Hatton famózně unikl, McIlroy v nedohrané druhé rundě ztrácí

Hatton famózně unikl, McIlroy v nedohrané druhé rundě ztrácí

Podle očekávání se druhé kolo Abu Dhabi HSBC Golf Championship nedohrálo. Ve vedení je s přehledem Angličan Tyrrell Hatton, to Rory McIlroy nastavené tempo udržet nedokázal. 


Tyrrell Hatton v Abu Dhabi unikl, po třinácti jamkách druhého kola má v čele náskok pěti úderů. Naopak Rory McIlroy zatím zůstal za očekáváním. Nepomohlo mu především double-bogey na pětce, kde nedokázal zaskórovat ani v prvním kole.

McIlroy jde aktuálně za +1 a skóre -7 mu zajišťuje dělené druhé místo. Na něm se momentálně pohybuje také Romain Langasque a Jazz Janewattananond, který už má druhé kolo za sebou.

V TOP 10 se drží Tommy Fleetwood, Matt Wallace či Rafa Cabrera-Bello, jediným, kdo má dohrané druhé kolo, je v tomto případě prvně jmenovaný.

Projít cutem by měli i Lee Westwood, Pádraig Harrington či Lee Westwood, hranice cutu bude pravděpodobně na skóre -1. Na něm je momentálně 65 hráčů. O cut budou v zítřejší dohrávce bojovat Matt Fitzpatrick, Justin Thomas, Bernd Wiesberger, Graeme McDowell či Tom Lewis.

Zcela jistě končí Jamie Donaldson, Shane Lowry, Jorge Campillo, Martin Kaymer, Eddie Pepperell a také Andrea Pavan, který z turnaje ještě před dohráním úvodního kola odstoupil.