Frýdek-Místek chce vybudovat ve sportovní hale očkovací centrum. Rodiče malých hokejistů nesouhlasí

Frýdek-Místek chce vybudovat očkovací centrum. Jednou z variant, kde by mohlo vzniknout, je tamní sportovní hala. Očkovat by se v něm mohlo začít během jara, kapacita by měla být mezi sedmi sty až tisícem očkovaných denně. Proti jsou ale rodiče mladých frýdecko-místeckých hokejistů, kteří za normálního stavu v hale trénují.

Místo puku na ledě mohou malí hokejisté ve Frýdku-Místku zatím hokejkami nabírat pouze sníh na parkovišti. Vládní opatření je zatím na led nepustí a vzniknout může i další překážka. Město zvažuje, že v hale vybuduje očkovací centrum.

„Hala má obrovskou plochu, na které se dá umístit několik samostatných očkovacích stanic, má několik samostatných vstupů a umožňuje i další organizační věci. Další podmínkou je, aby tam byl dobrý dojezd občanů, je uprostřed města, má velké parkoviště a je tam i autobusová zastávka,“ řekl primátor Frýdku-Místku Michal Pobucký (ČSSD).

Jedenáctiletému synovi Martina Merty hokej už chybí. Rodiče by uvítali, kdyby město zvolilo pro budování očkovacího centra jinou lokalitu. „Kluci teď sedí u televize a hrají on-line hry. Pokud můžeme, tak jdeme ven aspoň si zahrát s balónem, ale led to nenahradí,“ posteskl si rodič.

„Očkování podporujeme, když zachrání životy lidí, ale chtěli bychom, aby naše děti měly možnost sportovat. Bohužel od března loňského roku tuhle možnost nemáme,“ přidal se další otec Martin Pachl.

Sportovci a radnice budou ještě jednat

Ještě během tohoto týdne by se měl primátor sejít s vedením frýdecko-místecké mládeže. „Tato sezona byla velmi svérázná, doufáme, že na jaře by bylo možné tuto sezonu dokončit. Probereme možnosti vytvoření centra jinde,“ řekl prezident HC Frýdek-Místek Pavol Holéczy.

„Vždy jsme se o naše sportovce a děti postarali. Když se stavěla Polárka a nebylo kde bruslit, hokejový klub dostával příspěvky, aby mohl cestovat do okolních měst,“ poznamenal primátor města. Pokud by očkovací centrum nemohlo vzniknout v Polárce, má město připravenou i záložní variantu, Národní dům. Rozhodnutí bude na nemocnici ve Frýdku-Místku a krajské hygienické stanici.