nám pomůže se sebevědomím do dalších zápasů." Tak uvidíme.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Oxford, Gouweleeuw, Uduokhai - Caligiuri, Strobl, Gruezo, Iago - M. Richter, Vargas - Finnbogason
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Luthe - Friedrich, Knoche, N. Schlotterbeck - Trimmel, Andrich, C. Lenz - Prömel, Ingvartsen - Teuchert, Awoniyi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.55 - 3.47 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Arminia Bielefeld - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Svěřenci Adiho Hüttera prožívají dobré období, díky kterému se vrátili zpět do hry o evropské poháry. Arminii se však také začalo dařit, což hodlá potvrdit v domácí SchücoAreně.

"V prvním poločase jsme sice hráli ofenzivní fotbal, avšak nedařilo se nám naši převahu plnohodnotně využít. Nicméně ve druhé půli už jsme kontrolovali hru a zaslouženě jsme vyhráli. Musíme se soustředit pouze sami na sebe a pravidelně sbírat body. Na výsledky jiných týmů se nehodláme ohlížet. Vykročili jsme po správné cestě a chceme po ní jít i dál," nechal se slyšet Uwe Neuhaus.

Jeho tým sehrál proti neškodnému Stuttgartu velmi dobrou partii, při které byl hodně vidět především Fabian Klos. V současné době bychom rozhodně našli pravděpodobnější adepty na sestup. Jednašedesátiletý kouč navíc nemusí řešit žádné výrazné absence. Po zranění budou k dispozici Joakim Nilsson i Jacob Barrett Laursen.

Co se klubu z Commerzbank-Areny týče, tak nastoupit nebudou moct Ragnar Ache a vykartovaný Aymen Barkok. David Abraham se vrátil do Argentiny. Velký otazník visí nad startem ve velice dobré formě hrajícího Andrého Silvy. Spíše to vypadá, že duel proti Bielefeldu bude už od začátku hrát Luka Jović, jenž by tedy ve svém třetím vystoupení po návratu na hostování z Realu Madrid nemusel poprvé plnit úlohu střídajícího žolíka.

Zrovna jako v týdnu proti Freiburgu, kdy ovšem vyšel střelecky naprázdno. "Viděli jsme další velice dobrou, intenzivní bundesligovou partii. Oba mančafty od úvodního hvizdu jasně prokazovaly, že chtějí vyhrát. Nakonec je ta remíza spravedlivá," prohlásil Adi Hütter. Minulý vzájemný duel těchto dvou celků skončil nerozhodně. A ledacos naznačuje tomu, že i tentokrát by to mělo být vyrovnané klání.
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Ortega - Brunner, Pieper, Nilsson, Laursen - F. Kunze - Hartel - Doan, Yabo - Klos, Cordova
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Tuta, Hinteregger, Ndicka - Durm, Hasebe, Sow, Kostic - Kamada, Younes - Jovic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.47 - 3.89 - 1.84
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hertha BSC - Werder Brémy  (sobota 18:30)
V utkání dvou mužstev ze spodní poloviny tabulky se na Olympijském stadionu střetne berlínská Hertha s brémským Werderem. Domácí se pokusí prolomit střelecké trápení, hosté posilněni zlepšující se formou naopak cílí na další tabulkový posun.

Hertha v úvodním zápase nového roku porazila Schalke, v následujících třech zápasech s tabulkově blízkými soupeři však nevstřelila ani jeden gól a jediný bod vytěžila za bezbrankovou remízu na půdě Kolína. Berlínské mužstvo tak patří k největším zklamáním dosavadního průběhu sezóny. Klub, který se před sezónou netajil ambicemi bojovat o pohárové pozice se k nim zatím ani nepřiblížil, a naopak ze čtrnáctého místa má pouze dvoubodový náskok na sestupové pásmo.

"Musíme najít konzistenci zejména v útočné fázi. Není to o tom, že bychom si nevytvářeli šance, musíme je však lépe využívat. V zápase proti Werderu bude důležité se vypořádat s vlastními chybami - musíme být mnohem trpělivější, nenechat se soupeřem rozhodit," okomentoval svá předzápasová očekávání trenér Berlíňanů Bruno Labbadia.

Brémy jsou na tom sice v tabulce jen o bod lépe než Hertha, v poslední době však ukazují náznaky zlepšující se formy. V prvním zápase nového roku sice doma prohrály s druhým berlínským mužstvem Unionem, pak ale přivezli bod za cennou remízu z Leverkusenu. Během uplynulého týdne pak v sobotu doma porazily Augsburg a v úterý jen těsně prohrály na půdě favorizovaného Gladbachu. Z hlavního města si tak rozhodně budou chtít odvézt body.

Trenér Labbadia však nebude mít k dispozici hned několik důležitých členů prvního týmu. Mimo hru kvůli zranění zůstávají Augustinsson, Erras, Füllkrug a Groß. Absence však sčítá i domácí mužstvo. Na marodce Herthy jsou aktuálně Boyata, Dardai, Dilrosun, Löwen a Plattenhardt. Trenér Labbadia však už dopředu naznačil, že oproti neúspěšnému zápasu na půdě Hoffenheimu se sestava může výrazně promíchat.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Pekarik, Stark, Torunarigha, Mittelstädt - Tousart - Darida, Guendouzi - Matheus Cunha - Piatek, Cordoba
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Veljkovic, Toprak, Friedl - Gebre Selassie, Möhwald, Agu - M. Eggestein, Mbom - Schmid, Sargent
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.36 - 3.58
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund  (pátek 20:30)
Dortmundu se poslední dvě kola nevydařila, a přitom se zdálo, že se po dvou cenných vítězstvích nad Wolfsburgem a Lipskem v novém roce začíná dostávat do optimální formy. Napravit aktuální nezdary v Mönchengladbachu pro něj nebude žádným snadným úkolem, neboť domácí, včetně mače v DFB Pokalu, vyhráli čtyřikrát z pěti předchozích případů.

Ještě před vánočními svátky dělil oba celky čtyřbodový rozdíl, v současné chvíli je už ale jen jednobodový. Hosté totiž v rámci vloženého kola padli na půdě Leverkusenu, jejich výkon se navíc nedal hodnotit vůbec pozitivně, před týdnem pouze remizovali s o záchranu usilující Mohučí, zatímco domácí si v úterý poradili doma s Brémami a plichtili předtím ve Stuttgartu.

Svěřenci trenéra Edina Terzice stále okupují pozice v první čtyřce, zezadu se na ně však tlačí hned několik vlčáků, a to i nynější protivník. Potřebovali by tedy urychleně klesající křivku nevalných výsledků zastavit. "Naplnili jsme své ambice jak v Lize mistrů, tak v Německém poháru. Nicméně v lize zaostáváme za svými požadavky," uvědomoval si Michael Zorc.

Sportovní ředitel BVB se každopádně snažil hlavně nepanikařit. Byť šance na to třeba sesadit z trůnu mistrovský Bayern může být evidentně nad síly Dortmundu. "Máme teď pouze o jeden bod méně než loni v tu samou dobu," připomínal statistická čísla. "V minulé sezóně jsme poté každopádně hráli velmi dobře během její druhé poloviny," věřil v lepší zítřky.

Pochopitelně že hostující stratég nemohl být nikterak spokojený s výkonem svého mužstva proti Bayeru. "Vyvodili jsme z toho střetnutí určité závěry," prozrazoval Terzic. "Podrobně jsme se všemi hráči o tom duelu diskutovali. A všichni očekáváme, že předvedeme lepší představení v Mönchengladbachu. Víme například ze zápasu s Lipskem, že můžeme," dodal.

Co se absencí týče, na straně Dortmundu se v podstatě nic nezměnilo. Zranění jsou i nadále Thorgan Hazard, Marcel Schmelzer, Axel Witsel a Dan-Axel Zagadou, nově je disciplinárně potrestaný za obdržených pět žlutých karet Thomas Delaney. "Na postu defenzivního záložníka máme hodně alternativ a dost kvalitních hráčů pro zástup," nestresoval se Terzic.

Domácím budou chybět stále Famana Quizera, Rocco Reitz a Joseph Scally, do kupy se pořád nedal Valentino Lazaro, k dispozici ovšem již bude Breel Embolo i Marcus Thuram. "Míníme hrát útočně," uvedl domácí lodivod Marco Rose. "Získali jsme v roce 2021 dohromady deset bodů z možných dvanácti. Zjistili jsme, že v tabulce se můžeme pohybovat tam, kde chceme."
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini - Kramer, Neuhaus - Hofmann, Stindl, Thuram - Plea
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Meunier, Akanji, Hummels, Raphaël Guerreiro - Bellingham, Can - Sancho, Reyna, Brandt - Haaland
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.40 - 3.87 - 2.12
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov17123249:2539
2.RB Lipsko17105229:1435
3.Bayer Leverkusen1795332:1732
4.Borussia Dortmund1792633:2229
5.VfL Wolfsburg1778226:1929
6.Union Berlín1777332:2128
7.Borussia Mönchengladbach1777331:2628
8.Eintracht Frankfurt1769230:2627
9.SC Freiburg1766531:2824
10.VfB Stuttgart1757532:2722
11.TSG Hoffenheim1754825:3019
12.FC Augsburg1754817:2619
13.Werder Brémy1746719:2518
14.Hertha BSC1745823:2817
15.Arminia Bielefeld17521013:2417
16.1. FC Köln1736815:2815
17.1. FSV Mainz 0517141215:367
18.Schalke 0417141214:447

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (125)

Přidat komentář
Rudnevs

Som zvedavý na nedeľu. Metaforicky povedané, Schalke je ako ten typický outsider zo školy, ktorý sa v poslednej dobe začal osmelovať rozprávať sa s holkami (tým osmelovaním myslím to, že ich začal zdraviť, na vyššie méty zatiaľ nemá). Teraz však opäť príde ten cool bohatý týpek z Bavorska (ten samozrejme môže mať ktorúkoľvek, na ktorú si ukáže) a tomu outsiderovi ako každý rok vezme desiatu i nohavice a strčí mu hlavu do záchoda, čo vyústi tým, že chudobný týpek z Gelsenkirchenu sa bude nasledujúce týždne báť na dievčatá čo i len pozrieť.

Reagovat
cologneFC

Reagovat
db18

Reagovat
Heresy

Reagovat
andrew96

Záleží, jak moc v Gelsenkirchenu čučí na teenagerské komedie.

Reagovat
JhonLimon

Takový přirovnání by mě nikdy nenapadlo asi nikdy nebudu tak vtipnej jako ty..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Pospovič

Reagovat
8lampard8

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

BILD přišel s tím, že by Roseho mohl nahradit ten Hag... to by z toho Gladbach ve finále mohl vyjít líp jak BVB, ne?

Reagovat
bobis21

A Roseho do BVB už bereš jako jistotu?

Reagovat
db18

Ne, ale ten Hag by přišel jen kdyby Rose odcházel. (a co vím, tak se s ním skloňuje jenom BVB)

Reagovat
bobis21

No jasně, mluví se o tom že je hlavní cíl pro BVB, ale nic konkrétního jsem nečetl a Zorc i Eberl se k tomu vyjadřují tak nějak neutrálně, proto jsem se ptal jestli mi něco neuniklo.

Doufám teda že Rose zůstane, ale ten Hag by byl myslím dobrá náhrada - i když já bych pak teda musel zase řešit místo trenéra ve svém dalším oblíbeném klubu

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Dneska fotbal dávají i na ZDF

Reagovat
Kepy_FCB

Japató ?

Reagovat
db18

Dali si nějak víc záležet na tom, aby neměl jeden vysílající exklusivní práva, a v rámci toho si dali i nějakou podmínku kolik musí být zápasů na free TV.

Reagovat
Kepy_FCB

To jeje zacatek

Reagovat
db18

BVB ty bez fanoušků furt vypadají jak, kdyby šlo o přátelák...

Ale ten souboj mi přišel tak 50 na 50.

Reagovat
bobis21

Neuhaus skvěle, ale faul to podle mě byl

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Kepy_FCB

Dost prifilmovanej

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Poprosím fungujúci stream, čo sa nezasekne každých 10 sekúnd. Ani 30 by sa nemusel (:

Reagovat
db18

To se seká všem, protože furt stopují VAR.

Reagovat
Kepy_FCB

Tvl koukam Dortmundu se nesmi dat gol?

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Hyrax

Reagovat
JhonLimon

Dortmund slabej jak čaj zatím..

Reagovat
JhonLimon

Dobře jsem je nakopl!

Reagovat
Kepy_FCB

Dalsi gol po zbytecne ztrate ale ten Haaland je fakt klasa!

Reagovat
db18

Reagovat
JozkokozleJ

Haaland je ludsky stroj.

Reagovat
db18

Reagovat
Kepy_FCB

Dnes patecni nuda opravdu neni, pro me, po mesicich kozlomajzny, je to zapas jak z jineho sveta!

Reagovat
JozkokozleJ

Neuhaus perfektne zapadne do Bayernu. Na spolupracu uprostred ihriska s Kimmichom a pripadne s Goretzkom bude radost sledovat.

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Tento príspevok ma zmiatol natoľko, že som si pomyslel, že som bol v hibernácii a nevšimol som si už istý transfer Neuhausa do Bayernu. Ale súhlasím, sledujem ho už od doby, čo bol na hosťovaní v Düsseldorfe a za ten rok sa tam perfektne vypracoval, pamätám si, ako dával v Dresdene tuším postupový gól a ja som sedel za bránkou na tribúne. (V Düsseldorfe sa taktiež zoznámil s dcérou kultového maséra Fortuny Restleho.) Je to sympatický hráč a kvalita, skvelá možnosť pre reprezentáciu i pre Bayern.

Reagovat
JozkokozleJ

Ja uz to beriem ako hotovu vec Inde si uz ho ani predstavit neviem. Je skvele na neho pozerat, s akou lahkostou, prehladom a kludom riesi veci uprostred ihriska. A este pri tom vyzera elegantne.

Za branou a sedel; takze asi nie v K-Blocku? Aspon si si bezprostrednejsie uzil euforiu fanusikov Fortuny.

Reagovat
Rudnevs

Jj, tuším A-Block alebo čosi také... Fortunen boli hneď vedľa a robili tiež super atmosféru. No jo, to boli ešte časy, keď boli na štadiónoch fanúšikovia.

S tým Neuhausom to tiež vidím rovnako. Jedine, že by sa v ňom ozvala nejaka stará láska k TSV, ale to je pravdepodobné asi tak ako titul pre Schalke, čiže asi tak. Ja by som si ho tam aj celkom prial, v bundeslige Bayernu moc nefandím, ale v Európe áno a toto je presne hráč, ktorý do Bayernu tak nejak pasuje, čiže budem rád, ak tam skončí.

Reagovat
andrew96

Přemýšlím, na čí úkor. Jednoho z křídel nebo snad Müllera?

Reagovat
JozkokozleJ

Mat 4 top hracov na 3 posty nevnimam ako nadlimit. Zranenia, tocenie zostavy a rozostavenia...

Reagovat
andrew96

Ok, já tu spolupráci pochopil jako ideální situaci, při níž budou všichni 3 společně na hřišti (v takovém případě vskutku nevím, jak by Flick řešil obsazení předního trojzubce).

Reagovat
stas87

Ak by Gladbach hral viac zodpovedne a precizne smerom dozadu, tak by Dortmund nedal dva goly. Druhy gol uplne smiesne hlupa strata Neuhausa, on tieto momenty niekedy ma, ze v nebezpecnom priestore loptu strati a ak su vsetci v nabehu smerom dopredu tak vytvori precislenie pre supera. U toho druheho golu tam myslim Ginter nevystupil ale posunul sa k Sanchovi a opustil priestor kde bol povodne s Haalandom. Ten uz to potom vyriesil skvelo, ziadna strela ze zavriem oci a napalim loptu ale prudka a presna k zrdi.

U BVB je aspon vidiet navrat formy u Sancha, inak bez Haalanda je ten tim tazko priemerny, s biedou by hral o piate miesto. Maju vela veci k zlepseniu, na niektorych postoch vyborna kvalita, na niektorych len priemerna ale dari sa im najst hracov, ktori ich potiahnu a nespadnu kvalitou tak nizko, ze by nehrali v CL.

Reagovat
2miguel1

MUSIME KUPIŤ HÅLANDA!!

Reagovat
herbage

a penízky máte?

Reagovat
Rudnevs

Zaplatí sa z peňazí nevyplatených Setienovi

Reagovat
herbage

Barcelona 2021/2022 by 2miguel1: Stegen - Dest,Piqué, De Ligt, Alba - De Bruyne, De Jong, Pedri - Messi, Haaland, Neymar

Barcelona 2021/2022 by realita: Stegen - Dest, Piqué, Lenglet, Alba - De Jong, Busquets, Pedri - Trincao, Braithwaite, Griezmann

Reagovat
2miguel1

Stegen- Dest, Umtiti, Garcia, Alba - De Jong, Wijnaldum, Pedri - Fati, Messi, Håland

Reagovat
REPLIKATOR

v Dortmundu je ho škoda, ten tým nemá vítěznou mentalitu

Reagovat
REPLIKATOR

Brandt a Burki

Reagovat
Rudnevs

Ten Brandt, na to aký to bol talent a ako dobre hral v Leverkusene pod Boszom, nakoniec v Dortmunde zatiaľ skôr sklamanie.

Reagovat
herbage

tak trošku draxlerovatí, ale snad úplně nezmeyeruje

Reagovat
irik

Reagovat
PP

uplně..

Reagovat
stas87

Tak on Völler vtedy urobil veľmi dobre, že ho pustil. Na krídla ma lepších hráčov teraz a príde mi, že Brandt je akosi pomalší ale zasa viac silnejší v súbojoch. A dosť možno mu nevyhovuje, že nemá tak pevnú pozíciu ako v Leverkusene a hra o dosť menej. Tiež ho trápili zranenia, u werkself hrával pravidelne.

Reagovat
Hyrax

Reagovat
herbage

Jinak i s dnešním poločasem má Haaland od začátku minulého ročníky tyto statistiky za klub:

64 zápasů, 66 gólů a 67 minut na gól (často nastoupil až v průběhu utkání). V tomhle věku naprostý unikát. V LM dokonce 56 minut na gól

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Jardman

To musí bejt Bayern!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Jardman

Proč? Já jsem taky neblil, když jste koupili Brandta, Dahouda, Hazarda a další

Reagovat
REPLIKATOR

Se nedivím, nákup těchto sráčů byl spíš k pláči.

Reagovat
vladino10

Ale to, že ste Bayernu ukradli Hummelsa a Rodeho nikde nenapíšeš

Reagovat
cr7sux

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

bestie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PP

To je v piči ty standardky.. To je prostě smrtelné proti jakémukoliv týmu.

Reagovat
stas87

Rose. Prestali hrať otvorený futbal, čakajú na brejky a nechajú hrať Dortmund. Jasne, výrazne im pomohol gol Bensebainiho krátko po štartu druhej polky, ale Dortmund býva pravidelne zlý, ak nemá priestor na brejky a musí tvoriť. Takým spôsobom ich porazil Union.

Reagovat
Psy_cho

Ve duhém poločase hrál Gladbach otřesný fotbal, při přečtení jen výsledku a nevidět to, bych řekl, že je válcovali. Mně se jejich fotbal nelíbil, byl holt účelný.

Reagovat
stas87

Tri body su viac ako herny prejav, ak by Gladbach pokracoval vo vykonu z prvej polky, mal by mozno len bod alebo vobec nic. Takto maju tri body a priblizili sa o kus viac stvrtemu miestu narozdiel od BVB. A ak by v styroch zapasoch udrzali vedenie a neinkasovali v zavere, nahanali by Bayern oni.

Reagovat
Psy_cho

A co na to divák. Vám se ten fotbal jako líbil? Druhý poločas byl hnus, zato přeji Gladbachu 0 bodů v dalších utkáních.

Reagovat
REPLIKATOR

Dortmund další ubohý výkon

Reagovat
Werkrider

Za liter na Schalke a za stovku na Wolfsburg.

Reagovat
db18

Se divím, že Schick dostal úplný volno a neni ani na lavičce...

Reagovat
db18

...aha, tak se zranil před zápasem.

Reagovat
Werkrider

Zakopol a zranil sa.

Reagovat
johnn

No to je škoda že nebude hrať.

Reagovat
Andis

jako vážně dal krtka a z toho se zranil jo

Reagovat
db18

Píšou, že "nechal nohu v trávníku" no.

Reagovat
db18

Ale nemá to být nic vážného.

Reagovat
Rolf

db,to znamená zřejmě zkráceně debil.

Reagovat
db18

Za to tohle je vskutku inteligentní příspěvek.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
REPLIKATOR

to už si dělá prdel

Reagovat
johnn

Lever 3:1Wolfsb.

Reagovat
johnn

No a sme doma teda v hovne.

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana Lipska dnes veľká komédia

Reagovat
Arne

Jak Herthaneři dnes, fandit x nefandit?

Reagovat
JozkokozleJ

Bruno sa po polcasovej prestavke uz nemusi vraciat na lavicku.

Reagovat
Arne

Aby to ještě neubojovali... Ale spíš čekám, že tam do 60. minuty někdo uteče a bude hotovo.

Reagovat
db18

Prý je ohledně BL hotovo... co (kdo) přijde teď?

Reagovat
JozkokozleJ

Udajne docasne Palko. Co by na stabilizaciu mohlo stacit.

Reagovat
stas87

Co navrat svajciara po rokoch?

Reagovat
JozkokozleJ

Zaujimave. Na prvu dobru by som to hned zmiatol zo stola. Na druhu stranu, urcite by dokazal polozit tolko potrebne zaklady. On je teraz kritizovany (opravnene) za obrannu hru BVB, ale to je do znacnej miery dane tym, ze Dortmund jednoducho nesmie hrat na defenzive postavenu nudu, ale natlakovy futbal. Pri premene M´gladbachu to prave budoval odzadu a na rychlom prechode. To by mi zmysel davalo.

Ak Favre, tak urcite az neskor (po sezone?), kedy bude jasnejsie aj ohladom Preetza. Favre so svojou berlinskou minulostou by asi musel byt volbou noveho GM.

Reagovat
stas87

Nesledujem Herthu casto, vlastne len proti Werderu oba zapasy a ked hraju v piatok, tak si ich pustim. Ta zaloha mi prisla spatna, nevedela sa kombinacne dostat cez stred Werderu a Agu s Gebrem maju na pomery BL slusnu rychlost, takze ani tadial cesta neviedla. Aktualne by aj ten Bittencourt bol pre BSC vyhra. Cunha okrem prieniku do 16ky a penalty plus v druhej polke v sanci ked isiel s Piatekom na jedineho obrancu zly. A to by mal byt hrac, co to potiahne. Nevyrazny Darida, o Tousartovi ani pisat nemusim, to zlozenie si nerozumie v tych futbalovych veciach. A toto ide z velkej casti za trenerom, pretoze on ma vypracovat herny plan a podla potreb mancaftu rozdelit ulohy hracom tak, aby z toho profitoval utok a tim ziskaval body.

Ked su v pozicii outsidera, tak sa na to da pozerat. Vychadzaju zo zabezpecenej obrany a nechaju tvorit supera, takze proto mozu prehrat v AA len 3-4 a trapit Bayern do poslednej minuty alebo prehrat len o gol v Leipzigu. Lenze k vytuzenemu posunu smerom europa musi porazat Werder, Arminiu alebo Freiburg a to nezvladaju. Mozno je to povrchny sud a nereflektuje cele dianie v doterajsom priebehu sezony, ale ten tim je hlavne v zalohe zle zlozeny a v zalohe sa rozhoduje najviac zapasov dnes.

Ten brejkovy styl Favreho z cias BMG by mohol byt ucinny proti lespim timom, ktore budu utocit a budu mat snahu zapas kontrolovat a diktovat tempo. Problem ale bude, ak super zalezie a bude cakat na chybu a v ten moment Hertha nema rozdielovych hracov ako ma napriklad Glasner. Najst ofenzivne schopneho zaloznika musi byt priorita, skoda pre BSC ze Younes uz nastupuje pod Hütterom. To by bol presne hrac, ktory by tie vyrovnane zapasy strhol na stranu starej damy.

Reagovat
JozkokozleJ

V podstate so vsetkym, co pises, sa da suhlasit. Po prichode Guendouziho sa dala citat organizacia hry pri zakladani utokov (napr. jeho stahovanie pri rozohravke na LCB a vytahovanie krajnych obrancov na kridla, ci ine prvky). Nebolo to vsak nijak ucinne. A nic sa odvtedy nezmenilo. Preto je to teraz taky krc. Guendouzi si prestava verit, zhorsuje sa. Tousart mal na uvod sezony par svetlych momentov, teraz je neviditelny. Darida nema stabilnu ulohu na ihrisku, casto je nuteny hravat z kraja. A Mittelstadt (mimochodom urobil dnes sialenu penaltu) na kridlo nema rychlost, na LB doraz.

Jeden z dovodov, preco je zaloha Herthy casto vypojena, su Cunha a Lukebakio. Akoby zvysok timu az prilis spoliehal na ich individualne prieniky. Takze uloha zalohy je obmedzena na posunutie lopty na ich kopacky. A ked super spravne prehusti priestor a je na uvedene duo dorazny, je to bez napadu. Nanajvys sa cez akciu a center z kridla (ako dnes) nieco podari.

V zapasoch, ked ma Hertha tvorit, tak mi pride, ze schema rozostavenia pri braneni a pri utoceni je az prilis rozdielna. Pri strate lopty tak vznika vlea dier, pretoze hraci maju daleko do svojich defenzivnych pozicii. Dnes Werder z kazdeho z piatich protiutokov fatalne zahrozil. Jednoducho to nefunguje. Dardai by to v tomto smere mohol upokojit. A Favre ma na to, aby pridal i nadstavbu pre zapasy proti papierovo slabsim. Najradsej by som ale Rangnicka (pripadne jeho volbu na lavicke) a vidinu moderneho, natlakoveho a zivelneho futbalu.

Sledoval som dnes Freiburg - Stuttgart a obe muzstva fakt paradny herny styl. Riskuju, napadaju, ale nie uplne bezhlavo a tak, ze vedia, kedy a akym sposobom napadat. Zaroven vedia, ze najucinnesie je potrestat supera po strate lopty do 5-10 sekund, lebo vtedy ma nesformovanu obranu. To mi momentalne v Herthe chyba. ked uz sa ziska lopta, tak radsej v klude na stopera, nech ten dvihne hlavu... I som si vravel, ako rad by som na lavicke Herthy videl trebars takeho Streicha. To vsak nepripada v uvahu pre dobro SCF.

Reagovat
stas87

Hertha by sa rada porovnavala s Wolfsburgom, ale tam tie zaklady tej hry tvori nedoceneny a stale podcenovany Maxi Arnold. Ked si nemozu pomoct kombinacne a supera neprehraju, tak jednoduchy nakop na Weghorsta prekona zalohu ale Weghorst ma blizko seba Brekala ci Steffena a tu loptu dokazu dostat k sestnastke supera. Maju skratka viacero variant k tomu, aby prekonali dobre braniacieho supera a nespoliehaju sa na jednu ci dve individuality ako si sam trefne napisal. Ta zavislost na Cunhovi a Lukebakiovi ten tim pomoze maximalne zastagnovat, ten progres sa zastavi. Darida nema kvalitu na to, aby sam svojo u individualnou kvalitou prispel k tomu, ze to ten tim urve. Tie jeho obluciky za obranu su fajn, ale väcsinou taky moment pride ked uz vyhravaju a super nebrani v kompaktnom defenzivnom bloku. Arnold so Schlagerom prave ten agresivny a natlakovy futbal hraju, v tom je podstatny rozdiel medzi Wolfsburgom a Herthou. A taky styl futbalu hra aj VfB s Endom ci prave Freiburg so Santamariom. Na taky futbal potrebujes vhodne typy a sorry, to fakt Guendouzi nie je. Aj si myslim ze by bolo lepsie ak by Darida hraval vedla Tousarta ci jeden z tej trojice sedel ale potom potrebujes jedneho rozdieloveho hraca do ofenzivy, s kym by si Cordoba alebo Piatek rozumeli.

U toho rozdielu medzi utocenim a branenim je spravny point. Werder ked zautoci, tak Sargenta doplni max dvaja hraci ale väcsina timu ostane branit svoj priestor. Preto vcera Hertha nemohla vyuzit stratu Werderu v ofenzive aby mala prave volne diery a vyuzila toho. Werder ale tieto chyby robi najviac vtedy, ked ma jeden z tej trojice stoperov loptu a nechce nakopnut ale hlada konstruktivne riesenie. A ked ho super stihne dostat pod tlak, tak casto pride zla rozohravka, pripadne sa prihravka stihne poslat ale ten hrac co ju dostane, tak uz je napadany a v lepsom pripade je to aut pre supera alebo rovno strata a brejk do otvorenej obrany. Aj to je rozdiel v pristupu v defenzive a prave toto Kohfeldtovi na zaciatku trenovania Werderu vychadzalo ale potom od toho upustil s cielom toho, ze to bude viac ofenzivne a na riziko ale vratil sa k tomu. A sucasna zaloha je viac fyzicka a agresivna ako bola s Nurim.

S brankarom a obranou na tu europu maju, v tom problem nie je a aj vekovo to je dobre zlozene. Nahradit musi vyhladovo len Pekarika, mozno by Stark zasluzil priviest poriadneho konkurenta, pretoze Alderete je dobry stoper. Ale ta zaloha straca v priamej konkurencii a chcelo by to priviest minimalne dvoch rozdielovych hracov. No uvidime co s tym novy sportovy riaditel urobi.

Reagovat
Rudnevs

Škoda, Bruno je frajer, ale asi to muselo prísť. Hlavný problém ale podľa mňa stále zostáva, a tým je Preetz a jeho večný obranca Gegenbauer.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
db18

Reagovat
Arne

Psalo se, že včerejší zápas byl poslední šancí jak pro Bruna, tak MIchu... Jestli půjde jen trenér, tak to nemá smysl.

Pokud to má do léta zachraňovat Pálko, tak ten se s Preetzem absolutně nemusí. To by mohlo značit, že i ten půjde od válu.

Reagovat
Rudnevs

Je to tak, ako vravíš. Idú obaja a prichádza Pál (a športový riaditeľ dočasne Arne).

Reagovat
Rudnevs

(Teda on bol športový riaditeľ aj doteraz, len odteraz sám dočasne preberie aj Preetzove kompetencie, tak som to myslel.)

Reagovat
irik

Tak s takovým jménem toho moc nepostavíš ...

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Müllered

Neuer – Süle, Boateng, Alaba, Davies – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Müller, Sane – Lewandowski

Lucas

Reagovat
smazaný uživatel

Sledoval som ho keď ešte hrával v Atléticu. Nezískal si trénerovu dôveru ? Ď

Reagovat
Müllered

Když nastoupí, patří k nejlepším. Flick má svého oblíbence Alabu, asi si stále myslí, že ho přemluví.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Dělá málo chyb, tak se trenérovi nehodí do konceptu.

Reagovat
Bayern +

Ešte aj na Gnabryho je asi zaťažený, ten má istý základ aj o jednej nohe

Reagovat
Bayern +

Reagovat
db18

Reagovat
bayern987

Gnabry prostě gól nedá...

Reagovat
Rudnevs

Rummenigge zrejme skúša nejaku novú kolekciu rúšiek

https://pbs.twimg.com/media/EsgP5OvXUAQ3e24?format=jpg&name=large

Reagovat
bayern987

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele