Hlavní obsah

Nejdelší stezku v korunách stromů na světě otevřou ve Švýcarsku

Rekordní stezku v korunách stromů otevřou v létě ve Švýcarsku. Chodníček se má nacházet u střediska Laax a se svými 1,5 kilometru bude nejdelší na světě. Návštěvníci se budou moci pokochat okolní alpskou scenérií, zejména rodinám s dětmi pak budou k dispozici tabule s informacemi o místní přírodě a jejích zvířecích obyvatelích.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Turisté na stezce vystoupají do výšky až 28 metrů. Atrakce bude přístupná celoročně, svým charakterem láká, jako podobné projekty jinde ve světě, zejména rodiny s dětmi.

Na své si přijdou ovšem i dospělí — ani ti nebudou ochuzeni o vyhlídkové plošiny směrem k alpským vrcholům nebo o projížďku na 73 metrů dlouhé skluzavce, uvádí server Mirror některé zajímavosti. Stezka bude díky výtahům podle všeho i bezbariérová.

Chodníček je budován výhradně z lokálního dřeva, aby lépe a citlivě zapadl do švýcarské krajiny. Stezka vyjde v přepočtu na zhruba 170 milionů korun a o její zhotovení se rovněž postará místní společnost. Otevřít by se měla v červnu letošního roku.

Najít novou perspektivu

„Mnoho z nás po těžkém loňském roce sní o idylickém úniku do přírody, tato stezka korunami stromů bude ideální,“ uvedla mluvčí střediska Laax Martina Calonderová.

Doplnila, že jde o skvělou volbu pro rodiny, které chtějí, aby jejich děti opět získaly kontakt s přírodou, ale i pro turisty, kteří hledají novou perspektivu nebo fotografické příležitosti v Alpách. „Cílem je přitáhnout návštěvníky, dovolit jim zpomalit, zastavit se, nadechnout se a docenit čerstvý vzduch,“ řekla Calonderová.

Dosavadní nejdelší stezka mezi stromy se nachází v Malajsii. Měří necelý kilometr, respektive 925 metrů.

Lyžování pod největším alpským ledovcem

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám