Blíží se ve Spartě změna ve funkci trenéra? Klub jedná se dvěma extrenéry nároďáku

Už několik dní se spekuluje v tuzemském fotbalovém zákulisí o tom, jakou pozici má ve fotbalové Spartě současný kouč Václav Kotal a není divu, že se začíná čím dál více mluvit o jeho možném odvolání z funkce. Nyní to vypadá ještě více reálněji, že by ještě před víkendovým duelem s Olomoucí mohl Václav Kotal ve své funkci skončit. Zvláště po sobotní porážce letenských s Bohemians 1905 (0:1) se rozviklala židle pod Kotalem ještě mohutněji. Vedení klubu už má hledat v těchto chvílích náhradu, přičemž největšími adepty jsou Pavel Vrba a Michal Bílek, oba bývalí trenéři české reprezentace.

Už v neděli čeká Spartu další ligový zápas a to v Olomouci. A právě tam by se mohl už představit nový trenér fotbalové Sparty. V zákulisí se totiž hovoří  o tom, že že jméno nového kouče letenských, by se mohla veřejnost dozvědět jižý v nejbližších hodinách.

Mezi největšími adepty na to, aby se stal nástupcem Václava Kotala, je bývalý úspěšný kouč Viktorie Plzeň Pavel Vrba. Toho už před časem do Sparty majitel Pražanů Daniel Křetínský lákal, jenže po návratu z ruského Dagestánu zamířil Vrba po čase opět do Plzně. Naposledy působil Vrba v bulharském Ludogorci Razgrad.

Nyní vše však vypadá na nadějné cestě a tentokrát by měl Pavel Vrba do Sparty opravdu zamířit. Existuje přeci jenom varianta, kdyby i tentokrát Pavel Vrba do Sparty nepřišel. Jedná se totiž i s dalším extrenérem národního týmu Michalem Bílkem, jenž je se Spartou spjat jako její bývalý hráč a i jako trenér.

O tom, že to má Václav Kotal ve Spartě nahnuté se mluví i od té doby, co vyplouvalo na povrch, že nemá úplně dobré vztahy se zkušenými hráči v kádru, například s Bořkem Dočkalem, jenž v současnosti nastupuje do zápasů sporadicky a nedácno dokonce odmítl navléct si kapitánskou pásku.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR AC Sparta Praha Fotbal

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 19 minutami

před 43 minutami

před 49 minutami

před 1 hodinou

Krycí jméno ukrajinského vojáka „Niemachny“.

V ruském zajetí: Psi žijí lépe. Ztratil jsem jakoukoli naději a vůli žít

Ukrajinský voják přezdívaný „Niemachny“, který strávil 13 měsíců v ruském zajetí, promluvil o tom, co všechno prožil, když padl do zajetí po bojích o Azovstal v Mariupolu. „V kasárnách nás bylo hodně. Byla tam dvě patra a asi půl stovky plus-minus lidí. Spali jsme vlastně na sobě, na podlaze,“ vzpomíná. A dodává hned na začátku „Rusové se snažili přimět Ukrajince střílet do vlastních zajatců.“

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Ministerstvo zdravotnictví, ilustrační fotografie.

Svrčinová na vlastní žádost končí jako hlavní hygienička

Vláda ve středu odvolala hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou na její vlastní žádost, uvedlo ministerstvo zdravotnictví. Do jmenování jejího nástupce bude kompetence hlavního hygienika v plném rozsahu vykonávat její zástupce a ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení má být vypsáno v nejbližších dnech.

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

Důchody, ilustrační fotografie.

Valorizace důchodů v lednu 2025: První odhady už naznačují, jak penze porostou

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Policie se vyjádřila k zásahu ve škole na Tachovsku. Mladík skončil v cele

Policie v úterý zasahovala na jedné ze škol na Tachovsku kvůli výhrůžkám, jejichž původcem byl jeden ze studentů. Mladík podle dosavadních zjištění vyhrožoval spolužačce tím, že zabije její blízké.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy