Hlavní obsah

Nejdražší soukromý ostrov na Maledivách? Noc vyjde na 1,7 milionu korun

Michael Švarc, Novinky, Michael Švarc

Soukromé ostrovy jsou pro movité lidi ideální příležitostí, jak se během pandemie izolovat. Hotelový řetězec Waldorf Astoria nyní na Maledivách zpřístupnil svůj vlastní kus ráje, jenž má být údajně největším soukromým ostrovem v zemi. Zájemci si ho mohou pronajmout za astronomických 80 tisíc dolarů (1,7 milionu korun) za noc.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Soukromý ostrov Ithaafushi se rozprostírá na celkem 32 tisících metrech čtverečních a může se na něm ubytovat až 24 hostů, uvádí server CNN. Nachází se na něm několik domků, včetně tří oblíbených vodních vil přímo nad mořskou hladinou. Dva z bungalovů pak disponují i bazénem, to kdyby se hostům třeba nechtělo na pláž, která je v podstatě na každém kroku.

„Soukromý ostrov Ithaafushi je synonymem exkluzivity, je perfektně umístěn v jedné z nejinspirativnějších destinací na světě,“ uvedl v prohlášení viceprezident pro luxus a životní styl z mateřské společnosti Hilton Asia Pacific Nils-Arne Schroeder.

Bonusem pro návštěvníky může být, že se na ostrov dostanou z hlavního města Male za relativně krátkou dobu, za zhruba 40 minut na palubě některé ze soukromých jachet, kterými resort disponuje, nebo za 15 minut hydroplánem.

Ostrov Ithaafushi hostům nabízí také vlastní kuchařský tým a další personál, který se má starat o jejich pohodlí. A návštěvníci se nudit nebudou, protože se mohou zapojit do klasických maledivských aktivit, ať už vodních sportů, potápění či výletů na jachtách.

Věrnostní program

Maledivy jsou cestovatelům otevřené už od 15. července. Po příjezdu není nutná karanténa, je však povinné doložit negativní test. Zakázáno je také přejíždění mezi ostrovy, turisté musejí setrvat víceméně jen na jednom.

V uplynulých měsících maledivská vláda představila také jakýsi věrnostní program, v jehož rámci mohou turisté sbírat body. Za ty je pak mají čekat nejrůznější výhody.

Bodíky sbíráte? Maledivy chtějí turisty nalákat na věrnostní program

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám