31. ledna 2021 • 15:20

Čeští brankáři na hraně NHL: Vaněček už válí. Jakou mají naději ostatní?

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
  • Jakou mají pozici čeští brankáři na hraně NHL a farmy?Jakou mají pozici čeští brankáři na hraně NHL a farmy?FOTO: Koláž iSport.cz

    Stát se gólmanem v nejslavnější hokejové lize světa chce hodně trpělivosti. Pokud se nejmenujete Carey Price nebo Carter Hart, brankáři v NHL dostávají šanci někdy kolem 24 let. Klub si vás dlouho chystá na farmě, a když se dostanete o stupeň výš, je vedle vás silná jednička a pak ještě kvalitní dvojka. Pokud jednomu z nich končí smlouva, dostanete šanci poprat se o místo. Podívejte se, v jaké pozici jsou mladí maskovaní strážci branek z Česka.

  • Vítek Vaněček

    25 let, Washington

    Konečně má velkou šanci chytat v NHL a zůstat v ní. Když nedopadlo angažování Henrika Lundqvista, Washington chce vsadit na mladý brankářský pár Ilja Samsonov+Vítek Vaněček. Ten se na začátku sezony ukazuje skvěle. Ve svých prvních sedmi zápasech kariéry k zisku alespoň bodu. Veterán Craig Anderson je v organizaci spíš jen jako pojistka.

    Foto ČTK / AP / Nick Wass

  • Dan Vladař

    23 let, Boston

    Nachází se přesně ve fázi, kdy je připravený. Ale nad ním je jedna z nejsilnějších dvojic v NHL Tuukka Rask a Jaroslav Halák. Oběma ale končí smlouva. Dana Vladaře klub teď vyzkouší, jestli obstojí, příští sezonu má místo.

    Brankář Bostonu Daniel Vladař vypomůže Pardubicím Brankář Bostonu Daniel Vladař vypomůže PardubicímFoto twitter.com

  • Jakub Škarek

    21 let, NY Islanders

    V tuhle chvíli je před ním NHL ještě hodně daleko. V organizaci se počítá, že číslem jedna se brzy stane Ilja Sorokin, na něm bude klub stavět. Jakub Škarek si potřebuje udělat jméno na farmě, jak se to povedlo Vladařovi s Vaněčkem.

    Jakuba Škarka si New York Islanders vybrali ze 72. místa draftu 2018 Jakuba Škarka si New York Islanders vybrali ze 72. místa draftu 2018Foto Profimedia.cz

  • Josef Kořenář

    22 let, San Jose

    Sezonu 2018/2019 měl Josef Kořenář v AHL skvělou, v té minulé už tak dominantní nebyl. Nahrává mu ale situace v klubu. U San Jose se čeká přestavba, Martin Jones navíc není silná jednička. Když bude mít výjimečný rok na farmě, příští rok je NHL reálná.

    Josef Kořenář věří, že se do NHL probojuje Josef Kořenář věří, že se do NHL probojujeFoto Profimedia.cz

  • Jiří Patera

    21 let, Las Vegas

    V tuhle chvíli je jen jedním z davu, má ale čas. Čeká ho velký boj o místo. Plusové body? Od roku 2017 Vegas draftovalo pět brankářů, on má ale už smlouvu. Na farmě by si to Jiří Patera měl rozdat o místo se dvěma zkušenějšími gólmany.

    Jiří Patera podepsal v NHL tříletou nováčkovskou smlouvu s týmem Vegas Golden Knights. Zástupci klubu si vybrali jednadvacetiletého pražského rodáka při draftu 2017 ze 161. pozice. Jiří Patera podepsal v NHL tříletou nováčkovskou smlouvu s týmem Vegas Golden Knights. Zástupci klubu si vybrali jednadvacetiletého pražského rodáka při draftu 2017 ze 161. pozice.Foto Twitter.com

  • Lukáš Dostál

    20 let, Anaheim

    Jednou v NHL bude, u něj není otázka jestli, ale kdy. Tenhle rok by měl být aklimatizační v Americe, Anaheim má jako dvojku veterána Ryana Millera. Ano, u Lukáše Dostála klidně může přijít výjimka, má velký talent a Ducks ho možná vytáhnou dřív, než je běžné.

    Lukáš Dostál byl hlavním strůjcem nejlepší sezony Ilvesu Tampere za posledních 21 let. Lukáš Dostál byl hlavním strůjcem nejlepší sezony Ilvesu Tampere za posledních 21 let.Foto twitter.com/ilveshockey

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud