Hlavní obsah

Tarantinovská klasika se dočká animované verze

Novinky, Stanislav Dvořák

Příběh z pera Quentina Tarantina Od soumraku do úsvitu, který zrežíroval v roce 1996 Robert Rodriguez, se promění v animovanou sérii.

Foto: Miramax

George Clooney a Quentin Tarantino ve filmu Od soumraku do úsvitu

Článek

Zábavný a současně trochu matoucí film, který se nikdy nerozhodnul, jestli je kriminálkou, hororem, či komedií, platí v rámci žánru za klasiku. Už na něj navázala dvě pokračování a jeden hraný TV seriál. Robert Rodriguez se domnívá, že ještě pořád neřekl poslední slovo a animák bude ideálním formátem k vytěžení tématu.

Bond, Ghostbusters, Morbius a další, vše se opět odsouvá

Film

V původním filmu hráli George Clooney, Quentin Tarantino, Harvey Keitel nebo Salma Hayeková. Bratrské duo zločinců Seth a Richie v něm prchalo do Mexika a s nimi i rodina pastora Jacoba jako rukojmí. Dorazili do baru Titty Twister, kde se ovšem všichni zaměstnanci proměnili v upíry lačné po krvi. Zločinci tak nakonec potřebovali pomoc od svých obětí.

Rodriguez zatím neprozradil, co se přesně bude dít v seriálu, děj by měl nějakým způsobem navázat na film. K jeho dalším filmům patří třeba Machete, Machete zabíjí, Spy Kids 4D: stroj času nebo Sin City - město hříchu. Jeho snímky dobře fungují na specifickou skupinu fanoušků, obecně ale nemívají nejlepší kritický ohlas.

Reklama

Výběr článků

Načítám