Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Zdravá máma pěti dětí podlehla covidu: Snad to nezodpovědné lidi poučí, napsala před smrtí

Autor: jžk - 
27. ledna 2021
21:07

Maminka pěti dětí a bývalá letuška byla celý život fit, než onemocněla zákeřným koronavirem. Karen Hobbsová (†40) zemřela na infarkt poté, co byla uvedena do umělého spánku.

Žena z Cardiffu ve Velké Británii byla podle její rodiny naprosto zdravá a ve formě, navíc dodržovala přísná pravidla sociálního distancování. Přesto 19. ledna odešla na věčnost. Stalo se to týdny poté, co byla pozitivně testována na koronavirus. Bývalá letuška byla hospitalizována 27. prosince a od té doby se její stav zhoršil natolik, že se ji lékaři rozhodli uvést do umělého spánku.

Ještě předtím však na svém facebooku sdílela znepokojivé příspěvky, ve kterých přiznala strach z toho, že se již neprobudí. „Uvedou mě do umělého spánku, varovali mě, že to možná nezvládnu. Prosím, modlete se za mě, abych se probudila a vrátila ke svým dětem. Hrůza je slabé slovo!“ přiznala 2. ledna. „Dáma v posteli naproti právě před mým zrakem zemřela na covid. Chudák, ubohá paní, sestry se ji usilovně snažily přivést zpět, ale nebylo jí pomoci… Nechť to slouží jako varování pro každého, kdo si myslí, že je v pořádku porušovat pravidla,“ podělila se o děsivý zážitek pár dnů předtím.

Smrt Karen šokovala celou rodinu, která si myslela, že se z toho v nemocnici dostane. „V úterý jsme za ní všichni přišli a konzultantka nám vysvětlila, co se s ní děje. Říkali tomu selhání více orgánů. V zásadě nám řekli, že si myslí, že zemře,“ řekla pro zpravodaj Daily Mail její sestra Rachel (41). Měla v plánu se k ní nastěhovat a pomoci jí se zotavením a s dětmi Dylanem (14), Niamh (11) Amelií (9), Samem (8) a Olivií (4). Místo toho přihlížela, jak zdravotnický personál pro každé z dětí stříhá pramínek máminých vlasů a dělá otisk její ruky, aby jim je mohli dát do schránky jako památku na matku.

Byla právě v kómatu, vypadala klidně, o ničem nevěděla,“ popsala zarmouceně Rachel poslední okamžiky své sestry. „Potom za ní přišly děti, které byly opravdu rozrušené. Měly tam dětského psychologa, který se jim to snažil vysvětlit… Byli jsme blázni. Prostě jsme si mysleli, že půjde do nemocnice a vyjde z ní za pár týdnů, zdravá,“ dodala. Na počest milované maminky, kamarádky a sestry založili přátelé sbírku na dárcovské stránce GoFundMe, kde může široká veřejnost finančně podpořit pozůstalé děti a jejich otce.

Řada lidí stále tvrdí, že covid-19 je vlastně jen taková chřipka. Možná těžší forma, ale prostě nová chřipka. Opravdu je tomu tak? Jaké jsou rozdíly mezi viry chřipky a koronaviry? Na pravou míru vše uvádí imunolog Zdeněk Zadražil.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa