Neděle 2. června 2024, svátek má Jarmil
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Vránův gól nestačil. Ani Vaněčkovy zákroky neodvrátily prohru Washingtonu, inkasoval čtyřikrát

Hokejový útočník Jakub Vrána nezabránil v NHL čtvrtým gólem sezony prohře Washingtonu 3:6 v Pittsburghu. foto: AP Photo/Keith SrakocicReuters

New York - Hokejový útočník Jakub Vrána nezabránil v NHL čtvrtým gólem sezony prohře Washingtonu 3:6 v Pittsburghu. Brankář Vítek Vaněček, který v minulém utkání střídal, inkasoval čtyřikrát z 36 střel. Zbylé dvě trefy padly při hře bez gólmana. Ve druhém zápase nedělního programu zdolal Vegas na svém ledě Colorado 1:0.
  7:33aktualizováno  7:40

Vrána a Vaněček pomohli Washingtonu k výhře. Filip Chytil dal hezký gól proti Pittsburghu

Washington hrál poprvé od 19. ledna v plné síle a navrátilec Jevgenij Kuzněcov otevřel v šesté minutě v přesilové hře skóre. Pittburgh ale velmi rychle otočil. Hezkou kombinaci zakončil do prázdné branky Bryan Rust a za 32 sekund přidal druhý gól z dorážky Branden Tanev. Vaněček neměl nárok a ještě tým zachránil v 16. minutě od třetího gólu, když z bezprostřední blízkosti vychytal dvakrát Jakea Guentzela.

Brankář Vaněček debutoval v NHL, k jeho vítězné premiéře ve Washingtonu přispěl i Vrána

Na začátku druhé třetiny vyrovnal z dorážky Vrána, který předchozí zápas vynechal kvůli opatřením proti šíření koronaviru. I tentokrát Pittsburgh rychle odpověděl dvěma trefami. 

V přesilové hře překonal Vaněčka střelou z první levého kruhu Rust a z dorážky vlastní střely zvýšil Guentzel. Kontaktní branku dal ve 38. minutě Nicklas Bäckström. Domácí stvrdili výhru až dvěma góly při powerplay. Prosadili se Zach Aston-Reese a Sidney Crosby.

Colorado nastoupilo poprvé od 2. února a pěti odložených utkání kvůli protokolu covid-19. V zápase nenašlo recept na Marca-André Fleuryho, který zastavil třicet střel a připsal si druhou nulu sezony. Jediný gól zápasu vstřelil ve 22. minutě Max Paciorety střelou zpoza pravého kruhu.

NHL:

Pittsburgh - Washington 6:3 (2:1, 2:2, 2:0)

Branky: 11. a 27. Rust, 12. B. Tanev, 31. Guentzel, 59. Aston-Reese, 60. Crosby - 6. Kuzněcov, 24. Vrána, 38. Bäckström. Střely na branku: 38:31. Vítek Vaněček odchytal za Washington 59:19 minuty, inkasoval čtyři góly z 36 střel a úspěšnost zásahů měl 88,89 procenta. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Rust, 2. Guentzel, 3. Ceci (všichni Pittsburgh).

Vegas - Colorado 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branka: 22. Pacioretty. Střely na branku: 24:30. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. M.-A. Fleury, 2. Pacioretty, 3. Whitecloud (všichni Vegas).

Autor:

Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA
Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA

Už jste slyšeli o nové pokračovací mléčné výživě BEBA SUPREMEpro 2 určené dětem od ukončeného 6. měsíce? Nyní můžete tuto nejdokonalejší recepturu...