Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto zvýšila výrobu modelů Fabia a Rapid Spaceback

Tomáš Dusil
Diskuze (21)
Škoda Auto rozjíždí v závodě v Mladé Boleslavi třetí směnu. Cílem je zvýšit výrobní kapacitu modelů Fabia a Rapid Spaceback na 1200 automobilů denně.

O modely Škoda Fabia a Rapid Spaceback je mezi kupujícími velký zájem. Škoda Auto proto musí zvýšit kapacitu montážní linky MBII, přičemž vedlejším produktem je 800 nových pracovních míst. Současně s tím dochází k modernizaci výrobní linky, ta byla započata již v létě minulého roku. Při tom vzniklo kupříkladu zařízení ke konfiguraci asistenčních systémů.

„Modelová paleta značky Škoda se mezi zákazníky těší velké oblibě,“ říká Michael Oeljeklaus, člen představenstva společnosti Škoda Auto zodpovědný za oblast výroby a logistiky. „Naše výroba jede na plné obrátky, přičemž v následujících letech chceme zvýšit roční prodej vozů na minimálně 1,5 milionu,“ dodává Oeljeklaus.

Auta z Mladé Boleslavi

V hlavním městě Škody se v současnosti vyrábí automobily na dvou linkách. Z linky MBI sjíždějí modely Octavia, Octavia Combi a Rapid, z linky MBII Fabia, Fabia Combi a Rapid Spaceback. Skutečnost, že se oba Rapidy vyrábějí každý jinde, je trochu překvapivá...

Od roku 1991 investovala Škoda Auto v České republice přes 280 miliard korun a to konkrétně do výrobních závodů v Mladé Boleslavi, Kvasinách a Vrchlabí.

Tomáš Dusil
Diskuze (21)
4. 2. 2015 09:14
Re: Dusilovo prekvapení
>B 5B> :C:C@C7=8:. No vida napsal jsem azbukou Vot eto kukuruznik.A tohle z toho zbylo.
4. 2. 2015 09:12
Re: auto.cz___grc!!!
My Češi máme jedinečnou vlastnost: vždy si dokážeme vybrat to horší a ještě se za to pochválit ;-)
4. 2. 2015 08:46
Re: Dusilovo prekvapení
Hele Gilgite, co jsi udělal Polikarpovovi Po-2? Že po tobě jde jak slepice po flusu.
4. 2. 2015 08:42
Re: Tak, není se čemu divit.
Proč běžná a průměrná auta nemají žádnou konkurenci? Kde jsi k tomu přišel? Při tvém pohledu by se nic na světě neprodávalo lépe než Škoda. Tabulky prodejů za loňský rok neříkají že bezkonkurenčích aut se prodalo nejvíc na světě.

Edit: Už vím kde. Já zapomněl na reklamu na Fabii, jedinečné auto z bezkonkurenčními jízdními vlastnostmi. >:D
3. 2. 2015 23:36
Re: auto.cz___grc!!!
Koho zajímá i20? >:D