Hlavní obsah

Tisková konference ministra Blatného k aktuálnímu vývoji epidemie koronaviru

Novinky, jam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) představí aktuální vývoj ohledně šíření epidemie onemocnění covid-19. Tiskovou konferenci naplánovanou na 9. hodinu ráno nabízí Novinky živě.

TK ministra zdravotnictví Jana Blatného 17.2.2021Video: ČTK

 
Článek

V tuzemsku se výrazně šíří britská mutace koronaviru, která je oproti původní variantě nakažlivější. Podle Státního zdravotního ústavu (SZÚ) nákazu touto mutací evidovaly laboratoře ve 43 procentech testovaných vzorků.

Omezte kontakty, přidejte rozum, prosí ředitelé královéhradeckých nemocnic

Domácí

Nejvíce lidí se jí nakazilo na Trutnovsku, které je od pátku společně s Chebskem a Sokolovskem v karanténě. Kabinet k uzavření oblastí přistoupil kvůli rychlému šíření koronaviru a přeplněným nemocnicím.

Problémy v nemocnicích se však netýkají jen zmíněných okresů, ale jde o celorepublikový problém. Premiér Andrej Babiš (ANO) dlouhodobě prohlašuje, že situace v Česku není dobrá a nemocnice jsou na hraně svých kapacit. V úterý bylo hospitalizováno 5990 pacientů s covidem.

Opakovaně tedy on i šéf zdravotnického resortu Blatný žádají občany, aby dodržovali nastavená protiepidemická opatření, zamezili tak šíření covidu a ulevili tlaku na nemocnice.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám