Hlavní obsah

Slavia nepřipustila komplikace! Mistr lize kraluje, Baník mizérii proti Plzni nezlomil

Praha
Aktualizováno

Klokani se v sobotu postarali o senzaci, po čtvrtstoletí vyhráli na Spartě. Nedělní magnet 17. kola fotbalové Fortuna ligy žádné překvapení nepřinesl. Mistrovská Slavia si poradila s druhým Jabloncem přesvědčivě 3:0 a navýšila svůj náskok v čele už na 12 bodů. Poslední Opava prohrála s Brnem 0:2, stejným výsledkem podlehl Baník Ostrava plzeňské Viktorii a duel Liberce se Zlínem byl odložen.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Abdallah Sima ze Slavie Praha oslavuje gól na 1:0 v utkání s Jabloncem.

Článek
Fotogalerie

Večerní šlágr kola nedělního programu sliboval napínavý souboj, vždyť Jablonec před duelem v Edenu vyhrál osm z posledních devíti zápasů. Úřadující mistři ale znovu potvrdili, že v tuzemské lize nemají konkurenci. Už v první půli nejlepší střelci červenobílých Abdallah Sima s Janem Kuchtou osvědčili svoji pohotovost a po změně stran podtrhl výsledek vlastním gólem jablonecký Jakub Martinec.

Vršovický obhájce titulu si upevnil vedoucí příčku a po polovině soutěže má pohodlný náskok 12 bodů na Jablonec a Spartu. Slavia vyhrála osm kol po sobě a i počtvrté na jaře. Pražané jako jediní v ligové sezoně dál drží neporazitelnost, v nejvyšší soutěži bodovali už v 29 utkáních za sebou.

Baník svoji mizérii proti Plzni nezlomil, Ostravští nedokázali západočeského soupeře porazit v posledních 22 ligových duelech od srpna 2009! Tentokrát Viktoria udeřila ve druhé půli, kdy se nejprve po centru z pravé strany krásně patičkou trefil kanonýr Ondrášek a v závěru si navíc srazil míč do vlastní sítě ostravský stoper Stronati. Plzeň ukončila nepříznivou sérii na hřištích soupeřů, kde předtím nezvítězila šestkrát za sebou, v tabulce svého nedělního soupeře přeskočila a je pátá.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Martin Fillo z Ostravy a Pavel Šulc z Plzně.

Opava přivítala Brno, které se díky výhře 2:0 odpoutalo od sestupového pásma, do něhož spadla Mladá Boleslav. Hosty nasměroval za výhrou po rychlé akci Adam Fousek. V nastavení pak pojistil tři body Jan Hladík. Opava nevyhrála už jedenáct kol po sobě a zůstala poslední.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Fotbalová Fortuna liga - 17. kolo:
Pátek
Mladá Boleslav - Olomouc odloženo
Sobota
Teplice - Karviná 2:2
Pardubice - Příbram 1:0
Slovácko - České Budějovice 0:0
Sparta - Bohemians 0:1
Neděle
Liberec - Zlín odloženo
Opava - Brno 0:2
Branky: 18. Fousek, 90+1. Hladík
Ostrava - Plzeň 0:2
Branky: 65. Ondrášek, 86. vlastní Stronati
Slavia - Jablonec 3:0
Branky: 20. Sima, 38. Kuchta, 58. vlastní Martinec

Reklama