Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Rony trpěl na řetězu, záchrana přišla náhodou. V útulku ale chřadne. Najde domov?

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
28. ledna 2021
06:05

Na řetězu zapomenutého u opuštěného domu v Brně našla pracovnice realitní kanceláře německého ovčáka Ronyho (asi 6). Ujal se ho spolek Pes nejvěrnější přítel, který se mu teď pokouší najít nový domov. Zatím ale marně. Rony přitom v kotci není šťastný, smutní tam a hubne.

Rony zřejmě nikdy nezažil žádnou lásku a péči, přesto na lidi nezanevřel. Má je rád, je kontaktní a chce být v jejich společnosti. „Pobyt v kotci, ze kterého se dostane ven jen třikrát za den, nesnáší a nesvědčí mu to v něm. Ničí ho, ničí dveře, chce být prostě s námi,“ řekla Barbora Benešová ze spolku Anidef, kde Rony už od loňského října pobývá.

Rony není žádný pecivál, umí dovádět a hrát si jako štěně Rony není žádný pecivál, umí dovádět a hrát si jako štěně | Jana Ulrichová

Šťastný u lidí

Rony by se podle ní hodil do domu se zahradou, mohl by být ale i v bytě, důležitý je pro něj hlavně kontakt s člověkem. „Není to pes, kterého vyhodíte na zahradu, a on tam bude šťastný, “ řekla s tím, že domov, který pro něj hledají, je takový, kde si ho vezmou jako společníka na gauč k televizi.

Podle dobrovolnic, které o něj pečují, by si Rony nový domov zasloužil Podle dobrovolnic, které o něj pečují, by si Rony nový domov zasloužil | Jana Ulrichová

Zvládne i výlety

Rony ale není žádný pecivál. Miluje pohyb, zvládl by i delší procházky a výlety. Může odejít i do rodiny s většími dětmi, má ale problém s malými psy a s kočkami, s těmi se neshodne. „S velkými psy se ale bez problémů snese. Máme to vyzkoušené,“ dodala Bára Benešová.

Alespoň dočasná péče

Zdravotně je na tom Rony dobře, veterinární prohlídka u něj žádné potíže neodhalila. Problém má pouze s váhou, která jde ruku v ruce s jeho psychikou. Protože se v kotci trápí, hubne. Proto by jak v Anidefu, tak ve spolku Pes nejvěrnější přítel byli rádi, kdyby rychle našel nový domov nebo alespoň dočasnou péči.

Rony miluje pohyb, procházky si velmi užívá Rony miluje pohyb, procházky si velmi užívá | Jana Ulrichová

Volejte, pište

Zájemci, kteří by mu jedno z toho mohli poskytnout, mohou kontaktovat spolek Pes nejvěrnější přítel, a to buď telefonicky na čísle 775203832, nebo mohou psát na e-mail pesnejvernejsipritel@seznam.cz.

w.mojko ( 31. ledna 2021 15:45 )

tiež mám Ronyho, ktorý bol roky na pol metrovej reťazi. Poznal iba hlad, smäd, reťaz, kopance a nadávky.Nepoznal povely, teplo, ani pohladenie. Bol veľmi podvyživený, ale teraz je najvďačnejšie stvorenie...

xoxo ( 29. ledna 2021 12:11 )

Krásný psí kluk. Přeji mu, aby domov a svého milujícího člověka brzy našel

Zobrazit celou diskusi