Hlavní obsah

Chicago - Columbus 1:2Ani Kubalíkova asistence nepomohla. Chicago padlo potřetí v řadě

Chicago
Aktualizováno

Asistence českého forvarda Dominika Kubalíka nestačila Chicagu na zisk bodů v zápase s Columbusem. Prohra 1:2 znamenala pro domácí třetí porážku v řadě a velmi špatný start do soutěže. Svěřenci trenéra Collitona mají po devíti odehraných utkáních na kontě pouze dvě výhry a krčí se na šestém místě Centrální divize.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Finský brankář Columbusu Joonas Korpisalo byl hlavní hvězdou duelu NHL proti Chicagu.

Článek

Souboj mladší generace finské brankářské školy, to byl jeden z příběhů jediného utkání NHL, hraného z pátku na sobotu evropského času. V něm byl nakonec úspěšnější Joonas Korpisalo z Columbusu. Ale popořadě....

Chicago kosí nemoci a zranění, česká dvojice Dominik Kubalíkk, David Kämpf ale zatím drží a do zápasu s Columbusem byla připravena. Stejně jako dvojice dvou méně známých finských gólmanů. A o tom, jak je ekipa severských brankářů silná, jsme se znovu přesvědčili i v tomto utkání. Za Blackhwaks nastoupil teprve ke svému pátému startu v NHL Kevin Lankinen. Na druhé straně začínal zápas Joonas Korpisalo. Šestadvacetiletý a o něco zkušenější gólman Columbusu.

Lankinen měl první těžší práci v sedmé minutě, když ho vystrašil nebezpečnou střelou Zach Werenski. Krátce nato už hosté skórovali. V přesilové hře se jim podařilo na poslední chvíli udržet kotouč v útočném pásmu a ranou bez přípravy nedal finskému mistrovi světa z roku 2019 šanci Oliver Bjorkstrand.

Na konci třetiny pak přišly chvíle Korpisala, jenž krátce po sobě zneškodnil velké možnosti Söderberga a Shawea.

Domáci zatápěli také na začátku druhé části hry, kdy měli také dost smůly. To, když si nejprve Korpisalo málem srazil do branky střelu od modré čáry, načež asi jen sám Dylan Strome ví, jak mohl pohrdnout dvojitou dorážkou prakticky do odkryté branky.

Beckhandovou kličku krátce poté nezužitkoval ani bek Mitchell a tak hned z následného protiútoku přišel druhý trest "Modrokabátníků". Třicetiletý Eric Robinson nastartoval svoje "motory" a jeho ladnému úniku po levém křídle nechybělo nic, ani parádní zakončení.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Český útočník Dominik Kubalík se snaží vyzrát na finského gólmana Joonase Korpisala v utkání NHL mezi Chicagem a Columbusem.

Korpisalo se dále překonával a ve druhé třetině zaznamenal dokonce 18 úspěšných zákroků! Nestačil na jedinou střelu. Po velkém závaru se z branky radoval v přesilové hře Dylan Strome. Českou stopou na tomto gólu byla asistence Dominika Kubalíka.

V závěrečné části hry už tlak Chicaga trochu ustal a šanci definitivně rozhodnout měl hostující Robinson nebo Grigorenko. Oba ale ztroskotali na Lankinenovi, stejně jako při svém útoku na třetí bod v zápase Dán Bjorkstrand.

Podobně si ale na druhé straně vedl Carpenter a v následné tutovce Patrick Kane, proti němuž si připsal Korpisalo zákrok zápasu, kterým kromě vítězství svého týmu, jednoznačně promluvil i do volby muže zápasu. Vítězství jde tentokrát nejvíc právě za rodákem z Pori.

Výsledky NHL:
Chicago - Columbus 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky: 31. D. Strome (Kubalík) - 9. Bjorkstrand, 24. Robinson. Střely na branku: 32.27. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Korpisalo, 2. Bjorkstrand (oba Columbus), 3. D. Strome (Chicago)
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.