Karetní hra Magic: The Gathering se po 28 letech své existence dostala na Android

Karetní hra Magic: The Gathering počínaje dnešním dnem vstupuje na displeje (vybraných) smartphonů s Androidem. Stalo se tak po 28 letech existence této populární sběratelské karetní hry, která dala vzniknout spoustě alternativních her a více, či méně, povedeným klonům. Spousta z nich prorazila právě na mobilních platformách, takže vstup MTG na Android může přinést ovoce úplně všem. Stávající hry se budou muset zase snažit a přijít s něčím novým, jinak můžete s klidným svědomím vsadit na originál. Pravý Magic je jen jeden.

Původně jsme se měli mobilní verze hry dočkat v průběhu loňského roku, ovšem koronavirová pandemie tomu učinila přítrž. Dnešní start mobilní verze hry je přímo spjat s novou expanzí Kaldheim ze světa trpaslíků a severské mytologie. Nově si tak budete moci na telefonu zahrát Magic kdykoliv a kdekoliv, a to bez omezení formátů. Budete mít stávající účet, stejnou sbírku karet a můžete hrát proti hráčům na jiných platformách. Místo kliknutí myšky bude stačit dotyk na displej, místo scrolování použijete swype gesta. Celý herní zážitek by měl být víceméně stejný jako na platformách Windows a Mac.

Představení karetní hry MTG Arena pro Android:

Kvůli portaci na Android došlo k drobným úpravám herní plochy. Váš avatar se ze středu obrazovky posunul na levý okraj. Dotykem na herní plochu karty v ruce minimalizujete. Po dotyku na karty se vám zobrazí jejich větší podání, které si podržením prstu roztáhnete na celý displej, abyste si mohli přečíst celý text. Mana se při sesílání kouzel používá automaticky, popř. můžete země tapovat ručně. A pokud chcete mít doslova vše „ve svých dlaních“, lze aktivovat režim plné kontroly.

MTG Arena má navíc slušně nastavenou monetizaci, takže si můžete vytvořit slušnou karetní sbírku a hrát Magic bez toho, aniž byste museli zaplatit. Nově založené účty dostanou základní sadu balíků zdarma, každý den dostanete jeden úkol, z nějž padá 500 nebo 750 zlatých. Zlaťáky vám přibývají i za denní a týdenní vítězství, což platí i pro zkušenosti. Za ně dostáváte ve free verzi Mastery Passu zdarma boostery. Zlato můžete investovat do nákupu dalších nebo na draftování, z něhož dostáváte za umístění prémiovou měnu - drahokamy.

Jen pro vybrané Androidy, iOS v průběhu roku

Hra běžící v enginu Unity je v současné době k dispozici pro vybrané smartphony s Androidem, přičemž byl upřednostněn výkon telefonů. Spektrum smartphonů, na nichž Magic spustíte je sice omezené, kompatibilních telefonů však v rámci tzv. Early Access bude více než dost. Mezi minimální požadavky patří Android 6.0 Marshmallow, 4GB RAM a také jeden ze tří podporovaných čipsetů (a jejich nástupců):

  • Kirin 970 a novější
  • Snapdragon 845 a novější
  • Exynos 9810 a novější

V praxi tak budou hned ze startu podporovány vlajkové modely posledních tří let. V průběhu letošního roku se k nim přidají Androidy s nižšími specifikacemi, tablety a také přibude podpora systému iOS. Aplikační balíček má velikost 1,97 GB, hru stáhnete bezplatně na Google Play

Diskuze (3) Další článek: OnePlus 8T: racionální fúze dvou předchůdců s nižší cenovkou

Témata článku: , , , , , , , , MTG Arena, Early Access, Magi, Dotyk, Karetní hra, Herní plocha, Dostál, , Displej, Magic The Gathering, Existence, DOS, Dostal, MAC, Kaldheim,