Biatlonistka ze seriálu Sestřičky pochází z herecké rodiny. Prozradíme vám, jaká kráska je její maminkou

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
amelie pokorná
amelie pokorná

Šestnáctiletá Amelie Pokorná se už na obrazovkách objevila v seriálu Krejzovi, nyní ji dvakrát týdně vídáme jako Andy Kratochvílovou v seriálu Sestřičky. V seriálu je její maminkou Adéla Gondíková, ve skutečnosti je to jiná slavná herečka.

Amelie pochází ze slavného hereckého klanu. Její maminka i dědeček jsou slavní herci. Ona se na rozdíl od svého bratra Mikuláše vydala v jejich stopách.

Kromě herectví miluje tanec a zpěv. V tanečním stylu contemporary se dokonce stala mistryní světa. Tréninky tance jí zabírají několik hodin denně, po nich následuje natáčení a studium. Dnes studuje muzikálové herectví, kam odešla z Francouzského gymnázia, které vzhledem ke svému programu nestíhala.

Nadějná biatlonistka

V seriálu Sestřičky hraje mladou nadějnou biatlonistku. Díky seriálu se potkala také s bývalou královnou bílé stopy Gabrielou Koukalovou. Ta přijala nabídku na epizodní roli v seriálu a zahrála si tam samu sebe.

Gabriela si tak díky Amelii mohla zavzpomínat na tréninkový areál v Jablonci nad Nisou. „Před třemi lety jsem si řekla, že sem už v životě nevkročím. Je to poprvé, co jsem se sem dostala od konce kariéry,“ řekla Koukalová v pořadu Showtime.

Hrát postavu biatlonistky není procházka růžovým sadem. Amelie prošla výcvikem od biatlonového mistra Michala Šlesingera. Z pádů na bruslích jí zůstaly jizvy, které jí tuto hereckou zkušenost budou připomínat.

Kromě biatlonu má Ameliina postava běžné trable dospívajících, raději by šla s přáteli na nákupy než na trénink. Její otec v ní ale vidí novou sportovní hvězdu. Její maminku v seriálu hraje Adéla Gondíková a otce Petr Vaněk.

Zdroj: Profimedia

Slavná rodina

Amelie pochází z herecké rodiny. Jejími rodiči v reálném životě jsou herečka Lucie Zedníčková a producent Vítek Pokorný. Dědečkem je pak Pavel Zedníček.

Mladá herečka se už jako malinká objevila ve filmu V peřině, kde představovala postavu malé Vendulky. Později hrála v jednom z dílů cyklu Nevinné lži.

Během základní školy se potýkala ze stran spolužáků se šikanou. Jeden z útočníků má k herečce dokonce zákaz přiblížení. A vše se dělo jen kvůli slavnému jménu rodičů.

Od té doby trpí nedostatkem sebevědomí. Přitom nyní má ve svých šestnácti letech slušně našlápnuto k velké kariéře.

Autor: Naďa Brožová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články