O členstvo v Rade RTVS sa uchádza 18 kandidátov

Do členstva v Rade Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) sa prihlásilo 18 kandidátov. Informoval o tom Peter Dojčan z mediálneho tímu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO). Priblížil, že traja z nich po voľbe v parlamente nahradia tých členov, ktorým sa končí funkčné obdobie.

22.01.2021 09:48
debata

Prihlášku poslalo 11 mužov a šesť žien. O pozíciu člena v Rade RTVS sa uchádzajú Martin Kramára, Dominik Okenica, Ján Balaščák, Peter Abrahám, Jozef Ševec, Tomáš Caban, Martin Daňko, Silvester Lavrík, Milan Antol, Ján Uličiansky a Ľubomír Guman. A tiež aj Adriana Petrová, Martina Gajdošová, Helena Dobosová, Tamara Valková, Ľubica Hamárová či Agáta Staneková. Ako uviedol Dojčan, viacerí uchádzači neposlali všetky potrebné dokumenty. Mediálny výbor ich preto na najbližšom rokovaní vyzve, aby ich čím skôr doplnili.

Ako doplnil Dojčan, poslanci budú voliť dvoch odborníkov na rozhlasové vysielanie a jedného za oblasť práva na najbližšej schôdzi. „Zatiaľ čo minulé vlády vyberali členov rady v tajnej voľbe, my budeme pokračovať v nastavenom trende transparentnosti a členov vyberieme vo verejnej voľbe,“ uviedol predseda mediálneho výboru Kristián Čekovský (OĽaNO).
debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS