Anketa

Jaký tablet si vyberete?

iPAD od Apple
Android od ACERu
Android od Samsungu
Android od ASUSu
Android od jiného výrobce
Windows 8 od Microsoftu
Tablet považuji za zbytečnost



Výsledky
Další ankety

Účastníků: 6625
Komentářů: 2033

Doporučujeme

Zajišťujeme na míru kurzy a školení kybernetické bezpečnosti a informační bezpečnosti a to jak pro běžné uživatele, tak i pro IT odborníky a manažery.

Přesuňte starost o všechno IT na cloud pro podnikání od české společnosti Algotech s non-stop zákaznickou podporou.

O nás

Informace o Palmserver.CZ a kontakty na vydavatele jsou zde. Neposkytujeme rady ohledně software ani hardware! Není to v našich silách. Prosíme, abyste kontaktní informace nezneužívali pro výše uvedené účely.

Samsung Galaxy S21+

Sponzorované odkazy:


Galaxy S21+ 5G je prostředním dítětem v nové sestavě společnosti Samsung, které má vždy dobré funkce a specifikace, ale nikdy není tak oblíbené jako prvorozené či nejmladší dítě. Po představení celé série tento model nedostal téměř žádnou pozornost a nyní, po dvou týdnech od oznámení, se o něj stále nikdo moc nezajímá.

S21 + je ten typ telefonu, který prochází krizí identity. Galaxy S21 má svou kompaktní velikost a Galaxy S21 Ultra má všechny nejúžasnější a nejpokročilejší technologie Samsungu, zatímco Galaxy S21+ je… jen nadrozměrný Galaxy S21 s větší baterií. Neexistuje zkrátka žádná funkce či specifikace, díky které by vynikal.

To však samozřejmě neznamená, že se jedná o špatný telefon. Díky nové řadě 5nm čipsetů má více než slušný výkon, skvělou výdrž baterie a velmi schopný fotoaparát.

Design a displej

Telefon spojuje sklo a kov v prvotřídní směsi, jenž vypadá skvěle. Matná skleněná záda v ruce působí dobře a nezanechává otisky prstů - je však docela kluzká. Galaxy S20+ však přece jen padne do ruky lépe, jelikož jeho zaoblenější hrany se tolik neprořezávají do dlaně. S21+ je také znatelně těžší než jeho předchůdce, a to v kombinaci s kluzkým provedením znamená, že držet ho bez obalu je extrémně riskantní.

Nemůžeme mluvit o designu, aniž bychom zmínili výjimečný designový prvek: trojitý fotoaparát, který je esteticky spojen s rámem telefonu a umožňuje tak plynulý přechod.

Pokud je řeč o displeji, Samsung konečně přišel k rozumu a uvědomil si, že QHD+ displeje na každém vlajkovém telefonu nepotřebujeme, a že slušný FHD+ displej je pro většinu lidí víc než dost. A to je přesně to, co přichází s tímto zařízením: AMOLED displej s rozlišením 1080 x 2400 pixelů. Pochybujeme, že někdo bude schopen poznat rozdíl mezi touto obrazovkou a QHD+, který se nachází na loňském Galaxy S20+ či na letošním S20 Ultra. Vnímaná ostrost je prakticky stejná a S21+ díky tomu spotřebuje méně baterie.

Zajímavé také je, že Samsung vyvinul novou technologii displeje LPTO, která umožňuje adaptivní obnovovací frekvence displeje a umožňuje tak S21+ inteligentně přepínat mezi režimy 48 a 120 Hz v závislosti na kontextu displeje.

Výkon

Samsung tradičně použil dvě čipové sady pro různé trhy - v USA je Galaxy S21+ dodáván s čipovou sadou Snapdragon 888, zatímco zbytek světa získává zcela nový Exynos 2100. Obě varianty jsou založeny na 5nm výrobním procesoru, což teoreticky znamená, že by mezi nimi neměl být tak velký výkonnostní rozdíl.

Co se týče úložiště, Galaxy S21+ pochází buď s 128 nebo 256 GB neroztažitelného interního úložiště. A ano, čtete správně - žádný slot pro SD kartu, který byl základem pro všechny vlajkové lodě Samsungu.

Fotoaparát

Hardware fotoaparátu Galaxy S21+ zůstal do značné míry nezměněný oproti předchůdci S20+. Je to špatně? Ano i ne. Galaxy S20+ byl na začátku roku 2020 adeptem na jeden z nejlepších fotoaparátů, ale nyní jsme o rok dál a laťka se neustále zvyšuje.

S21+ přichází se stejným 12MP širokým a ultraširokým fotoaparátem a 64MP 3X teleobjektivem. Ma přední straně se pak nachází 10MP selfie kamera.

Vývojáři představili spoustu nových funkcí fotoaparátu, jako je Enhanced Single Take, Vlogger View, Live Thumbnails, Improved Super Steady, lepší portrétní osvětlení, Cinematic 8K Snap a Multi-Mic záznam. Buďme k sobě upřímní - některé z vyjmenovaných funkcí akorát párkrát vyzkoušíte a následně na ně zapomenete.

Nejdůležitější otázka: je kvalita fotografií dobrá? Galaxy S21+ se z velké části vypořádá se zachycením krásných fotografií ve všech druzích scénářů, ať už jde o chudě osvětlenou krajinu či budovy osvětlené neonovými cedulemi o půlnoci. Detaily jsou patrné téměř na všech snímcích, barvy jasné, dynamické, a i když je kontrast ve srovnání s Galaxy S20+ o něco nadhodnocen, nemusí to být nutně špatná věc, protože tak fotografie mají lepší charakter.

Baterie

Galaxy S21+ je bateriový šampion. Snadno vydrží celý den těžkého používání, což je chvályhodné pro telefon s technologií Exynos. Obnovovací frekvence má také určitě slovo v tom, jakou životnost baterie byste měli očekávat, ale ten rozdíl ve skutečnosti tak patrný není. Vy výchozím nastavení je displej v režimu Adaptivní obnovovací frekvence a my vám doporučujeme to neměnit.

Když mluvíme o nabíjení - v balení nedostanete žádnou nabíječku. Samsung v tomto ohledu opět okopíroval Apple. Pomocí 25W nabíječky Galaxy S21+ však nabijete z 0 na 100 za sedmdesát minut, což je sice dostatečně rychlé, ale rozhodně se nejedná o nic velkolepého.


Zdroj:

Sponzorované odkazy:




Publikováno: 26.01, 2021  Autor: Michaela Hnatkova   Téma: 
 

Hodnocení článku

Průměrné hodnocení: 0
Účastníků: 0

Zvolte počet hvězdiček:

Výborný
Velmi dobré
Dobré
Povedený
Špatné

Možnosti

K tomuto článku není možné vložit komentář.
Vzhled vytvořil Webdesign Dra-Go Copyright Œ 2007-2008. Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.13 sekund