Založ si blog

prečo ste tento článok vymazali ? ?? ?? Tak, ako je to s liekom na spinálnu svalovú atrofiu ? ? ? ?

KEĎŽE TENTO ČLÁNOK BOL VYMAZANÝ, UVEREJŇUJEM HO ZNOVA ???::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::V polovici januára roku 2019 sa rozbehla akcia na nákup lieku na liečbu spinálnej svalovej atrofie a to konkrétne pre maličkú Améliu. viď Skvelé správy pre Améliu: VšZP uhradí dievčatku liečbu | Nový Čas (cas.sk)

Viem, že nastala okolo toho mela a tlak na VšZP, aby poskytla na kúpu tohto lieku DVA MILIONY EUR. No, nastal problém , keď v TV vystúpila vedúca nejakého oddelenia s tým, že tento liek NIE JE  registrovaný a preto ho poisťovňa nemôže doviesť a keby aj, nemal by byť tento liek podávaný. Nakoniec to vraj skončilo tak, že pre Améliu sa peniaze našli ,ale pre ďalšie tri bábätká nie, lebo boli poistené v iných poisťovniach.

Naozaj by som teda chcel vedieť a verejnosť má na to právo vedieť, ako a na čo sa míňajú peniaze v zdravotných poisťovniach a ako to dopadlo s tým liekom, KTO ho uhradil, a či liečenie pomohlo. VIE TO NIEKTO ZODPOVEDNE DNES POVEDAŤ ???   Prečo ????, nuž preto lebo VTEDY BOLO PRED VOĽBAMI.  Dnes je PO voľbách a tak mi je až smiešne, že je zakázané dovážať lieky, ktorými sa už vo svete veselo vakcinuje, či uzdravuje, avšak na Slovensko sa nedovážajú, lebo nie sú tu registrované. !!!

Nemal by sa týmto zaoberať aj generálny prokurátor, prípadne iné osoby činné v trestnom konaní, keď nám ľudia umierajú ale NIE Kvôli TESTOM , ale kvôli tomu, že je zákaz priviesť lieky aj vakcíny, ktoré sú inde vo svete už odskúšané. Viem, otázok by bolo viac ako dosť. ale vie niekto odpovedať aspoň na jednu z nich ?????

Kto nevie žiť bez kartičiek?

18.12.2023

Žijeme v dobe, keď elektronika je tvrdou súčasťou života každého človeka. Pred istým časom nám bolo sľúbené, že na VŠETKO BUDE STAČIŤ JEDINÁ KARTIČKA A TO O B Č I A N S K Y P R E U K A Z. Už v starších časoch bol občiansky preukaz malá knižočka, kde okrem osobných údajov tam boli aj pečiatky zamestnávateľa, údaje k manželke a deťom. Dnes je to [...]

Tak kto má o Slovensko záujem ?

11.03.2023

Pýta sa ma 14 ročná vnučka : dedko, to naozaj sa na Ukrajine bojuje aj za nás ? za Slovensko? – Prečo sa ma pýtaš? no, už som videla v televízii vraveli, že na Ukrajine bojujú Ukrajinci aj za nás, vraj preto, aby k nám neprišli Rusi, lebo tí budú všetkých zabíjať, znásilňovať, kradnúť a všetko zničia vraveli oni… – A vieš, kto oslobodil [...]

Diaľnice skončili? ?? ?

05.05.2022

Stačí sa prejsť cez Ružomberok a ak máte slabšie srdce, dostanete infarkt. Okolo Ružomberka sa buduje obchvat diaľnicou smer východ-západ ( aj keď osobne si myslím, že tento obchvat mal byť z južnej strany Ružomberka s napojením na trasu Ružomberok – Banská Bystrica, lebo vieme, čo znamená prechod cez Donovaly) No, jednoducho tento obchvat sa robí už pridlho, veľmi [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.