OnePlus Buds Z jsou lehké bezdrátové špunty s voděodolností a slušnou výdrží

OnePlus začíná na našem trhu prodávat nový model zcela bezdrátových sluchátek OnePlus Buds Z. Jedná se o odlehčenou variantu původních OnePlus Buds, proti kterým mušle postrádají funkci aktivního potlačení hluku nebo ambientní režim. Hlavním argumentem tak bude nízká hmotnost, slušný hudební přednes a zejména nižší cenovka 1 599 Kč.

Buds Z se řadí k typu zcela bezdrátových sluchátek špuntové konstrukce s protáhlou nožkou, k nabíjení se ukládají naležato diagonálně do pouzdra. To váží zhruba 40 gramů, samotná sluchátka každé potom něco málo přes 4 gramy a patří tak k velmi lehkým.

Dvě spárovaná zařízení a výdrž až 20 hodin

Každá mušle je vybavena 10mm dynamickým měničem s posílenou basovou složkou. Sluchátka hrají opravdu hlasitě a svědčí jim hlavně modernější hudba. Se smartphonem se spojí pomocí Bluetooth 5.0, podporují kodeky SBC a AAC. Ovládání sluchátek probíhá poklepáním na nožku, gesta je možné nastavit v aplikaci HeyMelody.

V uchu drží špunty dobře a nemají ani při prudším pohybu tendenci vypadnout. Proto se nemusíte obávat s nimi běhat nebo vykonávat pohybovou aktivitu v tělocvičně. K tomuto účelu se hodí odolnost proti vodě a prachu IP55. Sluchátka lze spárovat se dvěma zařízeními a mezi nimi přepínat (funkce Quick Switch).

Každé sluchátko obsahuje vestavěnou baterii s kapacitou 40 mAh, na jeden zátah vydrží přehrávat hudbu až 5 hodin (nebo 3 hodiny telefonování). Plně nabité pouzdro s baterií 450 mAh pak doplní energii na tři další plné cykly poslechu (celkem tedy cca 20 hodin). Pouzdro se dobíjí pouze kabelově přes USB-C, deset minut na nabíječce přidá 3 hodiny poslechu.

Diskuze (3) Další článek: Reuters: Huawei prodá řady smartphonů P a Mate. Huawei: Není to pravda

Témata článku: Oneplus, , , , , , , , , OnePlus Buds, Bezdrátová sluchátka, SPU, Mušle, SBC, Quick Switch, Nožka, AAC, Špunt, Hudba, Pouzdro, MAh, Sluchátko