Hlavní obsah

Mládí továrníka Willyho Wonky ve filmu

Právo, Kristýna Čtvrtlíková

Filmové studio Warner Bros chystá snímek Wonka, který se zaměří na mládí postavy továrníka Willyho Wonky z knih Karlík a továrna na čokoládu a Karlík a velký skleněný výtah spisovatele Roalda Dahla.

Foto: Profimedia.cz

Johnny Depp ztvárnil Willyhop Wonku ve filmu Tima Burtona.

Článek

Režisér dětských filmů o medvídku Paddingtonovi Paul King poslední čtyři roky připravuje prequel příběhu o malém Karlíkovi z chudé rodiny, který zdědí impérium sladkostí patřící excentrickému bezdětnému továrníkovi Willymu Wonkovi.

Scénář z pera Simona Riche se bude věnovat období před otevřením čokoládovny, kdy Wonka zažíval různá dobrodružství a setkal se s trpaslíky Umpa-lumpy uctívajícími kakaové boby. Ty zaměstnal jako dělníky v továrně.

Herecké obsazení zatím tvůrci nezveřejnili, podle deníku Guardian se ale do titulní role uvažuje o Tomu Hollandovi nebo Timothéeovi Chalametovi. Natáčet plánují filmaři ve Spojeném království po skončení lockdownu, začít chtějí letos v září, uvedl server Deadline. Datum premiéry stanovili na 17. března 2023.

Román Karlík a továrna na čokoládu z roku 1964 se dočkal dvou celovečerních adaptací. Poprvé ho v roce 1971 zpracoval režisér Mel Stuart na muzikál s Genem Wilderem v úloze Wonky. Před šestnácti lety továrníka ztvárnil Johnny Depp ve fantasy snímku režiséra Tima Burtona.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám