Rok promarněných příležitostí, hodnotí Stroll minulou sezonu | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Rok promarněných příležitostí, hodnotí Stroll minulou sezonu

Neortodoxní přístup při stavbě vozu pro sezonu 2020 se stáji Racing Point vyplatil, Lance Stroll však lituje, že nevyužil plný potenciál růžových formulí.

Dvakrát na pódiu a zároveň první pole position kariéry před tureckou grand prix, takové byly nejlepší dny kanadského pilota v minulé sezoně. Stroll však prožil i nepovedené chvíle, na příklad zmíněný závod v Istanbulu dojel po startu z prvního místa až na deváté příčce.

„Zaznamenali jsme několik dobrých výsledků, pár čtvrtých míst, dvě pódia, pole position – to byl vůbec nejlepší moment celé sezony. Takže to byl dobrý rok,“ rozpovídal se Stroll pro Autosport.

„Na druhou stranu si ale říkám, že s autem, jaké jsme měli, to byl rok promarněných příležitostí.“

„Měli jsme velmi konkurenceschopné auto, svoji roli ale hrály i jiné faktory.“

Stroll pozitivně hodnotí první polovinu roku, kdy byl schopen pravidelně bojovat o pozici nejlepšího pilota ze „zbytku světa“. Po zisku třetího místa v Monze však spadl do spirály několika odstoupení a zbytečných incidentů, na Nürburgringu navíc chyběl kvůli nákaze koronavirem.

Před Tureckem si prožil nelichotivou šňůru pěti závodů bez získaného bodu.

„V první polovině sezony jsem byl čtvrtý v mistrovství světa s dobrým náskokem na zbytek startovního pole.“

„Pak jsem ale po defektu v Mugellu přestal získávat body.“

„Část mě cítí frustraci, že jsme prožili tolik složitých závodů po zisku pódia v Monze.“

„V těch závodech přitom bylo tolik příležitostí, v Mugellu jsem bojoval o pódium, ale přišel defekt.“

„Pak jsem dostal COVID a zmeškal Nürburgring. Následně přišly další nešťastné závody, které jsem nedokončil a nezískal v nich body.“

„Celkově v té sezoně zpětně vidím zmeškané příležitosti. Tak jako tak to ale byl zábavný rok,“ zakončil Stroll rozhovor v pozitivní duchu. Kanaďan nyní svlékne růžový overal a oblékne zelený, jeho Racing Point se totiž přetransformoval na Aston Martin. S britskou značkou bude Lance Stroll bojovat o vylepšení loňského jedenáctého místa v celkovém pořadí.

Doporučujeme

Články odjinud