Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Bayern míří po trampotách v Bundeslize do Říma, play-off LM rozehraje i Atlético s Chelsea

Z posledních dvou utkání získali fotbalisté Bayernu v německé nejvyšší soutěži jen bod, chuť si proto chtějí spravit v Lize mistrů. Obhájce titulu čeká v úvodním osmifinále na Stadio Olimpico římské Lazio. Ve druhém úterním duelu se střetne Atlético Madrid s Chelsea. Vzhledem k aktuálním cestovním restrikcím mezi Španělskem a Velkou Británií zahájí vyřazovací fázi na neutrální půdě v Bukurešti.

Hráči Bayernu se radují. Zleva Thomas Müller, Robert Lewandowski a Serge Gnabry
zdroj: ČTK/AP autor: Miguel A. Lopes

Bayern se s Laziem utká v evropských pohárech poprvé. Bavoři před necelými dvěma týdny vyhráli klubové mistrovství světa a ziskem šesté trofeje v jedné sezoně vyrovnali rekord Barcelony z roku 2009. Po návratu z Kataru však v Bundeslize dvakrát zaváhali a jejich náskok v čele před Lipskem se ztenčil na dva body.

"Lazio je těžký soupeř, dokázalo to už v základní skupině s Dortmundem. Proti italským týmům je to pokaždé nepříjemné. Na druhou stranu cesta do Říma je pokaždé fajn," řekl sportovní ředitel Bayernu Hasan Salihamidžič. V Lize mistrů mnichovský tým od března 2019 nenašel přemožitele v 17 střetnutích po sobě.

"Biancocelesti" se v play-off LM představí teprve podruhé. V roce 2000 nestačili ve čtvrtfinále na Valencii. "Bayern jsme jako jediný tým při losování nechtěli. Jsou to evropští i světoví šampioni. Stejně jako je, i nás trápí zranění. Je to těžký úkol, chceme si ale vychutnat tuhle příležitost. Nejradši bych ji prožil s plným stadionem," uvedl trenér Simone Inzaghi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern Mnichov - Atlético Madrid

Vedoucí mužstvo španělské ligy Atlético se dosud s Chelsea utkalo v evropských pohárech sedmkrát, obě mužstva si připsala po dvou vítězstvích.

Kouči "Rojiblancos" Diegu Simeonemu ztráta domácího prostředí nevadí. "Podle mě není důležité se k tomu vyjadřovat, protože realitu to stejně nezmění. Celý svět žije ve složité situaci. Už tak je náročné soutěžit a odvádět svou práci. Připravíme se a užijeme si, co máme. Budeme hrát kdekoli a kdykoli. Žádný problém," konstatoval Simeone.

"Blues" se mezi osm nejlepších týmů v LM naposled probojovali v roce 2014, od té doby vypadli v osmifinále čtyřikrát po sobě a ani jeden z osmi duelů v této fázi nevyhráli. Pod vedením nového trenéra Thomase Tuchela ovšem v sedmi soutěžních zápasech neprohráli.

"Proti Atléticu to bude těžké vzhledem k jeho zkušenostem v Lize mistrů. V minulosti už jsme proti němu hráli, ale nedařilo se nám s ním tak, jak bychom chtěli," prohlásil bývalý brankář a nynější poradce sportovního a technického úseku Chelsea Petr Čech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Salcburk - Atlético Madrid
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články