Hlavní obsah

Na jaře, nebo na podzim? Ve Španělsku se na otevření země turistům neshodnou

Španělsko se turistům otevře na podzim. Alespoň to tvrdí premiér Pedro Sanchez. Ministryně cestovního ruchu Reyes Marotová ovšem trvá na tom, že se země zpřístupní už na jaře, cituje ji server Independent. Jiní vládní představitelé zase hovoří o létě. A každý má pro své tvrzení jiné argumenty.

Foto: Profimedia.cz

Sevilla (ilustrační foto)

Článek

Španělský premiér minulý týden uvedl, že jen díky vysokému proočkování populace se bude moci uvažovat o návratu k normálu. Ten by podle něj měl nastat právě začátkem podzimu, respektive koncem hlavní turistické sezony, kdy by mohlo být naočkováno asi 70 procent populace.

Ministryně cestovního ruchu Marotová se šéfem kabinetu ale nesouhlasí, země se má podle ní začít postupně otevírat už na jaře. „Naší prioritou je během roku 2021 znovu aktivovat turismus,“ uvedla. „Doufáme, že koncem jara a zejména během léta, bude mezinárodní cestování pokračovat a lidé si zvolí Španělsko jako svou destinaci,“ doplnila.

Španělsku rapidně ubyli turisté. Nejhůře jsou na tom Kanárské ostrovy

Cestování

Jiní vládní činitelé vidí zase jako nejpravděpodobnější období, kdy zemi otevřít, léto. Ze zmatečné situace si už proto někteří lidé utahují. „Zatím jsem od různých španělských vládních funkcionářů četl, že se turisté mohou vrátit na jaře, ne dřív než v létě, a ne dřív než na podzim. Myslím, že to aktuálně dobře vystihuje plánování dovolené,“ napsal Rory Boland, redaktor britského portálu Which?, který se zabývá spotřebitelskými právy.

Španělsko ovšem zcela uzavřeno není, pouze vyžaduje testy po lidech z rizikových zemí. Například čeští turisté s nimi mohou i nadále na Kanárské ostrovy, stejně tak i do země samotné. Po návratu je nicméně nutná karanténa nebo opět negativní test na covid-19.

Město duchů na Tenerife mělo izolovat nemocné leprou. Účelu nikdy nesloužilo

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám