Hlavní obsah

Aerolinky Qatar Airways mají nejlepší covidová opatření, tvrdí experti

Společnost Qatar Airways má nejefektivnější bezpečnostní opatření proti covidu. Jde zatím o jediné aerolinky obsluhující dálkové lety, které získaly pět hvězdiček od portálu Skytrax, jenž se hodnocením leteckých dopravců a letišť zabývá. Dobře dopadlo také Mezinárodní letiště Dauhá Hamad, kde má společnost svou základnu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Portál Skytrax, který v rámci svých uznávaných cen vyhlašuje nejlepší aerolinky světa, uvedl, že na letišti v Kataru dbají na zvýšenou hygienu, a cestující tak v prostorách naleznou mimo jiné množství dezinfekčních prostředků.

Samotná společnost Qatar Airways podle Skytraxu dbá na vyšší informovanost o bezpečnostních zásadách a nutnosti odstupu v prostorách letiště, ale také při nástupu do letadla.

Singapurské aerolinky chtějí mít jako první na světě proočkovaný veškerý personál

Cestování

Létání s Qatar Airways v době covidové označuje portál za bezpečné i díky servisu, od posádky cestující obdrží obličejové štíty, hygienické balíčky s náhradními rouškami či antibakteriálními gely. Aerolinie se zkrátka starají o nejvyšší možnou čistotu a sterilní prostředí. Stejně dobrá úroveň je v business i economy třídě.

„Qatar Airways pokračovaly v provozu i během pandemie a od jejího začátku pomohly dopravit domů přes 3,1 milionu lidí. Tato zkušenost jim umožňuje zasadit se o excelentní úroveň hygienických opatření, díky nimž jsou zákazníci i personál v bezpečí,“ okomentoval pětihvězdičkové hodnocení šéf Skytraxu Edward Plaisted.

Čeští zástupci po třech hvězdách

Skytrax je aktuálně jediným portálem, který hodnotí úroveň bezpečnostních opatření aerolinií i letišť. Na svých stránkách už je ohodnocena i velká část evropských společností, například ČSA obdržely tři hvězdičky.

Portál uvádí, že tuzemské aerolinky nabízejí evropský standard. Třemi hvězdičkami je hodnoceno také pražské Letiště Václava Havla.

Nejbezpečnějšími aerolinkami světa jsou Qantas, Qatar Airways i Emirates

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám