Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
hodnocení výuky

Hodnocení průběhu výuky, poskytování informací a kvality služeb během druhé vlny pandemie COVID-19

Koncem roku 2020 proběhlo na UTB ve Zlíně šetření zaměřené na hodnocení služeb, vzdělávací potřeby a informovanost studentů a zaměstnanců související s šířením onemocnění COVID-19 v České republice. Šetření se primárně zaměřovalo na opatření, která univerzita zaujala vůči šíření COVID-19 a navazovalo na předcházející dotazníkový výzkum, který byl realizován během první vlny, v průběhu jara 2020. Hlavním cílem šetření bylo získat zpětnou vazbu na kvalitu krizového řízení UTB ve Zlíně a kvalitu studia realizovaného prostředky na dálku.

Do anonymního elektronického šetření se celkově zapojilo 1379 studentů a 118 akademiků ze všech fakult. Vedení univerzity tímto velmi děkuje všem, kdo se do šetření zapojili. Jejich zpětná vazba je nesmírně cenným nástrojem pro zlepšování kvality řízení univerzity.

Zjištění

Z výsledků šetření vyplynulo, že oproti první vlně šíření COVID-19 došlo ke zvýšení celkového objemu přímé online výuky o trojnásobek, a to na všech součástech. UTB ve Zlíně  tím plně přešla do digitálního módu vzdělávání. Díky tomuto posunu výrazně narostla studijní zátěž studentů, a došlo i k výrazným změnám ve formách výuky a rovněž v pracovní zátěži vyučujících.

Univerzita s ohledem na tuto transformaci nastartovala během letních měsíců centrální systém online výuky prostřednictvím jednotné výukové platformy MS Teams, která je dnes plošně využívána pro distanční formu vzdělávání. Téměř 70 % respondentů tato platforma vyhovuje. Ve vztahu k online výuce, 82 % studentů uvedlo, že se jí účastní online v reálném čase, přičemž dalších 67 % deklaruje, že rádo využívá možnosti přehrání přednášek i off-line. Právě tvorba off-line přednášek a dalších audiovizuálních materiálů pro podporu přímé online výuky budou patřit k prioritám  UTB ve Zlíně v nadcházejících měsících.

Výsledky šetření dále ukázaly, že k nejpalčivějším  problémům studentů při online výuce  patří omezený kontakt se spolužáky a rušivé vlivy v domácím nebo pracovním prostředí pro to, aby se mohli soustředěně věnovat svému vzdělávání. Oba tyto problémy deklaruje více než 60 % studentů. Podobný pohled na tento problém mají i vyučující, kdy více než 80 % z nich považuje omezený kontakt a možnost diskuze se studenty za jevy, které snižují kvalitu poskytovaného vzdělávání.

UTB ve Zlíně s ohledem na to bude podporovat tvorbu virtuálních diskusních platforem (fór a chatů) a pravidelných online konzultačních hodin pro studenty tak, aby vytvářela více příležitostí jak pro formální setkávání a interakci studentů, tak i pro jejich neformální setkávání a učení ve virtuálním prostoru. Zároveň s tím bude podporovat tvorbu audiovizuálních vzdělávacích materiálů, které mohou studenti využívat k individuálními samostudiu v okamžiku, kdy pro danou činnost mají doma či po pracovní době nejlepší podmínky.

Pozitivně lze z výsledků šetření hodnotit, že méně jak 10 % studentů uvedlo, že online výuky bylo nedostatečné množství a vyučující nebyli na výuku dostatečně připravení. UTB ve Zlíně tedy reagovala na druhou vlnu šíření pandemie mnohem lépe než na tu první. Univerzita má v úmyslu kvalitu své online výuky nadále rozvíjet a zlepšovat tak, aby dosahovala co nejvyšší účinnosti.

V případě hygienických a preventivních opatření hodnotily  tři čtvrtiny respondentů  všechna přijatá opatření univerzity a fakult jako dostatečná, srozumitelná a zcela adekvátní v souvislosti s aktuální epidemiologickou situací v České republice. Stejně jako v první vlně, i během druhé vlny kontaktovala  přibližně 2% studentů poradenské služby. Nejčastějšími důvody pro jejich vyhledávání bylo oznámení pozitivního testu na COVID-19 nebo řešení záležitostí spojených se stipendii.

Závěry

Závěry z výsledků šetření budou zapracovány do opatření zaměřených na zlepšení výuky a informovanosti studentů v rámci letního semestru. Zejména budeme usilovat o další rozvoj podpůrných nástrojů pro výuku na dálku – audiovizuálních  materiálů určených k samostudiu a intencionální vytváření prostoru pro vzájemnou komunikaci mezi studenty a vyučujícími, stejně jako spolužáky.

Vybrané výsledky jsou zveřejněny na úřední desce na stránce Zajišťování a hodnocení vnitřní a vnější kvality.

Fakulty a součásti

Zavřít