Hlavní obsah

Výstavy Sluneční králové a Rembrandta prodlouženy

Právo, rea

Výjimečné výstavy Sluneční králové a Rembrandt: Portrét člověka byly prodlouženy. Sice se ještě neví, kdy budou opět výstavní síně otevřeny, přesto vedení Národního muzea a Národní galerie Praha vyjednávala se zahraničními i tuzemskými zapůjčiteli, aby lidé mohli obdivovat vystavená díla hned, jak to půjde.

Foto: Petr Horník, Právo

Prodloužili i výstavu děl Rembrandta.

Článek

Vedení Národního muzea začalo už koncem minulého roku jednat s Nejvyšší radou pro památky Egypta a dalšími zapůjčiteli o možnosti pokračování výstavy Sluneční králové i po 7. únoru. Podařilo se uzavřít dohodu o prodloužení o čtyři měsíce.

„Jsem moc rád, že mohu oznámit, že výstava zůstane v muzeu až do června tohoto roku a bude našim návštěvníkům dělat dále radost i v této nelehké době,“ řekl generální ředitel Národního muzea Michal Lukeš.

Národní galerii se podařilo prodloužit výstavu Rembrandt: Portrét člověka do 21. března. Původně měla skončit v lednu.

„I přes veškerou nepřízeň, kterou rok 2020 přinesl, se jedná vlastně o malý zázrak. Do popředí vystoupí výjimečná malba Zvěstování Panně Marii od Willema Drosta, získaná jako malba samotného Rembrandta, která zaujme místo obrazu Čtoucí mnich. Ten se jako jediný koncem ledna vrátí do Helsinek,“ uvedla Lucie Němečková, kurátorka výstavy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám