Valašské Klobouky - Oficiální web města


Vyhledávání


Sociální sítě

Facebook

Cesta: Titulní stránka

 

Kaštánek připravil rodinnou hru Klobucké jaro, zapojíte se?

Průvodce
Hra v ulicích začíná 1. 3. Vždy v pondělí bude zveřejněna výzva a úkol, který mohou rodiny nebo školní děti splnit během následujícího týdne. Slosovaný výherce dostane frgál pro celou rodinu. Hra Klobucké jaro bude trvat devět týdnů a jejím obsahem bude stejný počet výzev.
 

 
 

"Klobucké jaro" - takový název nese hra v ulicích, kterou připravil pro rodiny a děti Kaštánek. Hra je vytvořená na základě malé nenápadné brožurky "Průvodce pro rodiny s dětmi", která je již několik let k dispozici všem, kteří se zajímají o naše město.

 

Hra v ulicích začíná 1. 3. a bude probíhat přes Facebook. Vždy v pondělí zveřejníme výzvu a konkrétní jednoduchý úkol, který mohou rodiny nebo samostatně i školní děti splnit během následujícího týdne. Slosovaný výherce si bude moci následující týden v RC Kaštánek vyzvednout frgál pro celou rodinu. Vždy bude potřeba doložit splnění výzvy fotkou vloženou do komentářů pod příspěvkem na fb a počkat na nedělní slosování v 18 hodin. Výherce bude o své výhře obeznámen zprávou přes messenger. Hra Klobucké jaro bude trvat devět týdnů a jejím obsahem bude také devět výzev. Výzvy nejsou na sobě závislé, takže je možné zapojit se klidně v průběhu jakéhokoliv týdne. Pokud by se našel opravdový poctivec, který odpoví fotkou na všechny výzvy, může se na konci hry těšit na frgál ve dvojnásobné velikosti.


"Chceme v této složité době nabídnout nenáročnou aktivitu pro rodiny a děti a pomoci jim najít nějaký smysluplný cíl při venkovních procházkách. Rodiče se určitě nemusí bát, že je zahltíme dalšími úkoly, kterých už tak mají se svými dětmi dost při absolvování distanční výuky atd. Hraje buď rodina nebo jednotlivci - děti. Výzvy jsou velmi jednoduché a zaberou max. 5 - 10 minut. Dovedou účastníky na zajímavá místa v našem městě a kdo chce, dozví se tak i něco více o historii i současnosti života ve městě. Frgál jako výhru pro slosované a pro ty, kteří odpoví na všech 9 výzev, jsme zvolili pro jeho symbolický význam nejen pro Valašsko jako takové, ale také jako symbol kruhu - rodiny a společenství. Sladká odměna nikdy nezklame! Prosíme také všechny účastníky "Klobuckého jara", aby respektovali při plnění úkolů aktuální nařízení vlády. Hra není omezená věkem ani tím, že by účastníci museli být občany města Valašské Klobouky," vysvětlila záměr hry a její pravidla Markéta Šobáňová, koordinátorka Kaštánku.


V roce 2017 vydalo Rodinné centrum Kaštánek brožuru "Průvodce pro rodiny s dětmi" a právě teď přichází pravý čas pro její další využití. Jak možná víte, průvodce má sloužit zejména jako zábavný materiál pro návštěvníky města, a to zejména pro rodiny s dětmi. Zdarma je k dispozici v městkém infocentru. První výtisk průvodce skýtal 2000 výtisků a je již rozebraný. Proto se město v loňském roce rozhodlo vydat brožuru znovu. Je hojně využívána turisty a napomáhá rozvoji cestovního ruchu v našem regionu.

 

Co bude potřeba?
Podívat se na aktuální výzvu a vyjít do ulic města. Během následujícího týdne, pak vložit fotku dle výzvy do komentářů pod událost a počkat na nedělní slosování. Výherce každé výzvy dostane frgál pro celou rodinu. Výzvy nejsou na sobě závislé, takže se můžete zapojit klidně v průběhu jakéhokoliv týdne. Ale každý, kdo odpoví fotografií na všechny výzvy, se může na konci hry těšit na koláče.


Tak hurá do ulic našeho krásného městečka! A nezapomeňte na dodržování 3R.
"Držte si klobouky, někde to je i z kopce.."


Více informací na fb Kaštánku

https://www.facebook.com/events/753946658584200


Mgr. Markéta Šobáňová
RC Kaštánek

Průvodce



 
 
Zveřejnil/a: Ing. Lenka Zvonková
Vytvořeno / změněno: 23.2.2021 / 23.2.2021

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém