Valašské Klobouky - Oficiální web města


Vyhledávání


Sociální sítě

Facebook

Cesta: Titulní stránka

 

Senioři v klobouckém domě s pečovatelskou službou dostali očkování

očkování
Sedmnáct zájemců z řad obyvatel Domu s pečovatelskou službou Valašské Klobouky dostalo první dávku vakcíny proti onemocnění covid-19. Do očkování se postupně zapojují praktičtí lékaři, kterým bude distribuována vakcína Moderna.
 

 
 

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Sedmnáct zájemců z řad obyvatel Domu s pečovatelskou službou Valašské Klobouky dostalo první dávku vakcíny proti onemocnění covid-19. Očkování vakcínou Moderna provedl mobilní tým zdravotníků Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně. Druhá dávka bude seniorům podána za měsíc.

 

„Město Valašské Klobouky v lednu nabídlo občanům seniorského věku, že v jim v případě potřeby pomůže s registrací k očkování. Sociální pracovnice také pravidelně komunikovala s obyvateli domu s pečovatelskou službou a na základě jejich zájmu jim zprostředkovala příjezd mobilního týmu zdravotníků, kteří vakcínu aplikovali,“ uvedla Eliška Olšáková, starostka města Valašské Klobouky. „Podle našich informací už s očkováním postupně začínají i praktičtí lékaři, a tak by se u nich měli zájemci informovat o postupu,“ dodala.

 

Do Zlínského kraje bylo dosud dodáno 26 910 dávek vakcíny Comirnati, 1800 dávek vakcíny Moderna a 1200 dávek vakcíny AstraZeneca. Aktuálně je pokrytá poptávka po očkování v pobytových sociálních službách, kdy se bylo očkováno 74 % klientů a 41 % personálu těchto zařízení, a přistoupilo se k vakcinaci v domech s pečovatelskými službami. Do očkování se postupně zapojují praktičtí lékaři, kterým bude distribuována vakcína Moderna v závislosti podle okresů a poměru přihlášených pacientů ve věku 80+. Očkování v ordinacích hodlá aktuálně provádět 255 praktických lékařů, jejichž seznam je k dispozici zde na webu. Svůj zájem jim potvrdilo už přes 14 tisíc seniorů.

 

„Epidemická situace je nadále vážná. Prosím, vytrvejme a dodržujme zodpovědně nařízení a hygienická opatření, abychom v co největší míře bránili přenosu onemocnění. Na postoji, ohleduplnosti a obezřetnosti každého z nás velmi záleží,“ žádá starostka.


Lenka Zvonková
tisková mluvčí


očkování
 
Zveřejnil/a: Ing. Lenka Zvonková
Vytvořeno / změněno: 18.2.2021 / 18.2.2021

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém