Ferrari bude bojovat o třetí místo, předpovídá Marko | Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Ferrari bude bojovat o třetí místo, předpovídá Marko

Helmut Marko z Red Bullu očekává, že Ferrari bude letos znovu patřit k nejsilnějším týmům formule 1 a v Poháru konstruktérů bude bojovat o třetí místo.

Ferrari v loňském roce zažilo nejhorší sezónu od roku 1980, když v hodnocení týmů obsadilo až šestou příčku a na stupně vítězů se jeho jezdci dohromady dostali pouze třikrát.

Příčinou byla zejména nekonkurenceschopná pohonná jednotka. Podle šéfa týmu Mattii Binotta se oddělení vývoje motoru v posledních měsících věnovalo zcela nové pohonné jednotce, která ukázala slibný potenciál na dynamometru v Maranellu.

Stejně jako ostatní týmy Ferrari soustředí svou pozornost na nová pravidla v roce 2022, už letos však italská stáj očekává zlepšení své pozice. S tím souhlasí i šéf programu motorsportu Red Bullu Marko.

„Jak jste slyšeli, udělali výrazný krok vpřed z pohledu motoru. Myslím, že se už dostali ze šoku z minulé sezóny, kdy zaostávali o 50 koní. Nyní jsou znovu motivovaní,“ řekl Marko pro RTL.

„S Vettelem a vedením týmu to nebylo dobré. Šance, že budou bojovat o třetí místo v Poháru konstruktérů, tam tedy jsou.“

Charles Leclerc bude mít letos navíc nového týmového kolegu, když po odchodu Sebastiana Vettela přichází Carlos Sainz. Čtyřnásobný mistr světa se přesunul do Astonu Martin, který byl do loňského roku Racing Pointem.

A ačkoliv se Racing Point vloni ukázal jako jeden z nejsilnějších týmů středu pole a ve vybraných závodech soupeřil i s nejrychlejšími týmy, podle Marka nebude Aston Martin pravidelně bojovat o vítězství, protože jeho ztráta na Mercedes s Red Bullem bude stále příliš velká.

„Ztráta na nás byla příliš velká. Nemyslím si, že to můžete dohnat během jedné sezóny. Je to také o zázemí týmu. Pro boj o mistrovský titul musí být všechno správně - zastávky v boxech, vývoj. V takové fází zatím Aston Martin nevidím.“

Doporučujeme

Články odjinud