Anglická liga se dočká fanoušků. Do ochozů budou moct od poloviny května

Zatímco česká nejvyšší fotbalová soutěž si bude ještě na zaplněnější ochozy vzhledem k nelepšící se epidemické situaci v Česku ještě nějakou tu dobu počkat, na britských Ostrovech se už nyní ví, že se živé atmosféry díky fanouškům přítomných v hledištích konečně dočkají. Z plánu postupného uvolňování restrikcí ve Velké Británii, který představil veřejnosti britský premiér Boris Johnson vyplývá, že by na zápasy anglické fotbalové Premier League mohli fanoušci přijít podívat poprvé 17. května, přičemž o týden později bude naprogramu finále sezóny 2020/21. Konkrétně by mělo jít až o 10 000 příznivců v ochozech.

O tom, že tomu tak skutečně bude informuje v pondělí na svých stránkách zpravodajský server televize BBC. Jak upozorňuje, onen podrobný čtyřstupňový plán uvolňování restrikcí v Británii představil britský ministerský předseda Boris Johnson v parlamentu. Toho doplnil ještě vládní koordinátor pro očkování Nadhin Zahawi s tím, že od 29. března se bude moct na Ostrovech sportovat venku a týkat se to bude i organizovaného sportování dětí. Jak na tom však budou vnitřní sportoviště, tak v tomto případě termín pro jejich otevření britská vláda ještě neupřesnila.

Co je ale jisté je to, že na prvoligových fotbalových stadionech mající kapacitu pro více než 40 000 dicváků, bude moct od 17. května přijít maximálně 10 000 diváků. Co se týče menších stadionů, ty budou moct zaplnit nejvýše čtvrtinu svých kapacit.

Bitská vláda také bude řešit možnost toho, aby se sportovní a další podobné akce v budoucnu konat i bez potřeby sociálního odstupu. Vše by mohlo změnit testování diváků před vstupem na stadiony.

Připomeňme, že naposledy se v této sezóně fanoušci na anglických stadionech v prosinci. ľo však jen o krátkou dobu a navíc jen o návštěvu maximálně 2000 lidí. Protože se ale pak začaly objevovat nejrůznější nakažlivější mutace koronaviru, vláda byla nucena stadiony pro veřejnost uzavřít a zápasy Premier League se tak od té doby hrají před prázdnými tribunami.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Fotbal

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Chladné počasí vydrží až do víkendu. Pak se vrátí oteplení

Zimní počasí se v Česku udrží do konce týdne. Oteplení dorazí až o víkendu, a příští týden se vrátí teploty kolem 25 stupňů. Vyplývá to z předpovědi ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy