Reportáž skončila

Melbourne (Austr.) - Grandslamový turnaj Australian Open, start: 17. 2. 2021 1:13

Parádní jízda Karolíny Muchové prvním grandslalem sezóny bude mít pokračování. Čtyřiadvacetiletou českou tenistku ve čtvrtfinále nezastavila ani světová jednička Ashleigh Bartyová, kterou rodačka z Olomouce vyřadila po setech 1:6, 6:3 a 6:2.

První set měl hladký průběh. Ashleigh Bartyové vycházelo všechno, na co sáhla, naopak Muchová se marně snažila dostat do ideálního zápasového rytmu. Za stavu 0:5 alespoň odvrátila hrozbu kanára, domácí tenistka ale následně na servisu nezaváhala.

V úvodu druhého dějství se Bartyová rychle ujala vedení 2:0, načež si Muchová vzala medical time out a zmizela do útrob stadiónu. Po návratu na kurt nastal ve hře české hráčky zlom. Olomoucká rodačka si najednou začala více věřit a naopak to byla soupeřka, jež více chybovala. Češka rychle smazala ztrátu brejku a v osmém gemu sebrala podání soupeřce podruhé, brejk následně potvrdila a set tím uzavřela čistou hrou.

Česká tenistka pokračovala ve výborném výkonu i ve třetím setu. Dostala se do vedení 2:0, ačkoli se při potvrzování brejku pořádně nadřela. V sedmém gemu Bartyová přišla o servis znovu a na příjmu v další hře konec zápasu odvrátit nedokázala. Neproměnila ani jeden ze tří brejkbolů a při mečbolu se jen podívala za skvěle trefeným servisem sokyně na téčko.

O postup do finále se Karolína Muchová popere s americkou tenistkou Jennifer Bradyovou.

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou.

Konec zápasu

2:6

Je to tam, Karolína Muchová je v semifinále! Zápas ukončila stylově esem na téčko, Bartyová se jen smutně podívala za míčkem, který spadl do vymezeného čtverce.

40-A

Olomoucká rodačka je jediný bod od postupu do semifinále! Po třech brejkbolech se sama probojovala výhodě, světová jednička napálila závěrečný bekhend pod pásku.

40-40

Odvážný náběh na síť úspěšný! Forhendový volej umístila Muchová do forhendu Bartyové, jež natahovala raketu za míčkem bezúspěšně.

A-40

Další brejkbol přichází po třetí dvojchybě české tenistky.

40-40

Skvěle. Karolína Muchová si nepřipustila tíhu okamžiku a z levé strany vypálila fantastický forhend po lajně. Australanka vracela za základní čáru.

A-40

Ani teď se čtyřiadvacetiletá Češka nedočkala prvního mečbolu! Srdnatě se bila o fiftýn, ale Bartyová nakonec sokyni dotlačila k chybě.

40-40

Servis ven z dvorce doplněný o forhend na opačnou stranu kurtu. Světová jednička zabojovala, ale balónek tečovala jen rámem.

40-30

Skvělý return Bartyové pod nohy na síť nabíhající Muchové. Volej z bekhendové strany doletěl do území pro čtyřhru. Brejkbol.

30-30

Mečboly ještě nepřicházejí. Australanka zahrála velmi dobrý return k základní čáře, po němž česká hráčka zkazila bekhend.

15-30

Tak ještě dva fiftýny! Bartyová byla tou aktivnější tenistkou ve výměně, jenže neudržela přesnou ruku a forhendem zasáhla síť.

15-15

Výborně. Rodačka z Olomouce trpělivě útočila do bekhendu sokyně a nakonec se dočkala jejího zaváhání.

15-0

Bartyová se určitě nevzdá bez boje. Trpělivou hrou si došla pro zisk fiftýnu, jako první chybovala Muchová forhendem pod pásku.

2:5

Konec přestávky, na vítězství půjde podávat bude Karolína Muchová.

2:5

Následuje přestávka a výměna stran.

2:5

Karolína Muchová je jediný gem od postupu! Poradila si s returnem, což bylo klíčové, světová jednička vzápětí napálila forhend pod pásku.

40-A

Ashleigh Bartyová po servisu chtěl naběhnout k síti. Return dostala na tělo a následný volej zastavila páska. Druhý brejkbol v průběhu sedmého gemu.

40-40

Přímý bod po servisu ven z kurtu.

30-40

Brejkbol! Bekhend australské tenistky se odrazil od pásky zpět na její stranu. Muchová má velkou šanci udělat další krok k postupu mezi nejlepší čtyři.

30-30

Nyní hrála Australanka přes slajzy a dočkala se srovnání stavu v gemu. Muchová zariskovala a z těžké pozice zaútočila forhendem do autu.

15-30

Nyní si Ashleigh Bartyová vedla na jedničku. Útok měla od začátku promyšlený na jedničku, ukončila ho bekhendem do protipohybu sokyně.

0-30

Domácí hráčka na podání v problémech! Bekhendový return spadl těsně před základní čáru, navíc pod nohy servírující hráčky. Ta poslala balónek do sítě.

0-15

Olomoucká rodačka si s protihráčkou na síti poradila skvěle, lob posadila přesně na základní čáru. Rázem to byla česká hráčka, která udávala tempo hry, na její bekhend po lajně Bartyová nenašla odpověď.

2:4

A další přímý bod. Čistou hru zapisuje i Karolína Muchová, kterou dělí poslední dva gemy od postupu do semifinále Australian Open.

0-40

Servis ven z kurtu s boční rotací neměl chybu. Bekhendový return světové jedničky zastavila páska.

0-30

Forhendová přestřelka pro Muchovou. Ashleigh Bartyová zariskovala a křižným dělovým úderem umístila míček do území pro čtyřhru.

0-15

Přímý bod po podání ven z kurtu.

2:3

Konec přestávky, podávat bude Karolína Muchová.

2:3

Následuje přestávka a výměna stran.

2:3

Rodačka z Ipswiche se drží na dostřel, bekhendový return Muchové byl příliš krátký. Čistá hra.

40-0

Krátký return za pásku potrestala Ashleigh Bartyová bez servítek, forhend napálila do protipohybu české soupeřky.

30-0

Slajzy Australanky jsou hodně nepříjemné. Muchovou zahnali až za základní čáru, Češka ve finále rozehry chybovala na bekhendu.

15-0

Přímý bod po servisu na kříž.

1:3

A ten využívá! Zvolila podání ven z kurtu a to se ukázalo jako velmi dobrá volba, neboť světová jednička zkazila return.

30-40

Muchová poslala forhend hraný ihned po podání do pásky, ale netřeba klesat na mysli, ještě má jeden gembol k dobru!

15-40

Forhendový return doletěl za základní čáru. Dva gemboly.

15-30

Australanka snižuje. Forhendovým returnem zatlačila protihráčku do defenzivy, česká hráčka v záklonu chybovala.

0-30

Vzápětí přidává další přímý bod. Podání mířilo ven z kurtu, bekhendový return zastavila páska.

0-15

Čtvrtý gem třetího setu otevřela Muchová přímým bodem po servisu na téčko.

1:2

Konec přestávky, podávat bude Karolína Muchová.

1:2

Následuje přestávka a výměna stran.

1:2

Ashleigh Bartyová snižuje na 1:2. Opět zvolila servis ven z dvorce a následně hrála forhendem na druhou stranu. Muchová opět bez šance.

40-30

Přímý bod po podání ven z kurtu.

30-30

Po servisu ven z dvorce následoval forhend na opačnou stranu kurtu. Muchová zabojovala, ale na míček nedosáhla.

15-30

Nevynucenou forhendovou chybu si neodpustila ani Muchová. Od základní čáry chtěla hrát na tělo Australanky, proti byla páska.

0-30

S těžkým servisem si Muchová poradila. Ashleigh Bartyová chtěla zůstat v útočné pozici, jenže útočným forhendem trefila koridor pro debl.

0-15

Češka hraje v obrovské euforii. S těžkým volejem u sítě si poradila a balónek navíc poslala do protipohybu protihráčky. Není co vytknout.

0:2

Paráda! Karolína Muchová potvrzuje brejk a je o krok blíže životnímu postupu do semifinále. Na její forhend po lajně odpověděla soupeřka nepřesným úderem ze stejné strany.

40-A

Premiérové eso přichází v pravý čas. Další gembol.

40-40

Ale ani tento gembol není využitý. Muchová přitlačila na pilu až příliš, po servisu napálila forhend za základní čáru.

40-A

Světová jednička si hodně věřila na forhendový volej. Mohla si nechat balónek skočit, což neudělala teď může litovat, protože v těžší pozici hrála do zámezí.

40-40

Jenže Bartyová na konci dlouhé výměny vyprodukovala bekhendový slajz s nízkým odskokem. Česká hráčka umístila balónek do středu sítě.

40-A

Přímý bod po servisu na tělo posouvá Muchovou k důležitému gembolu.

40-40

Výborně! Čtyřiadvacetiletá Češka se nebála přitlačit na pilu, což bylo jedině dobře. Tvrdý forhend po lajně vracela protihráčka do sítě.

40-30

První brejkbol Muchová úspěšně odvrátila. Varianta servis – síť byla úspěšná, lob doplachtil mimo vymezené území.

40-15

Bartyová má okamžitě možnost vzít si ztracený servis zpět. Po bekhendovém returnu na tělo donutila sokyni k zaváhání.

30-15

Avšak Češka rychle snižuje skóre v gemu. Forhendem poslala míček do pravého růžku, Bartyová neměla šanci vrátit míček přes pásku.

30-0

Olomoucká rodačka bohužel přidává další nevynucenou chybu, pro změnu z forhendové strany. Opět dala úderu přílišnou délku.

15-0

Muchová dokáže držet s favoritkou krok i v technických výměnách. Bartyová se pořádně nadřela, ale nakonec vybojovala bod, bekhendový slajz Češky doplachtil za základní čáru.

0:1

Konec přestávky, podávat bude Karolína Muchová.

0:1

Následuje přestávka a výměna stran.

0:1

Ashleigh Bartyová zkusila znovu štěstí na síti, ale tentokráte byla neúspěšná! Muchová byla u balónku včas a forhendem po lajně vypálila vítězný prohoz.

15-40

První hrozba ztráty podání odvrácena. Rodačka z Ipswiche měla u sítě hodně jednoduchou práci, smečí zapsala vítězný úder.

0-40

Tři brejkboly pro českou hráčku! Bartyová jen sledovala, jak dělový forhendový return míří mimo její dosah.

0-30

A další fiftýn pro českou tenistku. Bekhendový return poslala na na tělo Australanky, jež v těžké pozici pálil z forhendu do sítě.

0-15

Karolína Muchová se dostala do velké herní pohody, to je zřejmé. Skvěle přešla z defenzivy do ofenzivy, forhendový kraťas za pásku neměl chybu.

0:0

Začíná třetí set.

3:6

O třetí semifinalistce rozhodne až závěrečná sada! Bartyová ztratila první set na turnaji, proti setbolu napálila forhend pod pásku.

0-40

Rodačka z Olomouce vybojovala várku tří setbolů! Světová jednička se bránila slajzy, ale ani ty jí nepomohly, ten poslední se nevešel do dvorce.

0-30

Domácí tenistka rozhazuje rukama, rozhodně není v ideálním rozpoložení. Zdánlivě snadný fohend poslala až za základní čáru.

0-15

A začíná výborně, přímým bodem po podání ven z dvorce.

3:5

Na čtvrtý pokus to vyšlo! Kratší return Bartyová nepotrestala, naopak nezvládla forhendem přehodit míček přes pásku. Muchová za okamžik půjde podávat na vítězství v druhém setu.

40-A

Další brejkbol darovala Bartyová soupeřce dvojchybou.

40-40

Ashleigh Bartyová se nebála riskovat a to se jí vyplatilo. Dvakrát měla velké štěstí, míček posadila přesně na lajnu. Soupeřka se neubránila a zkazila bekhend.

40-A

Tak snad do třetice! Tentokráte byla česká hráčka na síti nekompromisní. Australanka se srdnatě bránila, avšak proti finálnímu bekhendovému voleji už byla bez šance.

40-40

Muchová měla znovu skvěle rozehranou výměnu, ale bohužel, ani druhý brejkbol neproměnila v zisk gemu. U sítě hrála forhendem do pásky.

30-40

To bylo těsné. Útok Bartyové nebyl ideálně provedený, ale česká hráčka ve snaze o prohoz křížem trefila území pro čtyřhru.

15-40

Karolína Muchová má výhodu dvou brejkbolů! Byla pod tlakem, ale v defenzivě zahrála na jedničku a Australanka se nakonec vyhodila nepřesným forhendem.

15-30

Rodačka z Olomouce se přiblížila brejkbolům. Ke kraťasu z bekhendu ještě Bartyová doběhla, avšak z velkého předklonu hrála za základní lajnu.

15-15

Tu ovšem rychle vykompenzovala. Po podání ven z dvorce napálila forhend na opačnou stranu kurtu, následoval nepřesný úder z rakety Češky.

0-15

Ashleigh Bartyová zapisuje druhou dvojchybu.

3:4

Konec přestávky, podávat bude Ashleigh Bartyová.

3:4

Následuje přestávka a výměna stran.

3:4

Důležitý gem jde na konto servírující Karolíny Muchové. Čtyřiadvacetiletá česká tenistka zaútočila forhendem po levé straně, Bartyová v defenzivní pozici zkazila.

40-A

Takhle by to šlo! Olomoucká rodačka zareagovala na prudký forhend sokyně tím nejlepším možným způsobem, kontra forhendem po lajně. Míček nabral potřebnou razanci, je z toho vítězný balón.

40-40

Australanka předvedla fantastickou obranu, ale brejkbol neproměnila. Češka neproměnila ani jednu z pěti smečí ve vítěznou, až forhendem po lajně zavelela k rozhodujícímu útoku, soupeřka na něj nenašla odpověď.

A-40

Karolína Muchová podruhé v řadě na síti neúspěšná. Opět obdržela nepříjemný úder pod nohy, bekhendovým volejem trefila deblový koridor.

40-40

Přímý bod po podání ven z dvorce.

A-40

Bartyová hrála kratší return, přesto má výhodu brejkbolu! Její soupeřka totiž vsadila možná až na příliš velké riziko, balónek z forhendu tlačila do pravého rohu kurtu. Ale přestřelila.

40-40

Australanka se probojovala až do shody. Všimla si včas pohybu soupeřky k síti a zahrála jí pod nohy. Muchová následně chybovala.

30-40

První zůstává nevyužit. Karolína Muchová si nedokázala poradit s vysokým bekhendovým slajzem, bekhendem po lajně zaútočila za základní lajnu

15-40

Ashleigh Bartyová se hodně ustřelila bekhendovým slajzem, míček minul kurt o dobrý metr. Dva brejkboly pro Češku.

15-30

U sítě si dnes Karolína Muchová počíná velmi dobře. Protihráčku dostala pod tlak a smeč už byla jen sladkou třešničkou na dortu.

15-15

Olomoucká rodačka obdržela nepříjemný return pod nohy. V záklonu napálila forhend za základní čáru.

0-15

Technická výměna pro Muchovou. Česká tenistka se na jejím konci rozhodla pro náběh k síti, načež Australanka střílela do sítě.

3:3

V důležitý okamžik si rodačka z Ipswiche pomohla prvním podáním. Druhý přímý bod v řadě znamená srovnání na 3:3.

A-40

Přímý bod po servisu na téčko.

40-40

Ale Bartyová znovu dokázala vrátit gem do shody. Zaútočila po lajně, česká tenistka v hluboké defenzivě hrála do deblového koridoru.

40-A

Parádní hra v podání české tenistky. Vůbec se nenechala rozhodit soupeřkou nabíhající k síti, bekhendový prohoz poslala těsně nad sítí, Australanka v záklonu volej umístila pod pásku.

40-40

Hrozbu ztráty podání Bartyová odvrátila esem.

30-40

Češka má výhodu brejkbolu! Byla pod tlakem, ale s tímto faktem si poradila na jedničku a počkala si na chybu sokyně, ta přišla z bekhendu.

30-30

Forhendový return zastavila páska.

15-30

Eso na téčko.

0-30

Světová jednička trefuje premiérovou dvojchybu.

0-15

Muchová hraje v posledních gemech velmi dobře. Pomalejšími slajzy se ubránila forhendovým útokům soupeřky, Bartyová posléze sama technickým úderem hrála do sítě.

2:3

Konec přestávky, podávat bude Ashleigh Bartyová.

2:3

Následuje přestávka a výměna stran.

2:3

Olomoucká rodačka byla znovu úspěšná na síti a poprvé v utkání se ujímá vedení. Bekhendový volej umístila zkušeně do protipohybu Australanky.

15-40

Páska hrála ve prospěch Češky. Je kraťas posunula na stranu soupeřky, Bartyová neměla žádnou šanci balónek doběhnout.

15-30

Karolína Muchová si doběhla pro vítězný úder na síť. Na bekhendový volej výborně zpevnila ruku a trefila odkrytou levou polovinu.

15-15

Chyby z rakety domácí hráčky se začínají kupit. Češka opět hrála do forhendu protihráčce a opět se dočkala chyby.

15-0

Technická výměna pro Bartyovou. Muchová chtěla hrát bekhendový slajz těsně nad sítí, balónek zastavila páska.

2:2

A to se daří! Australanka po přestávce viditelně vypadla z ideálního tempa, předvedla druhé zaváhání z forhendu v řadě. Skóre ve druhém setu je srovnané.

30-40

Gembol nebo brejkbol? Platí druhá možnost! Bartyová vyrobila nevynucenou forhendovou chybu, česká tenistka má první příležitost, jak ukrást protihráčce servis.

30-30

Rodačka z Ipswiche ukázala rychlé nohy. Skvěle provedený kraťas soupeřky nejenže doběhla, ale ještě zvládla vytáhnout vítězný prohoz po lajně.

15-30

Světová jednička si neodpustila velké zaváhání. Po kratším bekhendu sokyně si mohla vybrat, kam pošle forhend. Míček ale znovu napálila až za základní lajnu.

15-15

S prvním tvrdým forhendem Muchové si Bartyová ještě poradila, s druhým nikoliv. Vysoko letící míček doletěl za základní čáru.

15-0

Eso na téčko.

2:1

Konec přestávky, podávat bude Ashleigh Bartyová.

2:1

Karolína Muchová si vyžádala medical time out, za doprovodu lékaře zamířila do útrob stadiónu. Přestávka mezi gemy se o pár minut protáhne, snad se nebude jednat o nic vážného.

2:1

Následuje přestávka a výměna stran.

2:1

Karolína Muchová snižuje na 1:2 a drží se v odstupu jednoho gemu, avšak světová jednička zůstává ve výhodě brejku. Australanka po povedeném bekhendu sokyně střílela forhendem jenom do zámezí.

0-40

Forhendový return vyletěl do území pro čtyřhru. Tři gemboly pro českou hráčku.

0-30

Karolína Muchová na jedničku potrestala kratší bekhendový return sokyně. Forhendem ven z dvorce zapsala vítězný úder, Bartyová natahovala raketu marně.

0-15

Přímý bod po podání na kříž.

2:0

Rodačka z Ipswiche potvrzuje brejk a vede 2:0. Do poslední chvíle skrývala úmysl hrát kraťas, za nímž se Muchová vůbec nerozběhla.

40-15

Ani v tomto případě si Australanka čistou hru nepřipíše. Obdržela nepříjemný bekhendový return na tělo, po němž chybovala z forhendu.

40-0

Bekhendový return doplachtil za základní lajnu. Tři gemboly na potvrzení brejku.

30-0

Eso na kříž.

15-0

Po servisu ven z dvorce následoval forhend na opačnou stranu kurtu. Muchová ještě míček doběhla, ale z těžké pozice nedokázala vrátit balónek do vymezeného prostoru.

1:0

Konec přestávky, podávat bude Ashleigh Bartyová.

1:0

Následuje přestávka a výměna stran.

1:0

Ten už bohužel Ashleigh Bartyová využila. Dvěma bekhendovými slajzy se ubránila nejprve servisu, následně forhendu. Vzápětí Muchová dalším forhendem zasáhla koridor pro debl.

40-30

Přímý bod po servisu ven z dvorce. Zbývá poslední brejkbol.

40-15

Čistá hra se nekoná. Muchová trpělivě útočila do bekhendu sokyně a to se jí vyplatilo. Druhý obranný úder domácí tenistky byl příliš dlouhý.

40-0

Muchová trefuje svou druhou dvojchybu. Světová jednička má k dobru tři brejkboly.

30-0

Australanka má zase nakročeno k brejkbolům. Slabý bekhendový volej protihráčky potrestala a zahrála Češce pod nohy, následoval další nepřesný forhend.

15-0

Druhý set začíná na servisu Muchová. Úvodní fiftýn ale opět patří Bartyová, jež kontrolovala forhend sokyně letící do poměrně velkého autu.

0:0

Začíná druhý set.

6:1

Úvodní dějství je minulostí. Ashleigh Bartyová na kurtu zatím jasně dominuje, v poslední rozehře prvního setu Muchová umístila útočný forhend o kousek za základní čáru.

40-15

Světová jednička disponuje dvěma setboly! U kraťasu byla včas a při pokusu o prohoz zkusila na sokyni stopvolej. Muchová ještě balónek stihla, ale ve snaze o lob přestřelila dvorec.

30-15

Slajz z bekhendové strany v podání Češky neměl chybu, i náběh na síť byl dobrou volbou. Jenže Bartyová ukázala svou velikost, když balónek doběhla a v plném sprintu vykouzlila forhendový prohoz po lajně.

15-15

Bekhendový return zastavila páska.

0-15

Zdá se, že se Muchová konečně začíná dostávat více do hry. Technickými údery držela sokyni na uzdě, ta při riskantním forhendu minula vymezený prostor.

5:1

Česká hráčka odvrátila hrozbu kanára, na třetí pokus si již servis dokázala udržet. Bartyová se skvěle dostala z hluboké defenzivy zpátky do hry, jenže ve finále kazila útočným bekhendem po lajně.

15-40

Karolína Muchová má výhodu dvou gembolů. Nechala tentokrát útočit soupeřku a dočkala se nevynucené forhendové chyby z její strany.

15-30

S nepříjemným returnem na tělo si čtyřiadvacetiletá česká hráčka neporadila. Forhend hraný hodně u těla napálila pod pásku.

0-30

Olomoucká rodačka bojuje o odvrácení kanára a má dobře nakročeno k zisku prvního gemu. Po jejím náběhu na síť hrála Australanka prohoz do zámezí.

0-15

Ashleigh Bartyová od returnu útočila z forhendu. Závěrečný úder sice chytře hrála do protipohybu soupeřky, jenž až za základní lajnu.

5:0

Konec přestávky, podávat bude Karolína Muchová.

5:0

Následuje přestávka a výměna stran.

5:0

Světová jednička je jediný gem od zisku první sady a udělení soupeřce kanára. V delší rozehře kazila Muchová forhendem, míček skončil v území pro čtyřhru.

40-0

A druhý přímý bod v řadě. Bartyová se rychle probojovala ke třem gembolům.

30-0

Bekhendový return skončil v síti.

15-0

Domácí bojovnice se vůbec nezalekla sokyně nabíhající k síti. S forhendem si dala záležet a křižným úderem zahrála vítězný prohoz.

4:0

Proti brejkbolu zahrála česká hráčka svou premiérovou dvojchybu. Bartyová vede 4:0 a neohroženě kráčí za vítězstvím v prvním setu.

40-15

Další dva brejkboly pro domácí favoritku. Té stačil zahrát return, po němž se Muchová znovu vyhodila z forhendové strany.

30-15

Olomoucká rodačka viděla volný prostor po lajně a tak zariskovala a forhend hrála brzy po odskoku. Míček poslala o kousek za základní čáru.

15-15

Česká hráčka musí tvrdě bojovat o každý fiftýn. Nyní měla opět navrch v rozehře, bohužel útočný forhend po lajně se do kurtu nevešel.

0-15

Servis na tělo byl dobrou volbou. Bartyová vracela míček těsně za pásku, načež Muchová hrála prudký forhend, na ten už světová jednička nenašla odpověď.

3:0

Konec přestávky, podávat bude Karolína Muchová.

3:0

Následuje přestávka a výměna stran.

3:0

Ashleigh Bartyová pro sebe získala i třetí hru střetnutí. Muchová zariskovala při bekhendovém returnu, balónek umístila za základní lajnu.

40-30

Druhý zkažený return české tenistky v řadě. Australanka disponuje gembolem, kterým útočí na potvrzení brejku.

30-30

Přímý bod po servisu na téčko.

15-30

Takhle by to šlo. Muchová poslala bekhendem balónek do pravého rohu a šla k síti. V tomto prostoru už hrát úder nemusela, Bartyová zasáhla síť.

15-15

Bekhendový return zastavila páska.

0-15

Nyní měla Muchová velké štěstí. U sítě zahrála příliš pomalou smeč, ale Bartyová při další snaze o prohoz trefila deblový koridor.

2:0

Ale druhý brejkbol australská hráčka proměnila a odskakuje do vedení 2:0! Bartyová hrála return slajzovaným bekhendem, následně vypálila nechytatelný forhend po lajně.

40-30

Ten první poslední česká tenistka v pavouku dvouhry odvrátila bez problémů. Po krátkém returnu měla u sítě na forhendu snadnou práci.

40-15

Servis byl povedený, return Australanky kratší. Avšak Muchová vzápětí útočný bekhend nezvládla, poslala ho do sítě. Dva brejkboly pro světovou jedničku!

30-15

Přímý bod po podání ven z dvorce.

30-0

Rodačka z Ipswiche je blízko brejkbolům. Trpělivě útočila ze svého silnějšího forhendu, za finální ránou po lajně se Češka už jen podívala.

15-0

Karolína Muchová se pokusil soupeřku zaskočit rychlým náběhem na síť, po druhém úderu ve výměně. Ale Bartyová forhendem prohodila sokyni křížem.

1:0

Konec přestávky, podávat bude Karolína Muchová.

1:0

Následuje přestávka a výměna stran.

1:0

Třetí přímý bod v řadě, první gem zvládla světová jednička na podání bez problémů.

40-15

Opět Australanka vypálila podání na kříž, ani v tomto případě Muchová nedokázala returnovat.

30-15

Přímý bod po servisu na téčko.

15-15

Bekhendový return letěl ideálně pod nohy australské favoritky. Ashleigh Bartyová vzápětí v mírném předklonu pálil jenom pod pásku.

15-0

První fiftýn jde za domácí hráčkou. Ta si po servisu vydobyla útočnou pozici ve výměně a po forhendu hraném po lajně hrála Muchová bekhendem za základní lajnu.

0:0

Utkání právě začalo.

Na kurtu probíhá tradiční předzápasové rozpinkávání. Los vyhrála Karolína Muchová, která si vybrala příjem, na podání tak začne Bartyová.

Vzájemné zápasy

Hráčky proti sobě sehrály jedno vzájemné utkání, které se datuje do roku 2018. Ve třetím kole US Open byla úspěšnější favoritka Bartyová, která Muchovou porazila po setech 6:3 a 6:4.

Karolína Muchová je členkou třetí světové desítky účastí ve čtvrtfinále vyrovnala svůj nejlepší grandslamový výsledek. Ten zaznamenala v roce 2019 ve Wimbledonu, kde se také probojovala mezi nejlepším osm hráče, načež prohrála s Jelenou Svitolinovou. Australské kurty Muchové sedí. Ani Češka zatím nepřišla o jediný set a proti světové jedničce rozhodně není bez šance. Na raketě české hráčky postupně skončily Ostapenková, Barthelová, Karolína Plíšková a Mertensová. I rodačka z Olomouce se před prvním sezónním grandslamem zúčastnila generálky, na turnaji Gippsland Trophy zvládla první dvě utkání, do třetího proti Kanepiiové už ale nenastoupila, rozhodla se pošetřit síly.

Ashleigh Bartyová je světovou jedničkou a velkou domácí nadějí na grandslamový titul. Ten australská tenistka vybojovala jediný, v roce 2019 opanovala French Open. Na domácím turnaji došla nejdále loni, kde se dostala do semifinále, v něm po velké bitvě nestačila na pozdější vítězku Sofii Keninovou. Letošním ročníkem zatím rodačka z Ipswiche prochází bez ztráty kytičky. Kovinićovou, Gavrilovovou, Alexandrovovou a i Rogersovou porazila ve dvou setech a jen v jednom případě se na kurtu zdržela déle než než hodinu a půl. Bartyová se na první letošní grandslam skvěle naladila, v generálce opanovala turnaj Yara Vally Classic, ve finále si poradila ve dvou setech s Muguruzaovou.

Všem fanynkám a fanouškům tenisu přeju krásnu pozdní noc! Vítám vás při sledování čtvrtfinálového zápasu Australian Open, v němž Karolína Muchová vyzve světovou jedničku Ashleigh Bartyovou.

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.