Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Média

Zpestřete si svoji online konferenci na Zoomu, přizvěte si kozu, nabízí britská farmářka

ilustrační snímek foto: Pixabay.com/MabelAmber

LONDÝN - Ať už jde o videohovor s rodinou či známými, nebo pravidelnou online konferenci. Komunikace na dálku se během pandemických měsíců stala nedílnou součástí každodenní rutiny. Britská farmářka proto přišla s nápadem, jak si běžný hovor zpestřit – můžete si přizvat kozu.
  18:00

Lulu, Lisa nebo třeba Elizabeth? Stačí si jen vybrat, v nabídce je rovnou sedm koz, které se mohou na pět minut připojit k vašemu online hovoru na Zoomu nebo platformách Skype, Google Hangouts, Webex, Microsoft Teams a dalších. Za účast si „každá z nich“ účtuje 5 liber (zhruba 150 korun) a pronajmout si je lze odkudkoliv.

Výběru je však třeba věnovat zvláštní pozornost. Není koza jako koza, některá se během hovoru prosazuje více, než je zdrávo, jiná raději poslušně naslouchá. Kromě profilových fotografií je proto na webu farmy CronkShaw Fold Farm k dispozici i stručný medailonek s popiskem.

Jedna ze sedmi koz se může připojit k vašemu dalšímu videohovoru.

Z vtipu výnosný byznys

Z nápadu, který původně Dot McCarthyová z britské farmy poblíž města Lancashire na severozápadě Anglie zamýšlela jako poloviční vtip, se stal doslova hit. A jak píše britský server DailyMail, tak také docela výnosný byznys.

Farmářka McCarthyová dosud na vtipném nápadu vydělala přes padesát tisíc liber (téměř milion a půl korun). Sama výdělek považuje za částečnou kompenzaci za ztráty způsobené pandemií a opatřeními, které jí znemožnily farmu poskytovat k pronájmu na svatby a další společenské události.

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...