Xiaomi má revoluční nabíječku. Stačí přijít do místnosti…

O bezdrátovém nabíjení na dálku píšeme celé roky a vždycky je to stejné. Skončí to na papíře, nebo ukázkou v laboratorních podmínkách, produkce v nedohlednu. Xiaomi to chce změnit s technologií Mi Air Charge.

Update:

Zařízení o velikosti nočního stolečku obsahuje 144 antén, které vysílají milimetrové vlny. K příjmu je potřeba telefon se 14 anténami, které přijatou energii akumulují. V přiloženém klipu vidíme telefon Xiaomi Mi 11, ale není známo, že by jeho produkční verze touto technologií disponovala.

Mi Air Charge v akci:

Nabíjení funguje na vzdálenost několika metrů, takže vysílač postavený doprostřed místnosti obsáhne celou její výměru. Výkon je až 5W, což ve srovnání s dnešními rychlonabíječkami působí úsměvně, ale ještě nedávno šlo o standard. Navíc zde se zcela mění způsob používání – telefon k není potřeba nikam připojovat, nikam odkládat, začne se nabíjet jakmile se octnete v dosahu. Klidně jej můžete nechat v kapse, nebo nerušeně používat. V jedné místnosti lze nabíjet více přístrojů naráz.

Zatím máme pouze demo, ale Xiaomi se ohání 17 patenty a slibuje brzkou produkci. Povede se? Nebude tahle revoluční technologie příliš drahá? A i kdyby byla dostupná – chcete si do obýváku postavit takovouhle věc?

Zdroj: Xiaomi, via Engadget

Diskuze (105) Další článek: VYZKOUŠENO: Samsung Galaxy Tab S7+ lépe kooperuje s telefonem i počítačem

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , , , Xiaomi Mi 11, Nabíječka, Místnost, Já Air Charge, Telefon, Anténa,