Hlavní obsah

Hnilička a Šlégr dostali maximální pokutu, že na párty neměli roušky

Foto: Profimedia.cz

Milan Hnilička a Jiří Šlégr mají zaplatit pokutu. Souvisí to s jejich účastí na narozeninové párty podnikatele Petra Bendy.

Reklama

Milan Hnilička a Jiří Šlégr neměli na nepovolené oslavě v teplickém hotelu Petra Bendy nařízenou ochranu dýchacích cest. Důkazem jsou fotografie z této akce.

Článek

Ústečtí hygienici rozhodli o trestu pro dva bývalé hokejové reprezentanty a olympijské vítěze z Nagana.

Pokutu dostali šéf Národní sportovní agentury Milan Hnilička a místopředseda Rady České televize Jiří Šlégr v souvislosti s nepovolenou oslavou v teplickém hotelu Prince de Ligne.

Důvodem je, že na ní neměli roušky, jak dokládají fotografie zveřejněné v médiích. Podle zjištění Seznam Zpráv mají oba zaplatit 10 tisíc korun. Což je maximální možný trest, jaký mohli od hygieniků dostat.

„Ano, dostal jsem pokutu, kterou zaplatím. Tímto to považuji za uzavřené,“ uvedl pro Seznam Zprávy Milan Hnilička. Jiří Šlégr nebral telefon a nereagoval ani na zaslané SMS zprávy.

Vedle bývalých hokejistů byl podle informací Seznam Zpráv pokutou ve stejné výši potrestán také Vlastimil Dvořák mladší, jeden z členů rodiny severočeského podnikatele Petra Bendy. Právě v Bendově hotelu a u příležitosti jeho narozenin se oslava konala.

Ředitelka ústecké krajské hygienické stanice Lenka Šimůnková potvrdila, že rozhodnutí v této souvislosti třem osobám poslala. Více se nechtěla vyjadřovat, a to s ohledem na skutečnost, že případ ještě není pravomocně ukončen.

Hnilička, Šlégr i Dvořák se proti udělené pokutě mohou odvolat. Jak vyplývá z vyjádření Milana Hniličky Zprávám, tak ten to neudělá, protože chce sankci uhradit.

Podle informací Seznam Zpráv policie trojici lidí bez roušek na Bendově oslavě odhalila jen díky fotografiím, které se objevily v médiích. Záběry z videokamer, které měla policie rovněž k dispozici, nejsou dostatečně detailní na to, aby zjistily další jiné provinění než účast na zakázané oslavě.

Akce se konala zhruba před měsícem navzdory vládním opatřením proti koronaviru, kvůli nimž měl být hotel uzavřen.

Vedle hygieniků se případem zabývá teplický magistrát. Jeho úředníci prověřují, jestli všichni, které zjistili policisté, skutečně na oslavě byli, a rozhodnou poté o tom, zda a jakou dostanou pokutu.

Další část případu předali policisté také finančnímu úřadu. Důvodem je, že takzvaná ubytovací kniha nebyla nejspíše vyplněna správně. Chyběla v ní zřejmě jména ubytovaných účastníků oslavy, kteří v hotelu přespali. Hotelu za to hrozí pokuta až do výše 500 tisíc korun.

Vedle oslavence a podnikatele Bendy, Šlégra či Hniličky se oslavy podle záběrů z kamer nebo fotografií, které měla policie k dispozici, účastnil také expremiér Jiří Paroubek, krajský policejní šéf z Liberce Vladislav Husák, dnes už bývalý šéf fotbalových Teplic Petr Hynek či tehdejší zastupitel města Teplice Michal Kasal.

A přítomna byla právě také Bendova rodina. Tento výčet ale není konečný, protože policisté doposud předali magistrátu seznam 17 lidí, kteří měli na oslavě být. Ti tak mohou za účast na oslavě a případné další porušení hygienických předpisů dostat v souhrnu pokutu až do výše 20 tisíc korun.

Reklama

Doporučované