Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Ornella Koktová šest týdnů před porodem: Vážím skoro metrák. Hrozí, že mi rupne břicho a vykrvácím

Ornella Koktová šest týdnů před porodem: Vážím skoro metrák. Hrozí, že mi rupne břicho a vykrvácím
Zdroj: Daniel Černovský / CNC / Profimedia
+ Další 2 fotografie
RIZIKO
Ornella Koktová (28) se už na přelomu března a dubna stane potřetí maminkou, tentokrát ale na rozdíl od předchozích těhotenství prožívá dost rizikové. Musí na sebe být velmi opatrná, jinak by to nemuselo dopadnout dobře.

Rizikové těhotenství

Obchodnice s výrobky pro koňaře a koňařky je samozřejmě po počátečním šoku z neplánovaného třetího těhotenství ráda, že se jí narodí holčička, ale musí si dávat obrovský pozor.

„Na rizikovém těhotenství jsem proto, že Quentin byl před osmi lety moc velký a musel jít ven císařem. V porodnici mi to bohužel dost zmrvili, přehlídli i sraženinu v břiše. Loni, když jsem rodila Svena, u Apolináře zjistili, že jizva byla i po sedmi letech od prvního porodu špatně zahojená a tenká. Teď mě lékaři dokonce varovali, že kdyby přišly kontrakce, může mi rupnout břicho. Nemám jinou možnost než potřetí za sebou rodit císařským řezem,“ prozradila nám Ornella Koktová (28).

Ornella Koktová nemůže chovat ročního syna

„Nesmím vůbec nosit nic těžkého, ani Svena nemůžu pořádně chovat nebo zvednout ze země. Ohrozit by mě mohlo i to, kdybych vzala tašku s nákupem. Kdyby to nedejbože ruplo, dojde k masivnímu krvácení, ležela bych někde v kaluži krve a i dítě by skončilo na chodníku. Je to hororový scénář,“ řekla eXtra.cz otevřeně Ornella.

„Sem tam se zapomenu, Pepa mě ale dost hlídá. Musím to nějak doklepnout. Teď už jsem za hranicí, kdy má malá vyvinuté všechny orgány, takže kdyby k něčemu došlo, nebude potřebovat žádné přístroje. Teď už jen sílí. Musím se držet, abych byla na porod v co nejlepší kondici,“ věří.

Váží skoro metrák

„Zrovna v pondělí mě u doktora vážili, měla jsem 96 kilogramů, takže metráček do konce překonám. S každým dítětem jsem nabrala dvacet kilo. Jsem už těžkopádná a ufuněná. I z gauče už mi kolikrát musí pomoci Pepa,“ vysvětluje.

„Už pomalu odpočítávám hodiny, dost se těším na konec. Ze všech tří těhotenství je tohle jednoznačně nejtěžší. Tělo si po porodu Svena vůbec nestihlo odpočinout (k početí očekávané holčičky došlo tři měsíce po narození druhého dítěte – pozn. red.). Je to náročné, ale lékaři mi říkají, že mě zachraňuje mladý věk,“ dodala Ornella Koktová, která věří, že vše nakonec dobře dopadne.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy